بزرگنمایی:
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مشکلات تامین معلم عشایری گفت: اگر سختی کار، حق کوچ و بیتوته و آمد و شد پرداخت میشد معلمان انگیزه بیشتری پیدا میکردند. اکنون این حق بسیار کم پرداخت میشود و معلمان عشایری مطالباتی دارند.
به گزارش تبسم مهر محمدرضا سیفی ، با بیان اینکه به دنبال تهیه برنامه عمل ارتقای کیفیت آموزشی در مناطق لازمالتوجه هستیم اظهار کرد: همچنین ارتقای توانایی و مهارت حرفهای معلمان و ارزشیابی عملکرد آموزشی نیروهای انسانی شاغل در مناطق کمتر توسعه یافته و عشایری، ترویج و بکارگیری روشهای نوین یاددهی، یادگیری و ایجاد تحول در شیوهها و روشها، تلاش برای اجرای کامل اساسنامه مدارس عشایری و مهارت آموزی بومی را دنبال میکنیم.
وی افزود: تقویت و گسترش مدارس شبانه روزی عشایری و اجرای قانون پوشش تحصیلی همگانی، اجباری و رایگان نوآموزان پیش دبستانی عشایری را نیز در دست اجرا داریم.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مشکلات تامین معلم اظهار کرد: اگر اساسنامه مدارس عشایری اجرا میشد به هیچ عنوان مشکل تامین نیروی انسانی نداشتیم. علاقه و رغبت به حضور در مدارس عشایری به علت دور و صعبالعبور بودن مسیر و شرایط سخت آب و هوایی پایینتر است و به ویژه برای معلمان زن امکان حضور سخت تر است و ما نیمی از نیروهای موجود که زنان هستند را از دست میدهیم.
سیفی افزود: اگر سختی کار، حق کوچ و بیتوته و آمد و شد پرداخت میشد معلمان انگیزه بیشتری پیدا میکردند. اکنون این حق بسیار کم پرداخت میشود و معلمان عشایری مطالباتی دارند. همچنین طبق اساسنامه باید سرانه مدارس شبانه روزی سه برابر مدارس عادی باشد که در حال حاضر اینگونه نیست. اگر اساسنامه به طور کامل به اجرا در بیاید بسیاری از مشکلات تامین نیروی انسانی نیز مرتفع میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 182 هزار و 700 دانش آموز در مدارس عشایری تحصیل میکنند که از این تعداد 86 هزار نفر دختر و 96 هزار نفر پسر هستند گفت: این دانش آموزان در 12 هزار و 297 کلاس در قالب 6080 مدرسه عشایری شامل 5193 دبستان، 617 دبیرستان دوره اول، 270 دبیرستان دوره دوم درس میخوانند.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در دسته بندی دیگری میتوان گفت که از مجموع کل مدارس 823 مدرسه چادری، 45 مدرسه کپری، 1311 مدرسه کانتینری و 228 مدرسه شبانه روزی است و 88 هنرستان عشایری داریم. همچنین از 12 هزار و 297 کلاس درس، 6641 کلاس چند پایه داریم.