بزرگنمایی:
اراک- رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: ۸۰۰ هزار نفر از هنرمندان بافنده فرش در کشور تا پایان امسال تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می گیرند.
به گزارش خبرنگارتبسم مهر، فرشته دستپاک پیش از ظهر چهارشنبه در اولین همایش فرش دستباف استان مرکزی در اراک، اظهار داشت: مادران هنرمند در حوزه فرش دغدغههای خود را نسل به نسل به فرزندان منتقل می کردند و این عامل ماندگاری این هنر و صنعت به شمار می رود.
وی ادامه داد: در سال های اخیر 30 درصد از صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا با تحریم از بین رفته است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک مجلس شورای اسلامی سازمان فرش را به طور مستقل ثبت کنیم.
دستپاک گفت: با وجود همه مشکلات همچنان بزرگ ترین تولید کننده فرش دستبافت هستیم و این کالا جزو کالاهای استراتژیک در کشور محسوب می شود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهار کرد: با وجود پذیرش تمامی مشکلات حوزه فرش ایران و اینکه اکنون از جایگاه مربوط به خود برخوردار نیست، نباید در دولت و بخش خصوصی دنبال مقصر بود بلکه با ارایه راهکار مناسب برای جبران ضعف های این حوزه باید اقدام کرد.
دستپاک گفت: وظیفه تمام شهروندان حمایت از فرش دستباف در کشور است و باید در این راستا از بخش خصوصی نیز کمک گرفت.
وی عنوان کرد: سال گذشته در حوزه پشم و ابریشم فرش با ضعف جدی مواجه بودیم که مقرر شد در این راستا با ایجاد کارگروه در مرکز فرش طی یک برنامه 5 ساله واردات ابریشم از مغولستان و چین و پشم از استرالیا متوقف شود و برای تولید مواد اولیه در داخل اقدام گردد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهار کرد: سال 92 دولت با شرایط بحرانی مالی و بدهکاری به بیمه تامیناجتماعی مواجه شد که از شمار بیمه شدگان این حوزه کاسته شد، اما 800 هزار نفر از هنرمندان قالیباف در سطح کشور تا پایان سال بیمه می شوند.
دستپاک گفت: همچنین بر اساس انعقاد تفاهم نامه بین صندوق بیمه روستایی و عشایری و وزارت صنعت، معدن و تجارت، فعالین این حوزه برای پوشش بیمه ای معرفی می شوند.
وی افزود: برای حل مشکل بیمه درمانی قالیبافان هم مذاکراتی صورت پذیرفته است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه انتقادات پیشکسوتان حوزه فرش دستباف استان مرکزی را می پذیریم، گفت: باید از راهکارها، نظرات و پیشنهادات بزرگان در حوزه های مختلف فرش استفاده کرد. از پیشکسوتان میخواهیم با راه اندازی یک پویش در فضای مجازی از تحریم کنندگان فرش بخواهند این کالای مردمی را از لیست تحریم ها خارج سازند.
دستپاک عنوان کرد: فاصله گرفتن از سلایق و ذائقه روز مخاطبان حوزه فرش یکی از مشکلات این بخش به شمار می رود و حفظ فرش منطقه ساروق و استان مرکزی می طلبد فرش را متناسب با سلایق روز جامعه تولید کنند.