بزرگنمایی:
پردیس- اخیرا قطع درختان در منطقه «زننجار» بومهن خبرساز و سبب ورود دادستان پردیس و نیز مدیرکل منابع طبیعی استان تهران به این ماجرا شده است.
خبرنگارتبسم مهر چند روزی است، که تخریب و دست اندازی به منابع طبیعی در منطقه «زننجار» بومهن سبب نگرانی فعالان محیط زیست و مردم به عنوان صاحبان اصلی منابع طبیعی شده است.
ماجرا از این قرار است، که عده ای در اقدامی عجیب و بی سابقه طی قراردادی خود را مالک این منطقه معرفی کرده و به فروش درختان سر به فلک کشیده منطقه «زننجار» به افرادی دیگر و نیز قطع این درختان پرداخته اند و طبق برآورد کارشناسان منابع طبیعی و محیط زیست آسیب وارد شده به منابع طبیعی در پی این اقدام به سادگی قابل جبران نیست.
پاس کاری مسئولان دماوند و پردیس
یکی از اهالی منطقه به خبرنگارتبسم مهر گفت: 55 درخت تنها در یک بخش از این منطقه بکر قلع و قمع شده است و ما این امر را به منابع طبیعی اطلاع دادیم، اما اقدامی صورت نداده اند.
بررسی ها نشان می دهد، درختان قطع شده این منطقه به آمل انتقال داده شده است.
یحیی روستایی، رییس اداره منابع طبیعی شهرستان پردیس نیز در توضیح علت بی تفاوتی در خصوص این قلع و قمع درختان به خبرنگارتبسم مهر گفت: ما این موضوع را به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران اعلام کرده و منتظر کسب تکلیف از این اداره کل هستیم.
حضرتی، مسئول یگان حفاظت از منابع طبیعی شهرستان پردیس نیز در پاسخ به سوال خبرنگارتبسم مهر در خصوص علت غفلت از این قلع و قمع وسیع گفت: این منطقه در حوزه منابع طبیعی رودهن و زیر مجموعه شهرستان دماوند است و طبق بررسی های ما مشخص شده است، که این منطقه در حوزه شهرستان پردیس نیست.
این اظهارات در حالی صورت می گیرد، که رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند ادعای قرارگیری منطقه «زننجار» در محدوده این شهرستان را رد کرده و به خبرنگارتبسم مهر گفت: در این باره باید جهاد کشاورزی شهرستان پردیس توضیح دهد.
درختان قطع شده جنگلی نبوده و منطقه در حوزه اراضی ملی نیست
خبرنگارتبسم مهر در این خصوص به پیگیری از مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران پرداخت، احمد طاهری در پاسخ به سوال خبرنگارتبسم مهر در مورد پاس کاری مدیران منابع طبیعی شهرستان های پردیس و دماوند اظهار داشت: منطقه مورد نظر شما جزو اراضی ملی نیست و جزو مستثنیات است و ما متولی حفاظت از اراضی ملی هستیم.

وی گفت: منابع طبیعی در مباحث اینچنینی مظلوم واقع شده است و مستثنیات ربطی به منابع طبیعی ندارد و باید ادارات کشاورزی و یا شهرداری ها و یا بخشداری ها پاسخگو باشند، ما فقط در مورد اراضی ملی می توانیم ورود کنیم و اجازه ورود در مورد مستثنیات را نداریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران گفت: درخت های قطع شده بید بوده است، درختان بید دست کاشت است و جنگلی نیست، اگر درخت جنگلی بود، که ما یک پارک جنگلی در آن منطقه داشته و خود بی خبر بودیم.
وی گفت: هم مدیر دماوند و هم مدیر پردیس به من گزارش داده اند، که این اراضی جزو مستثنیات است، اما من باز هم یم گروه برای بررسی از اداره کل تهران فرستادم تا موضوع به دقت بررسی شده و نتیجه را اعلام کنم.
پرونده ای برای مسئولین سهل انگار در خصوص قطع درختان «زننجار» تشکیل می شود
این اقدامات سبب ورود دادستان عمومی و انقلاب پردیس به عنوان مدعی العموم به ماجرای قطع و قمع درختان « زننجار» و بازدید میدانی وی از منطقه شد، علیرضا آقاجری در حاشیه بازدید از این منطقه در گفتگو با خبرنگارتبسم مهر اظهار داشت: متاسفانه نظارتی از سوی ادارت متولی در این امر شاهد نبوده ایم.
وی اضافه کرد: این مسئولین پس از گذشت 5 روز از تشکیل پرونده قلع و قمع درختان برای پیگیری مراجعه نکردند.
دادستان عمومی و انقلاب پردیس اضافه کرد: این قلع و قمع ها در ارتفاعات بالادستی و برای درختان وحشی و کهنسال رخ داده است.
آقاجری گفت: تعدادی از متهمان در خصوص این پرونده دست اندازی بازداشت شده اند.
وی افزود: پرونده ای نیز در خصوص سهل انگاری در انجام وظیفه برای مسئولانی که در این خصوص کوتاهی کرده اند تشکیل خواهد شد و برخورد قانونی و قاطع با این افراد انجام می شود.
در هر صورت، ورود مدعی العموم به ماجرای قطع درختان در منطقه « زننجار» می تواند، گامی موثر و مهم در کشف دستگاه متخلف در این خصوص باشد و برخورد محکم و قاطع با متخلفان و دستگاه های غافل از این امر، می تواند، سبب جلوگیری از تکرار اتفاقات مشابه در این زمینه باشد.
خبرنگار:رضاباباعلی