بزرگنمایی:
همدان - بیست و ششمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در حالی گذر از ربع قرن برگزاری را جشن می گیرد که ۵۲ اثر از ۸ کشور جهان در همدان روی صحنه خواهند رفت.
به گزارش خبر نگار تبسم مهر کمتر از 8 ساعت دیگر بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با شعار «کودک تئاتر طبیعت» در همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران آغاز می شود و این جشنواره بین المللی بیست و ششمین برگ از صفحات حضورش در بین کودکان و نوجوانان را ورق می زند.
امسال همدان بیستمین دوره برگزاری جشنواره را پشت سر می گذارد و برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان از ماه ها قبل در همدان آغاز شده و کم کم به روزهایی نزدیک می شویم که ثمره این زحمات دیده خواهد شد.
12 کمیته تخصصی برای اجرای برنامه ها پیش بینی شد
طبق گفته مسئولان دست اندرکار 12 کمیته تخصصی برای اجرای برنامه ها پیش بینی شده و 9 سالن برای اجرای نمایش و برگزاری کارگاه های آموزشی مد نظر است به طوری که طی روزهای 16 تا 21 آبان ماه نمایش های ایرانی و خارجی روی صحنه خواهند رفت.
سالن آمفی تئاتر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برای اجرای آثار خردسال، سینما کانون برای برگزاری کارگاه ها، سالن اصلی و پلاتوی مجتمع شهید آوینی، سالن اصلی و پلاتوی مجتمع شهید آوینی، پلاتوی استاد عبادی و تالار فجر برای اجرای نمایش ها در نظر گرفته شده است.
این دوره از جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان 303 اثر در بخش های مختلف را دریافت کرده که شامل 50 اثر در بخش مسابقه نوجوان ایران، 66 اثر در بخش مسابقه خیابانی، 48 اثر در بخش مسابقه خردسال، 82 اثر در بخش مسابقه کودک و 57 اثر در بخش نمایشنامه نویسی بوده اما 52 نمایش در دوره بیست و ششم جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان اجرا میشود و 7 کشور نیز در بخش بین الملل نمایش های خود را بر روی صحنه خواهند برد.
نمایش 9 اثر خارجی در جشنواره
بر اساس گفته رئیس جشنواره بیست و ششم تئاتر کودک و نوجوان امسال 9 اثر از کشورهای اسپانیا، ایتالیا (3 اثر)، آرژانتین، یونان، تاجیکستان، فرانسه و بلژیک در بیست و ششمین دوره از جشنواره حضور خواهند داشت و میزان آثار ارسالی نیز نسبت به دوره قبل 20 درصد افزایش داشته است.
تهران، همدان، اصفهان، بوشهر، البرز، خراسان رضوی، لرستان، مرکزی، گیلان، یزد، هرمزگان، مازندران و قم استان هایی هستند که در جشنواره حضور دارند و 8 گروه از همدان برای اجرای تئاتر در ایام برگزاری جشنواره به شهرستانها اعزام خواهند شد تا تمامی مناطق استان همدان از این برنامه بهره مند شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان شامگاه جمعه در جلسه هماهنگی کمیته امور سالنها، حراست و امربهمعروف بیست و ششمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با بیان اینکه همدان میزبان 500 میهمان در جشنواره است، اظهار کرد: ما باید رسم میزبانی و میهماننوازی را رعایت کنیم و صبر و شکیبایی بالایی در تعامل با یکدیگر در کمیتههای مختلف داشته باشیم.
احمدرضا احسانی همچنین تصریح کرد: در راستای همافزایی و همپوشانی کمیتهها، باید هماهنگیهای لازم بین دستاندرکاران صورت بگیرد.
بلیتفروشی اینترنتی انجام شده است
احسانی با بیان اینکه تلاش زیادی برای نظمدهی به سالنها با بلیتفروشی اینترنتی صورت گرفته است، یادآور شد: اولویت حضور در سالنها با افرادی است که بلیت تهیه کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: کمیته ارزیابی سالنها برای اولین بار در دوره بیست و ششم شکل گرفته و اقدامات صورت گرفته در سالنها را نظارت میکنند تا مشکلات، هر روز در جلساتی بررسی و رفع شود.
احسانی یادآور شد: خوشبختانه جشنواره به بلوغ رسیده و برای برگزاری موفق آن نیاز به همکاری اهالی فرهنگ و هنر استان است.
مسئول کمیته سالنها و امور هنری نیز با بیان اینکه کنترل وضعیت سالنهای نمایش باید به بهترین شکل ممکن انجام شود، اظهار کرد: اخلاقمداری و نظم از جمله مواردی است که انتظار میرود از سوی مسئولان سالنها رعایت شود.
کیانوش بهروزپور همچنین تصریح کرد: در دوره بیست و ششم جشنواره، بلیتفروشی به شکل اینترنتی صورت گرفته و تماشاگران بر اساس شماره صندلی و بلیت وارد سالن میشوند.
نوبت صبح اجرای نمایشها به دانشآموزان اختصاص دارد بهروزپور همچنین خاطرنشان کرد: نوبت صبح اجرای نمایشها به دانشآموزان اختصاص دارد و باید هماهنگیهای لازم با مدیران مدارس برای ورود با نظم دانشآموزان به عمل آید.
مسئول کمیته حراست جشنواره نیز با بیان اینکه وظایف دستاندرکاران این کمیته تعیین شده است، گفت: هماهنگیهای لازم را با فعالان کمیته امور سالنها و امربهمعروف خواهیم داشت تا جشنواره با نظم برگزار شود.
مهدی زینالعابدینی تاکید کرد: انتظار میرود در کنترل بلیتها و ورود تماشاگران با حوصله، خوشرویی و سعه صدر عمل شود تا بتوانیم محیطی آرام را برای کودکان و نوجوانان حاضر در سالنها فراهم کنیم.
مسئول کمیته امربه معروف و نهی از منکر جشنواره در بخش دیگری از این جلسه گفت: باید حساسیتهای لازم برای برگزاری جشنوارهای زیبنده و شایسته نام همدان عایت شود.
حسین رستمی افزود: با همکاری و هماهنگی کمیتهها برای ایجاد فضای شاد و با نشاط در جشنواره تلاش می کنیم.
وی با بیان اینکه خانوادهها برای شادی و سرگرمی فرزندانشان، آنها را برای تماشای نمایش به سالنها میآورند، یادآور شد: نوع برخورد با کودکان و نوجوانان و خانوادههایشان در سالنها به گونهای باشد که خاطرهای خوش در ذهن مخاطبان باقی بماند.
مسئول کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی نیز گفت: تبلیغات گسترده جشنواره در سطح شهر و استان همدان انجام شده است.
تبلیغات شهری جشنواره از 11 آبان ماه آغاز شده است
حبیب شهنوازیان با بیان اینکه تبلیغات شهری جشنواره از 11 آبان ماه آغاز شده است، اظهار کرد: تبلیغات در سطح شهر تا برگزاری جشنواره ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به نصب 500 رفوژ خیابانی در همدان، یادآور شد: دهها بیلبورد و همچنین پلهای شهری در همدان برای تبلیغات جشنواره به کار گرفته شده است.
شهنوازیان با بیان اینکه از امکانات سازمان اتوبوسرانی و سازههای شهرداری برای اطلاعرسانی برگزاری جشنواره استفاده شده است، خاطرنشان کرد: در سطح استان همدان نیز صدها بنر تبلیغاتی نصب شده تا مردم شهرستانها نیز از برگزاری این رویداد اطلاع داشته باشند.
شهنوازیان همچنین تصریح کرد: تولید فیلمهای کوتاه از گفتگو با مدیران و هنرمندان در خصوص جشنواره از دیگر اقدامات این کمیته به شمار میرود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان فرصتی است تا این استان در عرصه بینالمللی مطرح شود.
اجرای نمایشها در شهرستانها برای کودکان تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و کودکان مناطق محروم امیر خجسته اجرای نمایشها در شهرستانها برای کودکان تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و کودکان مناطق محروم را به فال نیک گرفت و گفت: جشنواره میتواند در مطرح کردن همدان مؤثر بوده و جذب گردشگران را نیز به همراه داشته باشد.
خجسته با بیان اینکه اعضای ستاد برگزاری جشنواره تمام تلاش خود را انجام میدهند تا این رویداد را به بهترین شکل برگزار کنند، یادآور شد: امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک، همدان را به عنوان مرکز فرهنگی در سطح بینالمللی معرفی کنیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقدامات جشنواره با پویایی انجام می شود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه جوانگرایی در جشنواره حاکم است و جوانان هستند که امور بخشهای مختلف را بر عهده گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان همدانی همواره مشتاق برگزاری جشنواره تئاتر هستند، یادآور شد: جشنواره در سالهای قبل خاطرات خوشی را برای کودکان همدان رقم زده و شهر در این ایام یکپارچه در نشاط و شادابی است.
برگزاری 20 دوره از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: برگزاری 20 دوره از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اتفاق مهمی است که امید میرود در همدان ماندگار شود و به دنبال آن بتوان سایررویدادهای مهم دیگر را نیز در استان برگزار کرد.
اما دبیر بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک ونوجوان در همین زمینه در پیامی با بیان اینکه تئاتر کودک و نوجوان یکی از سخت ترین انواع تئاتر در دنیاست و این تئاتر نیاز به کار و تلاش بسیار و صداقت، هیجان و باورمندی بالایی دارد، عنوان کرد: شکی نیست که پایه های فرهنگی غنی ایران توسط قراردادهای هم افزایش این هنر ارزشمند، شکیل و مستحکم خواهد شد.
مجید قناد با بیان اینکه خدای را شکر که بار دیگر در مسیر سخت آزمونی دیگر از هفت خوان تعلیم و تربیت، همراه کودکان و نوجوانان کشور سربلندمان قرار گرفته ایم، افزود: کودکان و نوجوانان با بازی زندگی می کنند و با زندگی بازی و این عزیزان از دریچه قراردادهای ساده همین بازی ها پوسته سخت زندگی را شکافته و بتدریج آینده خود را شکل می دهند.
خلاقیت کودکان و نوجوانان، خشت های سازنده آینده هر کشوری است
وی با بیان اینکه خلاقیت کودکان و نوجوانان، خشت های سازنده آینده هر کشوری است، گفت: عمر جشنواره تئاتر کودک در کشور عزیزمان از ربع قرن گذشت و همین امر نشان دهنده میزان اهمیت آن است.
رئیس بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان نیز با بیان اینکه همین که هنر دیرینه تئاتر همزاد آیین است و آیین و آیین وارهها همزاد بشر، کفایتی است که می تواند بر درخشندگی این هنر ارزشمند و متعال که ریشه در نهاد آدمی دارد، نور افشانی کند و راهی هموار و شایسته باشد برای تازیدن به قله های اندیشه و احساس و تجربه گرایی، قله هایی که می توان در آن انسان شدن، انسان بودن و انسان ماندن را به تجلی نشست، گفت: بی تردید رویدادهای ماندگار هنری محصول اندیشه های سترگ و شکوهمند و تابناکی هستند که آفرینش گر پرتوهایی ژرف و مانا در طی طریق آدمیان تا رسیدن به اوج شایستگی می شوند.
احمد رضا احسانی عنوان کرد: تئاتر هنری است زنده که پلی بی واسطه میان اندیشه های ناب بی بدیل با احساس و عواطفی والا برای نیک بودن و نیک ماندن می سازد.
وی با بیان اینکه تئاتر کودک و نوجوان و جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان از این دست رویدادهاست، گفت: پس تلاش کنیم تا این گونه ارزنده از این هنر ارزنده، با بهره گیری از توانمندی های روانشناسانه و دانش زیبایی شناسی، میوه های درخت دانایی را برای کودکان و نوجوانان این مرزو بوم ایرانی، اسلامی پر بار کند و طعم شیرین دانستن و توانستن را به مذاق نسل های آینده که آینده سازان ایران اسلامی هستند گواراتر سازد و احساس و عاطفه شان را بلند پروازی بیاموزد.
وی افزود: جشنواره فرصتی است مغتنم تا آرزوها، دغدغهها و دل مشغولیهای سرنوشت ساز کودکان و نوجوانان این دیار را به صحنه بریم و پریدن تا اوج رستگاری را به ایشان پیشنهاد دهیم که این مستلزم بها دادن به تجربه گرایی در این وادی است.
با این تفاسیر امیدواریم بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در سایه شکوه و استواری الوند بر فراز پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین همدان، چون گذشته نگین درخشانی به میزبانی میهمانان درخشانش باشد.