آخرین مطالب

سرانجام روابط توریستی ایران و صربستان چه شد؟ فرهنگی و هنری

سرانجام روابط توریستی ایران و صربستان چه شد؟

  بزرگنمایی:
سفیر جمهوری صربستان در ایران گفت: روابط توریستی ایران و صربستان متوقف نشده است.

به گزارش تبسم مهر اواخر تابستان سال 1396 دولت صربستان اعلام کرد: به انگیزه تقویت صنعت گردشگری در این کشور و توسعه بازار غیر اروپایی، شهروندان ایرانی را از دریافت ویزا معاف می‌کند. صربستان نخستین کشور اروپایی بود که دروازه‌های خود را به روی ایرانی‌هایی که همواره برای سفر به اروپا با چالش ویزا روبه‌رو بوده‌اند، گشود. اما یک سال بعد، نبوشا استفانویچ، وزیر کشور صربستان در مجلس این کشور گزارش کرد که تعدادی از ایرانی‌ها از شرایط معافیت از ویزا «سوء استفاده می‌کنند». بعد از آن دولت صربستان رسما اعلام کرد که معافیت ویزا را برای شهروندان ایرانی، لغو کرده و دوباره قانون ویزا را برقرار می‌کند.

ایرانی‌ها تا آن موقع می‌توانستند 30 روز در صربستان بدون ویزا، مشروط به داشتن رزرو هتل، بلیت بازگشت و پول کافی، سفر کنند. وزیر گردشگری صربستان که در سیاست‌گذاری رژیم لغو ویزا با ایران نقش اثرگذاری داشت، گفته بود: در هفت ماه اول سال 2018 (همزمان با آغاز سیاست لغو ویزا) حدود 15 هزار و 855 ایرانی به صربستان سفر کرده‌ بودند که بیش از یک‌هزار و 500 نفر از این افراد در صربستان درخواست پناهندگی داده‌اند.

صربستان دلیل بازگرداندن ویزا را سفر بی‌بازگشت مسافران ایرانی و استفاده از گذرنامه‌های جعلی اعلام کرده بود. وزیر گردشگری صربستان گفته بود: از ما به دلیل لغو روادید انتقاد می‌کنند، چون بعضی‌ها از لغو ویزا سوء استفاده کرده‌اند. البته که ایرانی‌ها مهمانان خوبی هستند و خیلی خوب هم پول خرج می‌کنند.

دراگان تودوروویچ، سفیر جمهوری صربستان در ایران با گذشت یک سال از بازگشت شرط ویزا برای سفر به این کشور، درباره روابط توریستی ایران و صربستان، به ایسنا گفت: ویزا مساله مهمی است اما لغو معافیت آن برای شهروندان ایرانی، باعث نشد روابط توریستی دو کشور متوقف شود. حتی به تازگی گروه بزرگی از صربستان به ایران سفر کرده‌ و پرواز مستقیم همچنان بین دو کشور برقرار است.

او حتی نگرش‌های حاکم، تحریم‌های سیاسی و فشارهای آمریکا را مانعی برای تدوام دوستی دو کشور ندانست و تصریح کرد: هیچ مشکلی بین ایران و صربستان وجود ندارد، ما دو کشور دوست هستیم و این خیلی مهم است.

وی به سفر هیاتی از بخش گردشگری این کشور برای شرکت در سمینار گردشگری سلامت ایران اشاره کرد و با بیان این‌که ایران برای صربستان مهم است، ‌ اظهار کرد: ما همچنان به راه‌های جذب و افزایش شمار توریست‌های ایرانی به ویژه در حوزه گردشگری سلامت فکر می‌کنیم.

تودوروویچ، آمار دقیقی از سفر صرب‌ها و یا ایرانی‌ها در یک سال گذشته و پس از لغو معافیت ویزا ندارد، اما گفت: وقتی بین دو کشور ویزا لغو شد، سفر ایرانی‌ها بیشتر شده بود اما حالا کمتر شده و این طبیعی است. ایرانی‌ها بیشتر به گرجستان و ترکیه می‌روند، چون برای سفر به این کشورها ویزا نیاز ندارند.

سفیر صربستان در ایران، بهترین روش برای سفر به این کشور را اقدام از طریق آژانس‌های توریستی معتبر در ایران که با آژانسی در صربستان تعامل و همکاری دارد، دانست و افزود: این، مطمئن‌ترین و سریع‌ترین روش برای گرفتن ویزا و جواز سفر به صربستان است و مشکلی هم پیش نخواهد آمد.

وی درباره درخواست‌های رد شده برای سفر به صربستان، توضیح داد: اگر برای سفر از طریق آژانس معتبر اقدام شود ویزا ریجکت نخواهد شد و مشکلی هم پیش نخواهد آمد، ولی اگر سفر شخصی انجام شود و مدارک کامل نباشد احتمال ریجکت شدن ویزا و درخواست وجود دارد.

تودوروویچ درباره وضعیت سفر اتباع کشورش به ایران نیز گفت: می‌دانم گروه‌های گردشگری از صربستان به ایران سفر می‌کنند، همین اواخر هم گروه بزرگی آمده بود که آمار دقیق این سفرها  در اختیار سفارت ایران در صربستان است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند