بزرگنمایی:
مراکز درمانی همزمان با آغاز سال نو، در آمادهباش کامل برای ارائه خدمات به هموطنان و بیماران قرار دارند.
به گزارش تبسم مهر در این روزهای پر تلاطم که هر کدام دلهره عزیزانمان را داریم، عدهای عزیزانشان خود را در سنگر خط مقدم جبهه مقابله با بحران قرنطینه کردهاند، بحرانی که سلامت هموطنانمان را بر لبه پرتگاهی هدایت میکند و آن را نشانه میگیرد.
این روزها و ساعتها نفس گیرند، چرا که شاید هزاران بار شنیده ایم در دورانی به مثابه دوران جنگ به سر می بریم. سربازان گان بر تن و جان بر کف، گویی امانتدار تندرستی مردمی هستند که با بی توجهیهای کوچک و بزرگشان، آنها به دردسر انداختهاند، مردمی که شاید با سهل انگاریهای بی دلیل، دشمن را دست به دست میکنند و بدون آنکه خود بدانند، آتش این جنگ را بر میافروزند.
هادی میرهاشمی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از تمامی پرتلاشان کادر بهداشتی و درمانی در راه مقابله با این بیمار تشکر کرد و گفت: در راستای خدمت رسانی به مردم عزیزمان، جدا از تیم زحمت کش درمانگر، از ورودی مراکز بهداشتی و درمانی یعنی نگهبانها گرفته تا عالیترین مقام مدیریتی تیم دانشگاهی و غیردانشگاهی در بخشهای خصوصی، همه درگیرند و در کنار آنها گروه پشتیبانی که واقعاً جای تقدیر و تشکر دارد؛ دست بوس تک تک آنها هستم.
وی از زحمات گروه خیرین سلامت کشور که در این مسیر حوزه بهداشت و درمان را تنها نگذاشتهاند نیز تقدیر کرد و ادامه داد: آنهایی که امروزه از مال خود بدون هیچ ادعایی گذشتند و به عرصه بهداشت و درمان بخشیدند و عجیب این است که اصلاً متقاضی این نیستند که گوشهای نامی از آنها برده شود؛ گروه عزیز خیرینی که بار دیگر به میدان آمدند.
میرهاشمی با اشاره به مشارکت خیرین گروه صنعتی گلرنگ و فرمانداری شهرستان پاکدشت در تهیه یک دستگاه اکسیژن ساز به قیمت 1 میلیارد و 650 میلیون تومان برای بیمارستان زعیم پاکدشت و بیمارستان شهید ستاری شهرستان قرچک، از اهدای 50 دستگاه BIPAP با ماسک NIV توسط این گروه خیرین خبر داد و افزود: این دستگاهها با همکاری مجموعه معاونت درمان دانشگاه و معاونت درمان وزارت بهداشت تحویل هیئت امنای ارزی شد و قرار است به صورت سراسری تحویل دانشگاههای علوم پزشکی کشور شود. همچنین با کمک گروه خیریه یاران عشق حدود سه هزار و 400 مجموعه حفاظت شخصی برای پرسنل درمانی در بیمارستانهای دانشگاه توزیع شد. از طرفی گروه تجهیزات پزشکی رئوف هم در این میان از کوچکترین کمکی دریغ نکردند
وی با اشاره به لزوم نهادینه سازی فرهنگ اقدامات خیرین، تصریح کرد: قصد نداشتم از خیرین نامی به میان آورم، هدف این بود که بگویم گروهی میتوانند از منابع مالیشان هزینه نکنند، اما با کمال اخلاص هزینه میکنند. نیازی هم نیست که نامی از آنها برده شود چون تمام عزت در پیشگاه خداوند متعال محفوظ است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نیز ضمن تشکر از مجموعه روابط عمومی دانشگاه که سعی کرد تمام تصاویر و نقاط و ضعف و قوت حوزههای بهداشت و درمان را به خوبی به نمایش بکشد تا آرامش خاطر هموطنان فراهم شود، اظهار کرد: همچنین از زحمات شبانه روزی معاونت غذا و دارو که به عنوان پشتیبان در عرصه درمان تلاشهای بی وقفه داشت، از همکاران در حوزه آموزش که خلأ ایجاد شده ناشی از ابتلای همکارانم به این بیماری را به خوبی پر کردند و از همکاران در عرصه بهداشت به علت پشتیبانی خدمات بهداشتی و پیگیری بیمارانی که از بیمارستان ترخیص شدند، تشکر میکنم و به سهم خودم دست بوس همه مسئولینی هستم که روند ارائه خدمات را مجموعه بهداشت و درمان تسهیل کردند.
وی همچنین از هیئت امنای ارزی مجموعه وزارت بهداشت و ریاست دانشگاه که فرماندهی ستاد مقابله با بیماری کرونا را در کلانشهر تهران به عهده دارند، تقدیر کرد و افزود: از همکاران در مجموعه گمرک باید به صورت ویژه نام ببرم که تمام فرآیندهای تحویل تجهیزات سرمایهای را که در این عرصه در بحران هستیم در نهایت همکاری تسهیل کردند. به سهم خودم دست بوس هم آنها هستم و آرزوی سلامتی و شادابی برای همه این بزرگواران و خانوادههای آنها دارم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: به هر حال اگر بخواهیم برای ارتقای اهداف سازمانی کشورمان بکوشیم گاهاً باید از منافع شخصی خودمان چشم پوشی کنیم و برای همه افرادی که از منافع شخصی شأن گذشتند و خالصانه برای این مملکت کوشیدند و میکوشند آرزوی عزت در پیشگاه خداوند دارم و به سهم خودم به عنوان یک شهروند کشور ایران دست بوس آنها خواهم بود.
نوربخش مدیر تعالی بالینی و خدمات بیمارستانی معاونت درمان دانشگاه، از آماده باش کامل معاونت درمان از ابتدای شروع این بحران خبر داد و گفت: از ابتدای شروع این بیماری اولین جلسه با حضور ریاست دانشگاه، معاونین و مدیران بیمارستانهای ریفرال تشکیل دادیم.
وی ادامه داد: در ابتدای کار پیش بینی ما این بود که دو بیمارستان طرفه و شهدای گمنام را به عنوان بیمارستانهای معین در تهران و بیمارستان زعیم پاکدشت در شهرستان پاکدشت، انتخاب شوند. در همین راستا بیمارستانها را از لحاظ امکانات حفاظت فردی و دارویی مجهز کردیم. از طرفی بیمارستان مسیح دانشوری نیز در پذیرش بیماران کرونایی پیشرو بود. مقرر شد این بیمارستان را از بیماران غیر کرونایی خالی کنیم و تمهیداتی برای بیماران الکتیو و دیالیزی این مرکز در نظر گرفتیم.
نوربخش تصریح کرد: با پیشرفت بیماری در سطح شهر مجبور شدیم تعداد بیمارستانها را افزایش دهیم و آنها را به دارو و تجهیزات و تختهای ویژه مجهز کنیم. در حال حاضر تقریباً تمام بیمارستانهای ما درگیر این بیماری هستند و به لحاظ سیستم حفاظتی و دارویی تجهیز هستند.
وی با اشاره به درگیری شبانه روزی تمامی مدیران و پرسنل در ستاد معاونت درمان به منظور برنامه ریزی در جهت رفع کمبودها، از تشکیل گروهی برای تسریع روند پیگیری کمبودهای بیمارستانها خبر داد.
مدیر تعالی بالینی و خدمات بیمارستانی معاونت درمان دانشگاه، افزود: با گذشت زمان تعداد بستریها کاهش یافت اما تعداد بیماران بد حال در بیمارستانها رو به افزایش بوده است.
نوربخش در پایان خطاب به مردم تصریح کرد: از تمام مردم خواهش میکنیم این چند روز را در خانه بمانید تا بار همکاران درمان ما که واقعاً خسته هستند و برای حفظ جان شما همچنان پرتوان در صحنه حاضرند کاهش دهند.
داوری سرپرست مدیریت نظارت و اعتباربخشی معاوت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص آمادگیهای این بخش تصریح کرد: از ابتدای شروع بیماری یکی از برنامههای جدی نظارتی، بازدید از بیمارستانها بود که با هدف اطمینان از وجود امکانات محافظت فردی برای مبارزان خط مقدم این بحران و نظارت بر اجرای دستورالعملهای پذیرش بیماران و نحوه ارائه ارائه خدمت انجام شد.
وی ادامه داد: در فازهای بعدی پس از اعمال برخی محدودیتها با هدف کاهش مواجه با ویروس کرونا، بازدیدهای نظارتی مطبها، مراکز جراحی محدود کلینیکهای پوست و مو در دستور کار این مدیریت قرار گرفت.
داوری با اشاره به لزوم لغو ارائه خدمات غیر ضرور به منظور کاهش مواجهه افراد، اظهار کرد: متأسفانه همچنان انجام اعمال زیبایی به ویژه تزریق بوتاکس، با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز، بسیار شایع است. در همین راستا ضمن ابلاغ دستورالعمل ممنوعیت ارائه اینگونه خدمات در 20 اسفندماه، به دنبال بازدیدهایی که صورت گرفت، 2 مرکز پلمپ شد.
متخصص پزشک قانونی در پایان، عنوان کرد: از مردم و پزشکان خواهش میکنم این خدمات را به بعد از اتمام این بحران موکول کنید چون هم پزشک هم فرد مراجعه کننده را در معرض ابتلاء به این بیماری قرار میدهد.