ویروس کرونا چند روز روی یک وسیله باقی میماند؟
بزرگنمایی:
تبسم مهر - برای بسیاری از افراد سوال است که ویروس کرونا تا چه مدت زمانی روی اجسام و سطوح باقی میماند، به دلیل اینکه ویروس کرونا میتواند از این طریق وارد بدن انسان شود.
تبسم مهر - برای بسیاری از افراد سوال است که ویروس کرونا تا چه مدت زمانی روی اجسام و سطوح باقی میماند، به دلیل اینکه ویروس کرونا میتواند از این طریق وارد بدن انسان شود.
به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل ، برای بسیاری از افراد سوال است که ویروس کرونا تا چه مدت زمانی روی اجسام و سطوح باقی میماند، به دلیل اینکه ویروس کرونا میتواند از این طریق وارد بدن انسان شود.
ویروس کرونا تا چه مدت روی سطح و لوازم باقی میماند؟
اگر ویروس کرونا مانند دیگر اعضای خانواده ویروسها باشد، میتواند تا یک هفته روی اجسام زنده باقی بماند. طبق مطالعات انجام شده، هنوز مشخص نیست که آیا افراد مبتلا شده به ویروس کرونا در سال 2019، سطح اجسامی را که ویروس کرونا روی آنها قرار گرفته بوده را لمس کرده بودند و بعد دستشان را داخل دهان، بینی و یا به چشمانشان زده بودند یا خیر.
ویروس کرونا شبیه سارس و مرس
در حقیقت اطلاعات کامل و دقیقی در این مورد در دسترس نیست، اما محققان این ویروس را بسیار شبیه به ویروس سارس و مرس میدانند.
طبق مطالعات، مدارک و اسناد موجود در مورد ویروسهای در انسانها و حیوانات، محققان به این نتیجه رسیده اند که پاتوژنهای انسان میتوانند روی سطح باقی و در دمای اتاق تا 9 روز عفونی بمانند (به عنوان مثال؛ ویروس سرخک میتواند تا دو ساعت روی سطح باقی بماند.)
عمر ویروس کرونا
البته که مدت زمان عمر ویروس کرونا بیشتر است، اما به طور متوسط این خانواده از ویروسها میتوانند بین چهار تا پنج روز روی مواد مختلفی مثل آلومینیوم، چوب، کاغذ، پلاستیک و یا شیشه زنده بمانند.
بعضی از این نوع ویروس ها، آنهایی هستند که باعث عفونت در حیوانات میشوند و بیشتر از 28 روز هم دوام خواهند آورد. طبق گفته پزشکان مختلف، دمای پایین و رطوبت بالای هوا میتواند طول عمر ویروس کرونا را افزایش دهد.
به طور کلی برای کاهش شیوع کرونا باید به دقت محیط را با محلولهایی که از هیپوکلوریت سدیم، اتانول، هیدروژن پرواکسید ساخته شده اند، ضد عفونی کنید. این مواد ضدعفونی کننده میتوانند برای ویروسهای سارس و مرس هم مفید باشند.
ویروسهای مختلف کرونا مورد تجزیه تحلیل و آنالیز قرار گرفته اند و نتایج نشان میدهد که بیشتر آنها شبیه به هم هستند و هیچ کدام از آنها ویروس 2019-nCoV نیستند و هنوز تیم تحقیقاتی به این نتیجه نرسیده اند که آیا دست فرد بر اثر برخورد با بیمار مبتلا با کرونا یا لمس سطح آلوده میتوانند به ویروس کرونا مبتلا شوند یا خیر.
ویروس مرس به راحتیِ ویروس کرونا، از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا نمیکند، اما سارس بر اثر سرفه یا عطسه به فرد دیگر منتقل میشود. اگر ویروس روی سطح باقی مانده باشد و بعدا آن سطح توسط شخص لمس شود، به او منتقل میگردد، حتی اگر چند روز گذشته باشد.
برای درمان و پیشگیری از ابتلا به این ویروس باید دستان خود را به دقت بشویید و حتما از ضد عفونی کنندهها هم استفاده کنید. مثلا در بیمارستانها هرگز با دست خالی و بدون دستکش به دستگیره در، دکمههای آسانسور یا تلفن، داخل میز، دور تخت و دیگر لوزام که از پلاستیک یا فلز ساخته شده اند، دست نزنید.
انتهای پیام/ح