ابداع روشی نوین در زیست پالایی خاک آلوده به سرب
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در پژوهشی برای نخستین بار در جهان، تثبیت زیستی سرب در خاک را با استفاده از یک سویه قارچی مورد بررسی قرار دادند.
تبسم مهر - به گزارش تبسم مهر، دکتر بهی جلیلی درباره این روش گفت: دستاوردی که به تازگی بهآن دست یافتهایم، ارائه تکنیک نوین تثبیت زیستی در پاکسازی سرب از خاک آلوده با بکارگیری یک سویه قارچی جدید و بومی ایران است. این پژوهش نشان داد که قارچ جدا شده از خاک معدن پاچی-میانا، قادر به تثبیت سرب در خاک از طریق تولید اگزالات سرب است.
عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: همچنین سویه قارچی مذکور پس از شناسایی، با نام Aspergillus niger SANRU و شماره دسترسی KT 222864 در بانک ژن جهانی ( NCBI ) ثبت شد.
وی اظهار کرد: به کارگیری این تکنیک دوستدار محیط زیست در پالایش خاکهای آلوده علاوه بر به حداقل رساندن فراهمی سرب در خاک و کاهش ورود این فلز سنگین به زنجیره غذایی انسان و جانوران، نسبت به روشهای فیزیکی و شیمیایی مقرون به صرفهتر است.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جلیلی با بیان اینکه بخشی از این پژوهش در قالب پایان نامه مهسا جباری گیاشی با راهنمایی وی و دکتر فردین صادقزاده و مشاوره دکتر مصطفی عمادی انجام شده است، افزود: نتایج این پژوهش در یکی از معتبرترین مجلات مهندسی محیط زیست با نام Journal of Hazardous Materials با ضریب تاثیر 7/65 و Cite Score: 7.91 به چاپ رسید.
انتهای پیام