بزرگنمایی:
دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امسال در برگزاری جشنوارههای فجر با توجه به شرایط حاکم بر کشور نیاز بیشتری به آرامش داریم و این نکته باید مورد توجه برگزارکنندگان جشنوارهها باشد.
به گزارش تبسم مهر به نقل از مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اولین نشست هماهنگی ستادهای اجرایی جشنواره فجر در سال جاری با حضور حسین انتظامی دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، همایون امیرزاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، مدیران کل هنری و دبیران اجرایی و مدیران روابط عمومی های جشنواره بین المللی فجر، صبح امروز (چهارشنبه 28 آذر) برگزار شد.
در این نشست که با هدف هم افزایی ستادهای اجرایی جشنواره های بین المللی فجر برگزار شد، دبیران جشنواره های فجر گزارشی از فعالیت ها و اقدامات حوزه کاری خود ارائه دادند.
همچنین در این نشست بر هماهنگ بودن این ستادها در حوزه فعالیت های رسانه ای با مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید شد.
* اطلاعرسانی پیشدستانه سیاست روابط عمومی ارشاد باشد
در ابتدای این نشست انتظامی دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست سازمان سینمایی بر هم افزایی ستادهای اجرایی جشنواره های فجر با هدف همکاری های مشترک تاکید کرد.
وی با اشاره به چگونگی انتخاب داوران جشنواره های فجر افزود: ترکیب داوران در انتخاب آثار منجر به اعتمادآفرینی می شود.
انتظامی همچنین با تاکید بر هماهنگی ستادهای اجرایی با مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: چاره اندیشی مشترک سیاست اصلی رسانهای و ارتباطی وزارتخانه با مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی است. سیاست اصلی رسانهای نیز باید اطلاعرسانی پیشدستانه باشد.
دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با تاکید بر شفاف سازی امور افزود: با توجه به سیاست های شفاف سازی، لازم است تمام اطلاعات اقداماتی که در این زمینه صورت می گیرد ظرف ٤٥ روز اطلاع رسانی شود.
وی افزود: امسال در برگزاری جشنوارههای فجر با توجه به شرایط حاکم بر کشور نیاز بیشتری به آرامش داریم و این نکته باید مورد توجه برگزارکنندگان جشنوارهها باشد.
انتظامی با تاکید بر نظم در اقدامات گفت: هر چقدر فعالیتها و اقداماتمان منظمتر باشد کارهایمان قابل دفاعتر است.
وی با اشاره به چهل سالگی انقلاب افزود: اقداماتی که به مناسبت چهل سالگی انقلاب در این جشنواره ها صورت می گیرد باید به گونهای باشد که در شأن انقلاب باشد.
* هر یک از آثار رشتههای تجسمی از سوی داور مرتبط داوری میشود
بر اساس اعلام دبیر جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی در این نشست، امسال هر کدام از آثار در رشته های سرامیک، نقاشی، نگارگری، گرافیک و ... به صورت جداگانه و با داور مرتبط داوری و انتخاب می شوند.
همچنین نمایشگاهی از آثار برگزیده در باغ موزه قصر برگزار خواهد شد. بخش مقالات و نشست های پژوهشی، نمایش فیلم های مستند حوزه تجسمی، و نمایش چند فیلم سینمایی مرتبط با هنرهای تجسمی از جمله فعالیت های این بخش در این دوره از برگزاری جشنواره تجسمی فجر است.
* تکیه بر آثار آهنگسازان ایرانی
بر اساس اعلام دبیر جشنواره بین المللی موسیقی فجر، امسال برای اولین بار جشنواره موسیقی فجر دارای آیین نامه شد و در این دوره از برگزاری جشنواره بر استفاده و بهره گیری از آثار هنرمندان و آهنگ سازان ایرانی در ارکستر ملی و سمفونیک تاکید شده است.
بیش از ٣٠٠ گروه موسیقی در حوزه های مختلف تاکنون آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کرده اند.
جشنواره بین المللی موسیقی امسال در ١٠ سالن در تهران و ٧ استان کشور برگزار خواهد شد.
* ١١٠ کشور متقاضی حضور در جشنواره تئاتر فجر
دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر در این نشست اعلام کرد: تاکنون بیش از ١١٠ کشور متقاضی حضور در این دوره از جشنواره تئاتر فجر بوده اند.
این جشنواره امسال از ٢٢ بهمن تا ٤ اسفند برگزار خواهد شد و تاکنون یکهزار و ١٢٠ اثر در بخش های مختلف به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.
بر اساس اعلام دبیر سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در این نشست، امسال این جشنواره مرور محور است و همزمان با برگزاری در تهران در ٨ استان کشور نیز برگزار می شود.
* جشنواره شعر فجر ١٣ بهمن برگزار میشود
بر اساس اعلام دبیر اجرایی جشنواره بین المللی شعر فجر، در این دوره از جشنواره قرار است ١٠ محفل شعر با توجه به ظرفیت های انجمن های ادبی در کشور همزمان با این جشنواره برگزار شود.
محافل فارسی سرایان غیر ایرانی مستقر در ایران نیز از دیگر برنامه هایی است که از سوی دبیرخانه این جشنواره در حال پیگیری است.
* اکران فیلمهای سینمایی فجر در سراسر استانها
دبیر جشنواره فیلم فجر در این نشست گفت: امسال در سراسر استان ها فیلم های جشنواره اکران می شود و زمان برگزاری جشنواره از ١٠ تا ٢٢ بهمن اعلام شده است.
* توجه بر حرفهای شدن با نگاه بینالمللی در جشنواره مد و لباس
در بخش جشنواره مد و لباس بر اساس اعلام دبیر کارگروه مد و لباس و رئیس این جشنواره، بر توجه به حرفه ای شدن با نگاه بین المللی تاکید شده است.
مجموعه سازی و نهادینه کردن آن، برگزاری جلسات توجیهی در قالب ٤٠ نشست از ١٠ آذر تا ١٠ دی، برگزاری ١٢ جلسه شورای برنامه ریزی و کمیته های فرعی، همکاری با اتحادیه های مربوطه و ... از جمله اقدامات ستاد اجرایی جشنواره مد و لباس است.
بر اساس اعلام دبیر کارگروه مد و لباس، جشنواره مد و لباس از ٢٦ بهمن آغاز و تا ٢ اسفند در بوستان گفت و گو ادامه خواهد داشت و همزمان در ١٠ استان کشور نیز برگزار می شود.
* داوری آثار کتاب سال توسط 550 داور
بر اساس اعلام مدیرعامل موسسه خانه کتاب در این نشست، امسال 550 داور از اساتید دانشگاه ها و انجمن های علمی، آثار رسیده به دبیرخانه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را داوری میکنند.
* حاشیههای جشنوارهها منجر به مغفول ماندن متن نشود
در بخشی از این نشست همایون امیرزاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه ستادهای اجرایی جشنواره ها برای جلوگیری از ایجاد حاشیه های خبری با روابط عمومی وزارتخانه هماهنگ باشند، گفت: گاهی رسیدگی به برخی حاشیه ها منجر به مغفول ماندن اصل و متن می شود و باید در این دوره ار برگزاری جشنواره های بین اللمی فجر به این نکته توجه داشته باشیم.
وی در عین حال تصریح کرد: با هم افزایی ستادهای اجرایی جشنواره ها با یکدیگر و مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدامات خوب و موثری می توان انجام داد.