آخرین مطالب

وضعیت شیوع HIV/ قول رهبران جهان برای پایان دادن به ایدز اجتماعی

وضعیت شیوع HIV/ قول رهبران جهان برای پایان دادن به ایدز

  بزرگنمایی:
همایش روز جهانی ایدز، صبح شنبه در تالار اجتماعات وزارت بهداشت برگزار شد.

به گزارش خبرنگارتبسم مهر، مراسم روز جهانی ایدز، با قرائت پیام دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر منطقه ای مدیترانه شرقی در سازمان جهانی بهداشت، آغاز شد.

در بخشی از پیام «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، به مناسبت روز جهانی ایدز، عنوان شده است: سازمان ملل متحد، دولت ها، جامعه مدنی و سایر شرکا با همکاری یکدیگر برای افزایش دسترسی به خدمات سلامت همچنین، جلوگیری از گسترش موارد جدید اچ آی وی تلاش کردند. بیش از 23 میلیون انسان که با اچ آی وی زندگی می کنند، در 2018 خدمات درمانی دریافت کردند.

جوامع بشری در سراسر جهان در بطن این پاسخ قرار دارند، کمک به مردم برای احقاق حقوقشان، افزایش دسترسی به خدمات اجتماعی و سلامت عاری از انگ، تضمین اینکه خدمات به افرادی برسد که از همه آسیب پذیرتر و به حاشیه رانده شده ترند و فشار آورده شود تا قوانین تبعیض آمیز تغییر کنند. همانگونه که موضوع روز جهانی ایدز امسال به درستی تاکید دارد، جوامع تفاوت ایجاد می‌کنند.

در عین حال نیازهای رفع نشده هنوز باقی است. به عبارت دیگر رقم بی‌سابقه 38 میلیون انسان با اچ آی وی زندگی می کنند در حالی که سال گذشته منابع مورد نیاز برای پاسخ به همه گیری، یک میلیارد دلار کاهش یافت. بیش از هر زمان دیگر، نیاز به بهره بردن از نقش سازمان های جامعه محوری است که مدافع همتایان خود هستند، خدمات اچ آی وی ارائه می دهند، از حقوق بشر دفاع و حمایت می کنند.

جایی که جوامع فعال هستند، شاهد تغییر هستیم، می بینیم که سرمایه گذاری نتیجه می دهد و نظاره گر برابری، احترام و کرامت هستیم.

در این مراسم، «احمد المنظری» مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایدز، گفت: از هنگامی که نخستین نمودهای اچ آی وی نزدیک به 4٠ سال پیش گزارش شدند، تلاش های بسیاری در سطح جهانی، منطقه ای و کشوری برای مبارزه با اپیدمی اچ آی وی شده است. در این مدت شواهد علمی فراوانی درباره مداخلات موثر فراهم شده است که در پیشگیری از عفونت، مراقبت و درمان افرادی که با اچ آی وی زندگی می کنند و مهار گسترش ویروس توان ما را می افزاید.

در همین راستا، رهبران جهان قول داده اند تا سال 2030 میلادی در قالب یک تلاش گروهی، نسبت به پایان دادن ایدز برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار دست یابیم. آنها همچنین اهداف میان راهی سه‌گانه 90-90-٩٠ را وضع کرده‌اند. اینکه مطمئن شویم تا سال 2020 میلادی 90 درصد از کسانی که با اچ آی وی زندگی می‌کنند، ابتلای آنها تشخیص داده شده، 90 درصد اینها درمان دارویی دریافت می‌کنند و در 90 درصد گروه اخیر ویروس سرکوب شده است.

وی در این پیام عنوان داشته است: افسوس که در منطقه مدیترانه شرقی شاهد گسترش فزاینده اپیدمی هستیم، در حالی که از سال 2015 تعداد مبتلایان جدید در جهان رو به کاهش داشته در منطقه ما دچاران جدید اچ آی وی 32 درصد مرگ و میر مرتبط با ایدز، 6٣ درصد نسبت به سال 2010 افزایش یافته است.

در انجام آزمایش برای رسیدن به نخستین هدف 90 درصدی برای تشخیص مبتلایان به اچ آی وی شکاف بزرگ در منطقه دیده می شود در سال 2018 از بین 4٠٠٠٠٠ نفری که تخمین شده با اچ آی وی زندگی می‌کنند، تنها 127 هزار نفر از وضعیت خود خبر داشتند، در واقع 273 هزار نفر هنوز بی خبرند. اگر خطر سرایت ناآگاهانه ویروس به دیگران را در نظر بگیریم، این دغدغه های بزرگی است، افزون براین، 79 درصد کسانی که با اچ آی وی زندگی می کنند، داروهای ضد ویروسی لازم برای نجات جانشان را دریافت نمی کنند.

مهم ترین عامل این بحران درمانی کمبود خدمات مشاوره و آزمایش است که هنوز خدمات کنونی مشاوره و آزمایش به جمعیت کلی در معرض خطر بیشتر سرایت اچ آی وی، یعنی کسانی که مواد تزریق می کنند، مردان با مردان دیگر آمیزش می کنند، کارگران جنسی افراد تراجنسیتی و زندانیان، نرسیده است.

در ضمن جمعیت‌های کلیدی که بیشتر تحت تأثیر اپیدمی ایدز قرار گرفتند اغلب از عفونت های همزمان نیز رنج می‌برند، بیماری هایی با راه سایت مشابه مانند، هپاتیت ویروسی بی و سی و عفونت های آمیزشی و یا عفونت‌هایی مانند سل که مرتبط با شرایط زندگی این جمعیت ها است. افزون براین ، هرکس دیگری که با اچ آی وی به زندگی می کند، اغلب نیازهایی در حوزه سلامت دارند که فراتر از آسیب‌پذیری و ابتلا به اچ آی وی است.

ما برای پشتیبانی از کشورها در حرکت به سوی پوشش همگانی سلامت و اطمینان از فراموش نشدن هیچ کس، گام های بلندی برداشته ایم. پوشش همگانی سلامت به معنای آن است که هر کسی به درمان و مراقبت موثر و ایمن بدون تحمل دشواری مالی دسترسی دارند. مداخلات ما برای پایان دادن به اپیدمی ایدز باید در این چارچوب دیده شود.

خدمات مربوط به اچ آی وی باید کاملا در نظام خدمات بهداشتی اولیه هر کشوری ادغام شده باشند، بدین ترتیب می توان تلاش برای رسیدن خدمت به هر انسان را افزون کرد، از از اتلاف فرصت برای تشخیص کسانی که از بیماری خود آگاه نیستند پرهیز کرد، آنها را به درمان و مراقبت لازم پیوند داد و انگ و تبعیض پیرامون افراد دچار اچ آی وی را کم کرد. ادغام خدمات به معنای آن است که نظام سلامت به جای آن که فقط بر عفونت اچ آی وی آنها تمرکز کند، می‌تواند به نیازهای سلامت هر کسی به شکلی منسجم و جامع پاسخ دهد.

هنگام آن است که پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت اچ آی وی را از انزوا خارج کنیم، کسانی که با اچ آی وی زندگی می‌کنند و آنهایی که بیشتر در معرض خطر هستند، حق دارند تا مانند دیگران از یک نظام خدمات رسانی و مراقبت سلامت جامع، یکپارچه و به سادگی در دسترس برخوردار باشند. در راستای چشم انداز سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی که «سلامت برای همه، همه برای سلامت» است، من، همه همکاران خود، کشورهای عضو، شرکای ملی، بین المللی و جامعه مدنی را برای حرکت به سوی خدمت رسانی یکپارچه برای اچ آی وی در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه فرامی‌خوانم.

در همین مراسم، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: تخمین می‌زنیم 60 هزار بیمار مبتلا به HIV زنده در کشور باشد.

وی افزود: همچنین 40 هزار و 573 مورد بیمار HIV در کل کشور به ثبت رسیده است که 18 هزارو 938 نفر این افراد فوت کرده اند. 

حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور، در مراسم روز جهانی ایدز، گفت: اگر بپذیریم که ایدز محصول سلسله ای از عوامل اجتماعی است، ضمن توجه به مسائل پزشکی و بهداشتی باید آن را از منظری راهبردی هم مورد توجه قرار دهیم. بیماری که دربرگیرنده مسائل اجتماعی و اقتصادی نیز هست. تشکیل کمیته نظارت بر حسن اجرای برنامه های کنترل ایدز در سطوح کشوری و ارائه برنامه ها با هماهنگی بین بخشی گام مهمی است که در چارچوب گام کشوری چهارم ایدز برداشته شد. اکنون هم نیاز است که با تدوین برنامه ها و استراتژی های مشخص، نقش هر دستگاه در راستای رسیدن به برنامه های کشوری مشخص شود. شکاف بین بخشی یا عدم اطلاع و ارتباط مناسب در این حوزه، موجب دوباره کاری و اتلاف منابع می‌شود.

وی تاکید کرد: نظام سلامت باید بتواند نتیجه و اثر اقدامات خود را در کاهش بار بیماری ها و افزایش سطح سلامت جامعه نشان دهد.

آشنا گفت: در طول چند سال گذشته برنامه تشخیص به‌ موقع بیماری شتاب بیشتری گرفت و برنامه کنترل ایدز در برنامه نظام کلان سلامت ادغام شد. همچنین، پوشش درمان ایدز افزایش یافته و بخش قابل توجهی از افراد شناسایی شده، تحت درمان قرار گرفته اند. البته ، مطالعات حاکی از آن است که هنوز تعداد زیادی از بیماران شناسایی نشده اند. بنابراین نیازمند برنامه‌های اثربخش‌تر هستیم و باید برنامه‌های تشخیص و درمان بیماران گسترش یابد.

وی با عنوان این مطلب که هرگز بدون تاکید بر پیشگیری نمی‌توان به مهار ایدز دست یافت، افزود: برنامه های پیشگیری نقش قابل توجهی در چهار برنامه استراتژیک قبلی ایدز داشتند و لازم است به منظور کاهش موارد جدید اچ آی وی، سرمایه گذاری بیشتری در حوزه پیشگیری از آن انجام شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند