آخرین مطالب

مجلس شیوه اجرای اصل 113 قانون اساسی را تعیین کند سیاسی

مجلس شیوه اجرای اصل 113 قانون اساسی را تعیین کند

  بزرگنمایی:
یک حقوقدان گفت: بهتر است قانونی در مجلس در رابطه با شیوه اجرای اصل ۱۱۳ قانون اساسی لحاظ شود و حدود و ثغور این اصل و چگونگی اجرای این مسئولیت از سوی رییس جمهور، تعیین و مسئولیت قانون اساسی را تبیین کند.

به گزارش تبسم مهر حسین میرمحمدصادقی درباره مفاد اصل 113 قانون اساسی و مفاد آن که آورده " پس از مقام معظم رهبری رئیس جمهور عالی‌ترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط می‌شود، بر عهده دارد"، گفت: این اصل موجب یک سری اختلاف نظرهایی بوده است. بیشتر موضوع به این عبارت که  « رییس جمهور..... مسئولیت اجرای قانون اساسی.....» را برعهده دارد، مربوط می شود.

وی افزود: اگر ما این اصل را محدود کنیم، مسئولیت اجرای قانون اساسی محدود به رییس جمهور و قوه مجریه نیست و تمام روسای قوا، مسول اجرای قانون اساسی هستند. حتی هر مسئولی طبعا باید مفاد قانون اساسی را رعایت کند.

این حقوقدان تصریح کرد:‌ زمانی که به طور خاص مسئولیت اجرای قانون اساسی برعهده رییس جمهور گذاشته شده است، طبعا چیزی فراتر از قوه مجریه مورد نظر بوده و آن اینکه او نظارت داشته باشد یا در مواردی که اصول قانون اساسی بر زمین مانده تذکر بدهد یا  درقالب لوایح، قوانین عادی را به مجلس پیشنهاد کند تا  قانون اساسی اجرایی شود.

معاون قوانین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهتر است قانونی در مجلس در رابطه با شیوه اجرای اصل 113 قانون اساسی لحاظ شود، گفت: در برخی از اصول دیگر هم مانند بند 5  اصل 156 قانون اساسی که "اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین" را آورده یا اصل  142 قانون اساسی که راجع به دارایی مسوولین است همانند  اصل 113 قانون اساسی بحث هایی مطرح بوده است؛ لذا بهتر است که  قانون عادی تصویب شود و حدود و ثغور اصل 113 قانون اساسی به ویژه چگونگی اجرای این مسوولیت از سوی رییس جمهور تعیین شود و مسوولیت قانون اساسی را تبیین کند. 

 

وی یادآور شد: طبعا تفسیر قانون اساسی طبق اصل 98 بر عهده شورای نگهبان است و در مورد اصل 113 قانون اساسی، شورای نگهبان تفسیری کرده و آن تفسیر براساس اصل 98 لازم الاتباع است؛ البته ممکن است حدود و ثغور این اصل نیاز به تبیین بیشتری داشته باشد که  در قالب یک قانون عادی می شود آنرا انجام داد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور در نشست خبری  22 مهرماه  خطاب به خبرنگاری که به پرونده‌های موسوم به محیط زیستی‌ها و کارگران و خبرنگاران اشاره کرده بود، گفت: به پرونده‌هایی که در قوه قضاییه مطرح شده اشاره کردید. رئیس جمهور طبق اصل 113 قانون اساسی باید مداوم حواسش به قانون اساسی باشد. این موضع کجا فراموش شده است؟ برخی اصول را من در سخنرانی‌ها می گویم عده‌ای عصبانی می شوند. همه پرسی در همین قانون اساسی است؛ اگر بد است حذف کنید. اصل 113 را شورای نگهبان تفسیر کرده که عملا انگار این اصل را نداریم. به مجلس تذکر می‌دهم می گویند طبق تفسیر شورای نگهبان چنین است، به قوه قضاییه می گویم همین را می‌گویند. اصل 113 اصل مهمی است و مردم به رئیس‌جمهور رای نمی‌دهند که فقط مسئول اجرای قانون باشد. مسئول نظارت هم هست. اگر می خواهیم تفسیری کنیم بگذاریم برای رئیس بعدی و از قبل به مردم این موضوع را بگوییم. تفسیری که می گوید هرجا مسئول مستقیمی ندارد رئیس جمهور باید باشد، پس این اصل را برای چه تصویب کردند. به نظرم اگر این اصل اجرا شود مشکلات بر طرف می‌شود.

پس از آن کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان نیز در واکنش به سخنان رییس جمهور در  اظهارنظری توییتری گفت: «‏همانطور که اصل 113 بدرستی جایگاه و اختیارات رئیس جمهور را معین کرده، اصل 98 نیز تفسیر را بر عهده شورای نگهبان نهاده است که این تفسیر عین قانون اساسی بوده و بر همگان لازم الاجراست. ضمن اینکه تفسیر اصل 113 در دوره رئیس جمهور قبلی در سال 1391 انجام و ابلاغ شده است.»


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند