بزرگنمایی:
نایب رئیس مجلس گفت:متاسفانه فردی که هیچ سابقه ای نداشته را به عنوان مدیرکل منصوب می کنیم و این شامل یک اداره خاص یا یک جناح خاص هم نیست.
به گزارش تبسم مهر، مسعود پزشکیان نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در برنامه بدون توقف، در خصوص عملکرد مجلس برای هزینه بودجه هزار میلیاردی گفت: اولویت من پیگیری حاکمیت داده بر مملکت است. آنچه برای من مهم است این است که هر کمیسیون هر تصمیمی که می خواهد بگیرد بیاید و با داده با من صحبت کند یعنی همان شفافیت.
پزشکیان در مورد غیبت نمایندگان در زمان رای گیری های مجلس عنوان کرد: وقتی داده درستی داشته باشیم می توانیم این داده را منتشر کنیم. در دنیا این سیستم هایی که ما با آن زندگی می کنیم از بین رفته است و حضور و غیاب در مجلس به این صورت نیست. من معتقد نیستم که اگر این روند حضور و غیاب انجام شود مشکل مملکت حل می شود و جامعه شفاف می شود. در دنیا مجالس به این صورت نیست. هر کدام از مجلس ها ساختار و روش های خاص خود را دارند و نحوه نظارت در هر یک متفاوت است.
وی افزود: چیزی که شما به عنوان دغدغه تان مطرح می کنید برای من دغدغه نیست. دغدغه من تصمیم بر مبنای داده و مدیریت در چارچوب داده است و تا این را درست نکنیم هر کار دیگری انجام دهیم ممکن است راه غلط را برویم.
نائب رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که همکاران شما گفتند که مشکل برجام و کم آبی را حل می کنیم اما نکردند، بیان کرد: همکار من کسی است که حق را بگوید. من هرچیزی که بر اساس ذهنم و عقلم اشتباه باشد و علمی نباشد را می گویم غلط است و برای من تفاوتی نمی کند که همکار، دوست و یا به قول شما هم خط من است یا خیر.
وی افزود: من در همین طرح شفافیت داده ها به هرکس گفتم برو و داده ها را جمع کن رفت و بر اساس ذهنیت خود داده ها را جمع آوری کرد و آن چیزی که من می خواستم نبود. حتی با دانشگاه ها صحبت کردیم گفتند شما پول بدهید و ما برای تان پروژه جمع می کنیم و این هم نمیشد. مجبور شدم خودم این کارها را انجام دهم. حالا به دنبال این هستیم که به سراغ کسانی که در موضوع متخصص هستند برویم و کار را انجام دهیم.
پزشکیان با اشاره به عدم شایستگی محوری در ساختار اداری کشور اظهار کرد: در ساختار اداری ما بوده و هست و ادامه پیدا خواهد کرد که متاسفانه یک آدمی که هیچ سابقه ای نداشته را به عنوان مدیرکل منصوب می کنیم و این شامل یک اداره خاص یا یک جناح خاص هم نیست. یک سری قوانین هم نوشته ایم و خودمان هم این قوانین را اجرا نمی کنیم. یکی از مشکلات ما همین ساختارهای اداری است که افراد بر اساس شایستگی ها و سابقه ها بالا نمی آیند.
نائب رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که دانشجویانی برای بورسیه معرفی شدند و بعد مدارک شان زیر سوال رفت و عده ای سوابق شان تایید شد اما مجلس برای آنها کاری نکرد، گفت: نمایندگان گاهی کاملا متضاد با هم نظراتی دارند و ما نمی توانیم نظر یک گروهی را منعکس کنیم و نظر یک عده ای را منعکس نکنیم. مجلس جایی نیست که جمع بندی نظرات به عنوان یک اصل بیرون بیاید مگر این که تبدیل به یک قانون شود. من در مورد دانشجویان بورسیه اطلاع کافی ندارم اما به اتهام زدن بدون داده درست همیشه اعتراض داشته ام و همیشه هم معتقد هستم که وارد چیزی که اطلاعات کافی درباره آن ندارم نشوم. قرار نیست که وقتی دو نفر تخلفی می کنند بیایم بگوییم همه تخلف کرده اند. مجلس مجموعه ای متشکل از آدم هاست آدم های خیلی خوب، متوسط و شاید بد. اما نمی توانیم بدی یک شخص را به پای کل مجلس بگذاریم.
پزشکیان در ارتباط با موضوع بورسیه پسر خود و رفع اتهام از وی گفت: پسر من هم که اتهام به او زده شد و بعد رفع اتهام شد اگر حقی نداشت باید کنار زده می شد. من در اسم نوشتن و رفتن او هیچ دخالتی نداشتم و اگر هرکسی هر توصیه ای از من برای پسرم شنیده است بیاید و اعلام کند. پسرم طبق روال برای بورسیه رفت و عده ای تهمت زدند و بعد شفاف شد که اینطور نیست. هرکس تخلف کند باید با او برخورد شود.
وی ادامه داد: عده ای به راحتی تهمت و افترا می زنند اما اگر قرار باشد برای هر کدام از این ها بلند شوی و دنبال کار را بگیری اصل کاری که داری زمین می ماند. من خیلی حرف ها را حتی پاسخ هم نمی دهم و فرصت آن را ندارم. من اگر میخواستم تخلف کنم نمی آمدم بگویم به من پول اضافه می دهند. ما با تمام وجود دلمان می خواهد به مردم خدمت کنیم و دنبال رانت و رشوه هم نیستیم. اما اینکه چطور می توان این وضعیت را درست کرد راه آن بردن آبروی آدم ها و تخریب آنها نیست.