خروجی سد دز به 500 متر مکعب بر ثانیه رسید
بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان خروجی سد دز را ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه اعلام کرد.
تبسم مهر - معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان خروجی سد دز را 500 متر مکعب بر ثانیه اعلام کرد.
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز ، فراز رابعی معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: خروجی سد دز از امروز با افزایش 2 برابری به 500 مترمکعب در ثانیه افزایش یافته، اما خروجی سد کرخه فعلا تغییری نخواهد داشت.
او با بیان اینکه خروجی سدهای دز و کرخه در حد تابآوری رودخانهها افزایش مییابد، به شهروندان توصیه کرد: با توجه به افزایش جریان آب در رودخانههای کرخه و دز، رعایت احتیاط را داشته و از نزدیک شدن به رودخانهها خودداری کنند.
رابعی تصریح کرد: جریانهای سیلابی حداکثری در روز چهارشنبه در ورودی سدهای استان اتفاق افتاده و در حال حاضر با توجه به پایان بارشها در حوضههای آبی منتهی به خوزستان، سیلابهای ورودی روند کاهشی یافته است.
این مقام مسئول اذعان داشت: جریانهای ورودی به سدها روند کاهنده دارد، اما بسته به وسعت حوضه، تخلیه سیلابها میتواند 7 تا 10 روز آینده طول بکشد.
او با بیان اینکه در سد دز حجم آب به رقوم سرریز رسیده است، ادامه داد: خروجی سد دز از امروز به 500 مترمکعب درثانیه میرسد و تا اوایل هفته آینده به 700 مترمکعب درثانیه افزایش خواهد یافت.
فراز رابعی بیان کرد: با توجه به مشکلاتی که در پایین دست کرخه ایجاد شده، خروجی سد کرخه فعلا 350 مترمکعب درثانیه بوده و تغییری نخواهد داشت و تا هفته آینده منتظر خواهیم بود، مشکلات پایین دست مرتفع شود.
او اظهار داشت: با توجه به حجم مناسب سدهای حوضه کارون، خروجی این سد که هم اکنون 250 مترمعکب در ثانیه است، افزایش نمییابد.
رابعی افزود: خروجی سد مارون با توجه به بارشهای حوضه میانی، به 10 مترمکعب در ثانیه کاهش یافته و با توجه به برنامه ریزیهایی که تا اردیبهشت برای کاهش تنش آبی در این حوضه انجام شده، خروجی آن طی روزهای آینده افزایش مییابد.
ورود سیلاب 1.5 میلیاردی به خوزستان معاون سازمان آب و برق خوزستان همچنین گفت: با ورود سیلاب به سدهای استان، در حوضه دز حداکثر دبی ساعتی 4 هزار و 100 مترمکعب درثانیه و در حوضه کرخه ورودی 3 هزار و 400 مترمکعب درثانیه را تجربه کردیم.
او آورد 72 ساعته سیلاب به سدهای استان را تا کنون 1.5 میلیارد مترمکعب عنوان کرد و افزود: ارتفاع آب در سد دز از ابتدای سیل تا کنون 10 متر افزایش یافته و از 326 متر به 336 متر رسیده است، آورد 72 ساعته سیلاب به این سد 538 میلیون مترمکعب بوده و حجم خالی آن در حال حاضر 858 میلیون مترمکعب است.
رابعی اظهار کرد: سد کرخه نیز از ابتدای سیلاب 2 متر افزایش ارتفاع آب داشته و از 205 متر به 207 متر رسیده، آورد 72 ساعته سیلاب به این سد 4343 میلیون مترمکعب بوده و حجم خالی این سد در حال حاضر 1.7 میلیارد مترمکعب است.
او بیان داشت: آورد سیلاب در این مدت به سدهای حوضه کارون 528 میلیون مترمعکب بوده و مجموعه این سدها هم اکنون چهار میلیارد مترمکعب حجم خالی دارند.
این مقام مسئول با اشاره به ادامه خشکسالی در حوضه مارون، تصریح کرد: آورد به سد مارون در 72 ساعت گذشته 29 میلیون مترمکعب بوده و این حوضه همچنان با شرایط تنش آبی مواجه است، حجم خالی سد مارون در حاضر 700 میلیون مترمکعب است.
بر اساس این گزارش، بارندگیهای سیل آسا در حوضههای آبی منتهی به خوزستان از دوشنبه تا چهارشنبه اتفاق افتاد که منجر به وقوع سیل در استانهای لرستان و ایلام و چهارمحال و بختیاری شد. اداره کل مدیریت بحران خوزستان نیز از روز یکشنبه گذشته در استان حالت آماده باش اعلام کرده است.
ورودی آب به سدهای استان از روز چهارشنبه روند صعودی داشته و تا دیروز 1.1 میلیارد مترمکعب سیلاب وارد مخازن سدهای استان شده بود. خروجی سد دز دیروز 256 مترمکعب درثانیه بوده است.
رابعی پیش از این گفته بود: این بارندگیها مشابه بارانهای سیل آسای فروردین امسال است، اما با توجه به کافی بودن حجم خالی سدها اطمینان میدهیم که حوادث فروردین تکرار نمیشود. به گفته وی بر اساس برنامه ریزیها تا یک هفته آینده، خروجی سد کرخه به 400 تا 450 مترمکعب برثانیه و خروجی سد دز به 700 تا 750 مترمکعب برثانیه افزایش مییابد و در صورت تحقق بارشها، احتمال دارد خروجی این سد به یک هزار مترمکعب برثانیه و یا بیشتر نیز برسد.
انتهای پیام/گ