بزرگنمایی:
پانزدهمین کنفرانس توسعه منابع انسانی ۱۹ و ۲۰ آذرماه در تهران برگزار شد.
به گزارش بازرگانی خبرنگارتبسم مهر به نقل از سازمان مدیریت صنعتی، شرکت کنندگان در پانزدهمین کنفرانس توسعه منابع انسانی که 19 و 20 آذرماه برگزار شد، با صدور بیانیه ای بر توجه به سرمایه های انسانی با سه گانه توسعه و توانمند سازی، ارتقاء رضایت و تعهد و بکارگیری شایسته نیروی انسانی، تاکید کردند.
متن بیانیه بدین قرار است:
استمرار برگزاری کنفرانس توسعه منابع انسانی و مشارکت علمی و حرفهای و همفکری مدیران، صاحب نظران دانشگاهی و کارشناسان و انتشار تجارب و دیدگاههای آنان ، زمینه مناسبی جهت توسعه دانشگران حرفه ای، تشکیل نهاد توسعه ای و توجه به موضوعات و چالش های محوری این حوزه را در سطوح فردی، سازمانی و ملی فراهم نموده است. شرکت کنندگان این کنفرانس که با محوریت " سرمایه های انسانی و رقابت پذیری" گردهم آمدهاند، با تحلیل شرایط ملی و بنگاهی کشور نکات مهم زیر را مورد تاکید قرار دادند.
01 رقابت پذیری عنصر کلیدی موفقیت کسب و کارهای امروزی و عامل محوری رونق تولید است. ارتقاء توان رقابت پذیری نیازمند بکارگیری سیاستهای هوشمندانه، بهبود روابط بین الملل، عمکرد مطلوب نهادها، بهره وری، چابکی سازمانی، تابآوری ، نوآوری و هوشمندی مدیریتی است. توجه به سرمایههای انسانی با سه گانه توسعه و توانمند سازی، ارتقاء رضایت و تعهد و بکارگیری شایسته نیروی انسانی حاصل میشود.
02 نگاهی به شرایط کلان اقتصادی و کاهش قدرت خرید کارکنان و جابجائی خط فقر، مستلزم توجه ویژه مدیران ارشد و حوزههای منابع انسانی به طراحی و اجرای برنامههای انگیزشی و رفاهی، بنفع طبقات دارای درآمدهای محدود میباشد، بنحوی که امکان حفظ کیفیت زندگی کاری و شخصی برای آنان فراهم شود.
03 توجه به ارزشهای اخلاقی و اخلاق حرفهای موثرترین عامل در ارتقاء سلامت اداری است. لذا ضروری است ترویج فرهنگ ایثار و تقویت اخلاق حرفهای و وجدان کاری، بیش از پیش در کانون توجه مدیران منابع انسانی قرار گیرد . بدیهی است در این صورت خود کنترلی جایگزین نظارتهای بیرونی که هزینههای گزاف نیز دارد خواهد شد.
4. ضعف نظامهای شایستگی و جانشین پروری و فقدان فرصتهای برابر استخدام و رشد، همچنان از مهمترین مطالبات اجتماعی از حوزه های منابع انسانی است و در تحقق شعارهای محوری اهمیت وافری دارد. مهاجرت استعدادها از تبعات منفی پیش روی ما در این زمینه می باشد، لذا ضروری است هرچه سریع تر سازوکارهای مناسبی برای ایجاد رقابت عادلانه برای اکتساب این فرصت ها فراهم گردد.
05 امروزه باید ندا و تجربه کارکنان را بیش از پیش جدی گرفت و مبنای تدوین و تهیه سیاست های منابع انسانی قرار داد. به یاد داشته باشیم آنچه کیفیت می آفریند کارکنان هستند. آنچه مزیت رقابتی منحصر بفرد سازمانها را تعیین می کند، سرمایه های انسانی آنها است. بنابراین مدیران و کارشناسان منابع انسانی
میبایست تمام توان خود را صرف اتخاذ رویکردهای مناسب و ایجاد سازوکارهایی نمایند که با سرعت و شفافیت نظرات کارکنان منتقل و مورد توجه قرار گیرد.
06 با شروع قرن بیست و یکم ، تحولات بزرگ فناورانه ، همه حوزه ها ، به ویژه منابع انسانی را به شدت دستخوش تغییر کرده است، به نحوی که بازنگری در فرایندها، فعالیت ها و نظام های منابع انسانی را اجتناب ناپذیر نموده است. در این شرایط مدیران منابع انسانی می بایست با درک فراگیر و عمیق فناوریهای نوین، کاربست تحول دیجیتال در حوزه منابع انسانی را در دستور کار خود قرار داده و آماده پذیرش و بکارگیری آنها برای تسریع در ارائه خدمات، بهبود کیفیت و ارتقای توان پاسخگوئی باشند.
7- رونق تولید و استقلال فناورانه در گرو توجه ویژه به شرکتهای دانش بنیان میباشد. در این میان مدیریت منابع انسانی که از مهمترین ضرورتهای توفیق آنها است کم توجه مانده است. لذا ضرورت دارد بصورت همه جانبه در بخش های آموزشی، پژوهشی و حرفه ای، بستر های لازم فراهم گردد.
8- در شرایط امروز کسب و کار نقش های مدیران منابع انسانی متحول شده است، آنها باید از توانمندی اقناع، جلب مشارکت، همسو و هم راستا سازی اهداف سازمانی با منابع انسانی برای ایجاد مسئولیت مشترک توسعه منابع انسانی، برخوردار باشند. داستان سرایی سازمانی، مفسر استراتژی، تسهیل گر تحقق اهداف کسب و کار و تسهیل گر رابطه از نقش های پیچیده امروزین آنان است و این مهم جز با نگاه از بیرون به درون، تسلط به چشم انداز راهبردی سازمان و شناخت از فرآیندهای کسب و کار حاصل نمیشود، امری که نیازمند تلاش مضاعف مدیران منابع انسانی برای ارتقاء توانمندی های فردی و تیمی و توجه مدیران ارشد سازمانها برای زمینه سازی ایفای نقش شریک استراتژیک برای واحدهای مدیریت منابع انسانی است.
این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرنگارتبسم مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
خبرنگار:رضاباباعلی