نمایشگاه عکس خیابانی چرا جمع شد؟
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک نمایشگاه عکس خیابانی در ژانر مستند اجتماعی، هفته گذشته روی نردههای سبز دانشگاه تهران نصب شد، ولی مسوولان برگزاری نمایشگاه روز دوشنبه از لغو شدن پیش از موعد این نمایشگاه از طرف دانشگاه تهران خبر دادند.
تبسم مهر - هفته گذشته در روز 29 بهمن ماه نمایشگاه عکسی با عنوان «و این قهرمان واقعی است» همزمان با روز ملی اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی، از طرف آژانس عکس «مستند سو» افتتاح شد. آثار این نمایشگاه با موضوع کارآفرینان برتر مناطق روستایی و محروم سراسر کشور به صورت خیابانی روی نردههای دانشگاه تهران قرار گرفت.
قرار بود که این آثار این نمایشگاه تا 10 بهمن روی نردههای دانشگاه نصب باشد ولی دانشگاه تهران دوشنبه ( 5 اسفند ماه) تصمیم به لغو این نمایشگاه گرفت و آثار را پیش از موعد از روی نردهها برداشت.
به همین منظور خبرنگار ایسنا با مجتبی حیدری، مسوول برگزارکننده این نمایشگاه و همچنین محمدرضا تقیدخت، معاون اجرایی حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران تماس گرفت تا علت این امر را از زبان هر دو طرف بشنود.
در ابتدا با حیدری تماس گرفتیم و این اتفاق را از زبان او شنیدیم. او گفت: برای برگزاری این نمایشگاه نامهای به روابط عمومی دانشگاه تهران ارسال کردیم که با این امر موافقت کردند. پس از آن با معاونت فرهنگی دانشگاه صحبت کردیم که خیلی استقبال کردند و حتی پیشنهاد شد که سال دیگر این کار را در قالب یک جشنواره با حضور بچههای دانشگاه برگزار کنیم.
او ادامه داد: در نهایت کارهای نمایشگاه را انجام دادیم، افتتاحیه برگزار کردیم و از اهالی دانشگاه تهران، بنیاد مستضعفان و کمیته امداد و... برای بازدید از نمایشگاه آمدند. روز یکشنبه با توجه به تعطیلی دانشگاهها با معاونت فرهنگی دانشگاه تهران صحبت کردیم که نمایشگاه را تا 15 اسفند تمدید کنیم ولی به ما گفتند که نمایشگاه جمع شود و اصلا از چه کسی برای این کار اجازه گرفتهایم؟ همچنین گفتند که باید آثار نمایشگاه را روی پایه میزدیم. ولی کسی به ما نگفته بود که باید آثار را روی پایه بزنیم و نباید روی نردهها نصب کرد و اصلا با اینکه روی نرده باشد موافقت کرده بودند. یکشنبه هم دیگر نمیشد کارها را از روی نردهها باز کرد؛ چون باران آمده بود و چوب و وسایلی که آثار را با آن روی نردهها وصل کرده بودیم آسیب دیده بود و با این کار کلا باید نمایشگاه را جمع میکردیم.
حیدری بیان کرد که دوشنبه ساعت 10 صبح فردی در فضای مجازی به من پیام داد و گفت که در حال جمع کردن آثار نمایشگاه ما هستند. من هم رفتم و دیدم که آثار باز شده و روی زمین افتاده است.
او گفت: میخواهم بدانم مگر نمایشگاه ما چه بدی داشت که اینگونه برخورد و به ما بیاحترامی کردند؟ این اولین باری نبود که نمایشگاه عکس خیابانی داشتم. ما این نمایشگاه را با دست خالی برگزار کردیم و از کسی هم انتظاری نداشتیم. ما حتی لوگوی دانشگاه تهران را روی تمامی عکسها زده بودیم. تمام سطح شهر پر از تصاویر تبلیغاتی سلبریتیها است و با برگزاری نمایشگاه عکس خیابانی میتوان مردم را با هنر آشتی داد.
حیدری در پایان اظهار کرد: در این نمایشگاه با 20 فریم عکس نتیجه بیش از پنج سال بررسی میدانی پنج عکاس بود. در ابتدا میترسیدم که مردم به آثار آسیب بزنند و شبها وضعیت کارها را بررسی میکردم ولی میدیدم که مردم ایستاده و کارها را نگاه میکنند. حتی یک بار هم که باران آمده کودکان کار، بنرها را تمیز کرده بودند تا خراب نشود.
در پی این اظهارات، روابط عمومی دانشگاه تهران هم در پیگیری ایسنا، متنی را در توضیح این ماجرا در اختیار قرار داد.
در این متن آمده است:
«در پی انتشار کلیپی از جمع آوری یک نمایشگاه عکس در ضلع جنوبی دانشگاه تهران در فضای مجازی، به اطلاع میرساند:
1. بر اساس مقررات دانشگاه تهران و برای حفظ منظر شهری و زیباسازی پهنه خیابان انقلاب، نصب هر گونه تابلو، عکس، بنر، تراکت، پوستر و... بر روی نردههای دانشگاه تهران ممنوع است.
2. درخواست برگزاری این نمایشگاه که توسط یک آتلیه بخش خصوصی تهیه شده است، مدتی قبل از طرف یکی از تشکلهای دانشگاه به روابط عمومی دانشگاه تهران ارسال شد و با وجود آنکه این نمایشگاه هیچ ارتباطی با فعالیتهای دانشجویی و فرهنگی دانشگاه نداشت، صرفا به احترام تشکل یاد شده با نظر مساعد مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد آثار نمایشگاه مزبور بر روی پایه یا با استفاده از اسپیس، در کنار نردهها نصب شده و در پیاده راه ضلع جنوبی قرار داده شوند.
3. پس از اطلاع دانشگاه از چاپ تصاویر روی بنرهای پلاستیکی و نصب آنها روی نردههای دانشگاه، موضوع مجاز نبودن نصب هر تصویری روی نردههای سبز دانشگاه تهران، هفته گذشته به برگزارکنندگان اطلاع داده شد. روز یکشنبه نیز در جلسهای که با حضور مسئول نمایشگاه در روابط عمومی دانشگاه تشکیل شد، موضوع تخلف در اجرای نمایشگاه به مجریان ابلاغ شد که به رغم پذیرش موضوع و قول مساعد مبنی بر جمع آوری بنرها از روی نردههای دانشگاه و استقرار اسپیسهای مناسب، این امر محقق نشد. صبح روز دوشنبه نیز مجددا موضوع تلفنی به اطلاع برگزار کننده رسید و از وی خواسته شد به مقررات دانشگاه احترام گذاشته و در اسرع وقت تابلوها را گردآوری کند. اما متاسفانه هیچ اقدامی از سوی آنها صورت نگرفت. از این رو با توجه به سپری شدن مهلت مقرر نمایشگاه مذکور بر اساس مقررات جمع آوری شد.
4. مجریان نمایشگاه در مقابل تذکراتی که مکررا در مورد تخلف در اجرای نمایشگاه مذکور به آنها داده شده، سکوت کرده و اقدامی نکردند و با وجود این دانشگاه را متهم کردند. از این رو دانشگاه تهران حق پیگیری حقوقی موضوع را برای خود محفوظ میداند.»
انتهای پیام