بزرگنمایی:
معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفهای از توسعه شرکت های دانشگاهی توسط این دانشگاه خبرداد و گفت: فارغ التحصیلان دانشگاه در این شرکت ها به کارآفرین تبدیل شده و برای سایر بخشها کار ایجاد می کنند.
به گزارش خبرنگارتبسم مهر، سید حیدر میرفخرالدینی امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش درسازمان فنی و حرفه ای برگزار شد، گفت: دانشگاه فنیوحرفهای با 180 آموزشکده و دانشکده در 110 شهر و 31 استان فعال بوده و حدود 180 تا 200 هزار دانشجو در این مراکز مشغول به تحصیل هستند. این دانشگاه مهارت محور بوده و بخش آموزش و تحقیقات این دانشگاه با سایر دانشگاه ها متفاوت است.
هدف دانشگاه فنیوحرفهای پرورش تکنسین
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: هدف دانشگاه فنیوحرفهای پرورش تکنسین و نیروی آچار بهدست است و تمام تحقیقات در این دانشگاه کاربردی و متناسب با نیاز صنعت است.
وی ادامه داد: هفته پژوهش در آموزشکده و دانشکده های این دانشگاه یک هفته قبل از مراسم مربوط به این هفته برگزار می شود و برآیند مراسم استانها در هفته جاری از 26 تا 30 آذر، در نمایشگاه بینالمللی نمایش داده خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای گفت: در نمایشگاه هفته پژوهش علاوه بر ارائه دستاورهای تحقیقاتی، برگزاری کارگاههای آموزشی متناسب با نیازهای جامعه را در دستور کار داریم.
برگزاری مسابقه دستساخته های دانشجویی
وی به مسابقه دستساخته های دانشجویی اشاره کرد و گفت: امسال مسابقه دستساخته های دانشجویی در دو بخش استادان و دانشجویان برگزار می شود این دست ساختهها براساس نیاز صنعت و دانشگاه بوده و با توجه به شرایط تحریم مورد استقبال قرار گرفته است. مراسم هفته پژوهش دانشگاه فنیوحرفهای در 2بخش 26 تا 30 آذر و 10 دی ماه برگزار میشود.
میرفخرالدینی همچنین یادآورشد: امسال یکی از طرح های خاص وزارت علوم که در این هفته رونمایی خواهد شد مربوط به این دانشگاه است که نام طرح عصای نابینایان هوشمند است.
وی ادامه داد: مراسم مربوط به 10 دی ماه، مخصوص دانشگاه فنی و حرفه ایاست در آن از دانشجویان و کارآفرینان برتر تجلیل خواهد شد. 3دستساخته برتر در هر استان انتخاب شده و در نهایت 100 دستساخته در نمایشگاه 10 دی به نمایش در خواهد آمد. رویکرد دانشگاه فنی و حرفهای در نمایشگاه فن بازار، پژوهشهای کاربردی است و سعی کردهایم با توجه به شرایط تحریم در حوزه تولید ملی فعال باشیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفهای دارای 2 هزار و 280 کارگاه و آزمایشگاه ثبت شده در کشور است؛ افزود: بر اساس آمار رسمی بیشترین جذب فارغالتحصیلان این دانشگاه به بازار کار، بین 70 تا 80 درصد است، علت اصلی آن را میتوان در آزمایشگاهها و کارگاههای این دانشگاه جستجو کرد.
اختصاص 20 میلیارد تومان ویژه ارتقای آزمایشگاه ها
میرفخرالدینی با بیان اینکه 70 درصد سرفصل های دروس ما مهارتی هستند افزود: کارگاهها در حال حاضر تجهیز شدهاند؛ اما نیازمند توجه هستند و باید در راستای بروزرسانی آن تلاش کرد؛ قطعا کمبودهایی در این حوزه وجود دارد. حدود 20 میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده که تنها صرف ارتقای آزمایشگاهها و کارگاهها خواهد شد.
انتقال تکنولوژی موتورهای هیبریدی به کشور توسط دانشگاه فنی و حرفهای
وی از انتقال تکنولوژی موتورهای هیبریدی به کشور توسط دانشگاه فنی و حرفهای خبر داد و گفت: تمام استانها به جز ایلام مجهز به موتورهای هیبریدی بوده در حال حاضر 2 نفر از هر استان مشغول آموزش کار کردن با این موتورها هستند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای افزود: در بخش پوشاک نیز با توجه به رشتهها، تجهیزات صنعت پوشاک و دوخت حدود 20 میلیارد تومان تخصیص بودجه داشتیم و با کمک آن انواع تجهیزات این رشته در زمینه چرخ خیاطی و طراحی دوخت تجهیز شده است.
وی با اشاره به سرانه بودجه دانشگاه فنیوحرفهای گفت: سرانه بودجه دانشگاه نسبت به دانشگاههای کشور کمتر از یک چهارم است؛ باید این نکته را مد نظر داشت که هزینههای آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه فنیوحرفهای بیشتر است.
تخصیص اعتبار ارزی توسط وزارت علوم
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای در ادامه به روابط بین المللی دانشگاه اشاره کرد و افزود: دانشگاه فنی و حرفه ای ارتباطات بین المللی بسیار خوبی دارد در این مسیر تخصیص اعتبار ارزی خوبی نیز توسط وزارت علوم داشتیم و همچنین از گرنتهای مراکز تحقیقاتی نیز برای انجام برخی از پروژهها استفاده خواهیم کرد.
راه اندازی و توسعه شرکت های دانشگاهی
وی در ادامه به توسعه شرکت های دانشگاهی اشاره کرد و یادآور شد: شرکتهای دانشگاهی با مشارکت بخش خصوصی، فارغ التحصیلان و اساتید راه اندازی می شود و 49 درصد سهام آن دانشگاهی و 51 درصد سهام آن مربوط به بخش خصوصی است با راه اندازی این شرکت ها فارغ التحصیلان به کارآفرینان تبدیل می شوند. 16 مرکز رشد و 27 کانون شکوفایی و خلاقیت در دانشگاه راه اندازی شده است که این کانون ها می توانند به مراکز رشد تبدیل شوند، تا سقف 10 میلیارد تومان وام ارزان قیمت با کارمزد 4 درصد نیز ارائه می شود.
وی درباره فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفهای تنها دانشگاهی است که میتواند با مدرک کارشناسی ارشد عضو هیئت علمی جذب کند و شرط دانشگاه طی کردن آزمون حرفه ای و مهارتی است.
فرصت مطالعاتی 6 تا یکسال اساتید فنی و حرفه ای در صنعت
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای افزود: حتی برخی از استادان با مجوز هیئت امنا با مدرک کاردانی تدریس میکنند، چون از اساتید خبره آن رشته هستند و در آیین نامه استخدامی نیز در حال پیش بینی این موضوع هستیم تا از آنها استفاده کنیم، برای فرصت مطالعاتی در صنعت نیز اساتید ما 100 درصد ملزم به گذارندن این فرصت در صنعت هستند. تمام اساتید 6 ماه به صورت پیوسته و و یکسال به صورت متناوب باید فرصت مطالعاتی را در صنعت طی کنند.
وی درباره تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت افزود: برای ارتباط بهتر با صنعت باید روی اعتمادسازی کار کنیم، با صنایع مختلف ارتباط داریم، با صنایعی که مزیت نسبی ما هستند ارتباط برقرار کردهایم. در تجهیز کارگاهها هم از صنعت استفاده میکنیم. استانها را نیز تشویق کرده ایم تا با صنایع استان خود همکاری کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای در ادامه از برگزاری همایش اشتغال در این دانشگاه خبر داد و گفت: در این همایش فارغ التحصیلان متقاضی کار با صنایع آشنا شده و می توانند در آن صنایع جذب شوند.
وی در ادامه به راه اندازی نشریه دانشگاه فنی و حرفه ای تحت عنوان کار آفن اشاره کرد و گفت: این نشریه با نشریات دیگر متفاوت بوده و بخشی از نشریه مهارتی بوده و موضوع و آموزش های مهارتی را ارائه می دهد.
تولید محتوا برای سرفصل های جدید فنی و حرفه ای
میرفخرالدینی ادامه داد: 42 سرفصل دانشگاهی تاکنون بازنگری و قرار شده تولید محتوای جدید برای سرفصل ها داشته باشیم. با انتشارات معتبر سمت هماهنگی هایی نیز صورت گرفته و در بخش تخصصی نیز کمیته های تخصصی دانشگاه محتوای جدید تولید خواهند کرد.