آخرین مطالب

احتمال پیک و جهش دوباره بیماری کرونا اجتماعی

احتمال پیک و جهش دوباره بیماری کرونا

  بزرگنمایی:
رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا، احتمال پیک دوباره بیماری کرونا را ممکن دانست.

به گزارش تبسم مهر علی اکبر حق دوست، در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر با بیان اینکه الان داغ‌ترین موضوع تحقیقی در محافل علمی و پزشکی کووید 19 و ساخت واکسن آن است، گفت: زودتر از یک سال تا یک سال و نیم دیگر نمی‌توان به کشف و تولید واکسن کووید 19 امید داشت، برای همین باید مدیریت این بیماری را یاد بگیریم تازه بعد از این تا واکسن به تولید انبوه برسد و در اختیار 2 تا 3 میلیارد نفر قرار بگیرد، زمان طولانی نیاز است.

این اپیدمیولوژیست افزود: داروها قبل از اینکه به بازار بیاید مراحل مختلفی را باید طی کند تا عوارض جانبی آن بررسی شود، اثر بخشی آن ارزیابی قرار بگیرد و اینکه آسیبی به سیستم ایمنی بدن وارد نکند و موارد دیگر.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، گفت: سریع‌ترین شکل استفاده از دارو برای درمان این بیماری استفاده از داروهای موجود بازار است آن مولکول‌های داروهایی که برای بیماری‌های دیگر استفاده می‌شود مثل هپاتیت و ایدز، که باید تأثیر کوتاه و بلند آن و عوارضش ارزیابی شود و عرض می‌کنم تا الان هیچ مولکول درمانی مؤثری برای درمان کووید 19 نداریم.

این اپیدمیولوژیست با اشاره به کیت‌های آزمایشگاهی در تشخیص بیماری، ادامه داد: روش تشخیص قطعی بیماری تست PCR است که سعی می‌کند ژنوم ویروس را تشخیص دهد این دقیق‌ترین تست است، البته خالی از خطا هم نیست و ممکن است منفی کاذب داشته باشد، اما موارد نادری ممکن است مثبت کاذب داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه این بیماری ضعف‌های بشری را نشان داد و امتحانی الهی است، افزود: حس بنده و خیلی از همکاران دیگر هم این است که ما خیلی خوب توانسته‌ایم تاکنون بیماری را مدیریت کنیم و می‌توانست بسیار بدتر باشد و این به لطف خدا و همت همه همکاران و نیز مسئولیت پذیری و همکاری خود مردم است که باید از آنها سپاسگزاری کنیم.

حق دوست گفت: احتمال اینکه با پیک و جهش دوباره بیماری روبرو شویم، وجود دارد، اما اوج گیری و پیک آن دیگر خیلی وحشتناک و شدید نخواهد بود.

وی افزود: غیر ممکن است که این ویروس ریشه کن و نابود شود و باید نگاه حذفی به این ویروس را کنار گذاشت و آن را مدیریت کرد.

این اپیدمیولوژیست با بیان اینکه این جنس بیماری‌ها نمودارشان چند کوهانه است و احتمال پیک‌های دیگر هم باید داشت، گفت: باید همه ملاحظات و دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرد و نباید به مناطق شلوغ و پر تجمع رفت، زیرا بسیاری از افراد کم علامت و یا بی علامت اند.

حق دوست افزود: حرکت ویروس خزنده و جهشی و انفجاری و ناشناخته‌های ما درباره آن زیاد است و نمی‌دانیم چرا در یک نفر ضعیف است و در یکی قوی، چرا یکی علامت دارد و دیگری ندارد، نمی‌دانیم به آب و هوا ربط دارد، به غذاها و یا ژنتیک.

وی در خصوص برنامه فاصله گذاری، گفت: هیچ برنامه‌ای نیست که ضعف نداشته باشد برخی ضعف‌ها مربوط به برنامه ریزی ها است که به نسبت باید عرض کنم که این برنامه فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند، جزو برنامه‌های موفق کشور است و الان خیلی از کشورها دارند از ما الگو می‌گیرند و نگاهشان به ماست، برخی اقدامات بی نظیرند مثل 700 پروتکلی که برای اصناف تهیه شد، اما در اجرا ضعف‌هایی هم هست و ممکن است برخی جدی نگیرند.

حق دوست اظهار داشت: ما تازه در میانه راه هستیم و تا انتهای نود دقیقه زمان خیلی زیادی باقی است که اگر غفلت کنیم و رعایت نکنیم ممکن است دوباره ویروس شیوعش افزایش یابد و اوضاع وخیم شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند