آخرین مطالب

آیت‌الله محسن غرویان: جریانی می‌خواهد متفکرین را خانه‌نشین کند علمی و دانشگاهی

آیت‌الله محسن غرویان: جریانی می‌خواهد متفکرین را خانه‌نشین کند

  بزرگنمایی:
آیت‌الله محسن غرویان گفت: جریانی ضدفلسفه در حوزه و دانشگاه کار می‌کند که می‌خواهد چهره‌های فلسفی و متفکر کشور را خانه‌نشین کند تا مقدسین کم‌خرد و کم‌دانش بر سر کار بیایند.

به گزارش ایسنا، این مدرس حوزه در نشست «اسلام، سکولاریسم و بنیادگرایی» که در دانشگاه فردوسی برگزار شد، بیان کرد: ما در ایران جنگ قرائت‌ها را داریم. قرائت‌های مختلفی از سیاست، اقتصاد، فرهنگ و غیره وجود دارد و در برابر هم مشغول مبارزه هستند. همه از اسلام صحبت می‌کنند اما اسلام الف با اسلام ب متفاوت است. همه از دین، از مردم، از خدا و دموکراسی صحبت می‌کنند اما بروز خارجی آن‌ها با یکدیگر متفاوت است.

 

وی ادامه داد: چنین جنگ قرائت‌ها و استنباط‌های مسئله اصلی کشور ماست. یک عده با قرائت خاصی بر صندلی‌های قدرت تکیه می‌زنند و به رقیب خود عنوان دشمن، منحرف و بی‌دین می‌دهند. یک عده نیز در مقابل، طرف مذکور را غاصب می‌نامند.

 

غرویان تصریح کرد: نکته مهم دیگر در حقیقت آن است که بایستی تکلیف خود را با تغییر و تحول در عالم و آدم روشن کنیم، تغییرات و تحولات از کسی اجازه نمی‌گیرد. دموکریت بیان کرد که در یک رودخانه نمی‌توان دوبار شنا کرد؛ چرا که آب رودخانه همواره در جریان است. امام صادق(ع) فرمودند که عالم به زمان باشید. زمان به قول فلاسفه قرار ندارد و دائم عوض می‌شود. 

 

او اضافه کرد: ما بایستی در حاکمیت تکلیف خود را با تحول روشن سازیم. برخی‌ها نمی‌خواهند تحول را بپذیرند.

 

این مدرس حوزه بیان کرد: تحولات در دنیا ما را وادار می‌سازد که همسازی و سازگاری با جهان پیدا کنیم. مقاومت مداوم شدنی نیست. با تجربه دیدیم که مقاومت ناشدنی است و بایستی برخی موارد را در ساحت علم و دین بپذیریم. 

 

او افزود: گویی اگر تعدادی آیه و روایت را جمع‌آوری کنیم، اقتصاد و جامعه‌شناسی اسلامی ایجاد کرده‌ایم. همچنان کتاب‌هایی که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود آورده دیگران است و ما حرف تازه‌ای بیان نکرده‌ایم. به هر روی بایستی تغییرات را در جهان پذیرفت. 

 

غرویان اظهار کرد: برداشت من از روایت امام صادق (ع) این است که عالم فردی است که از دانش‌های روز مطلع باشد و آن‌ها را مطالعه کرده باشد. روایات متفاوتی داریم که برای کسب علم از گمراه و کافر مضایقه نکنید؛ حتی تا چین بروید تا دانش جدیدی کسب کنید. 

 

وی ادامه داد: امروز مسائلی چون پیوستن به FATF و تصویب لوایح چهارگانه مطرح است. عده‌ای به دنبال منزوی ساختن کشور هستند و می‌خواهند 80 میلیون نفر جمعیت را وارد یک قفس کنند. از نظر من این کار شدنی نیست. در این زمینه تفکرات به دو دسته قابل تقسیم است؛ یک دسته تنها بر مقاومت پافشاری می‌کنند اما دسته دیگر گزینه تعامل و همفکری را مطرح می‌سازند. بایستی با دنیا سخن بگوییم و با منطق خودمان با دنیا گفت‌وگو کنیم. بسیاری از کشورهای دنیا مشغول زندگی هستند. یک جامعه عاری از خشونت و بدی و پلیدی بسازیم. 

 

غرویان مطرح کرد: آیت‌الله جوادی آملی امام جمعه قم بودند. عده‌ای به نمازجمعه یورش بردند و بیان کردند که ایشان بصیرت ندارند. عده‌ای در قم با کفش و مهر به رئیس مجلس حمله کردند. فلسفه در کشور ما چه میزان جایگاهی دارد؟ این‌ها موضوعاتی است که بایستی در آن‌ها دقت کرد.

 

وی افزود: امام نامه‌ای به گورباچف نوشت و بیان کرد که ما دارای فلسفه غنی هستیم و نماینده خویش را آقای جوادی آملی به عنوان یک فیلسوف معرفی کرد. امام ترسی برای مناظره علمی و فلسفی نداشت. شهید استاد مطهری نیز بیان کرد که اگر در فرهنگ و علم کشور قدرت داشته باشم، یک استاد مارکسیست را برای تدریس دیالکتیک و مارکسیسم به دانشگاه تهران می‌آورم و خود مباحث او را نقد می‌کنم. اما اکنون ما تحمل یک استاد دانشگاه مسلمان را نداریم. 

 

غرویان ادامه داد: من برای دوره سوم مجلس خبرگان، کاندیدا شدم و امتحان لازمه را دادم. 205 هزار رای آوردم اما به حد نصاب نرسیدم. در دوره پنجم مجددا کاندیدا شدم و در تلویزیون اعلام کردند کسانی که دوره‌های پیشین امتحان داده‌اند، لازم نیست مجددا امتحان بدهند.

 

این مدرس حوزه بیان کرد: صلایت‌ها بررسی شد و بیان کردند که من رد صلاحیت شده‌ام. به من گفتند که چون امتحان نداده‌ام رد صلاحیت شده‌ام. به آن‌ها با مدارک و اسناد نشان دادم که من دوره سوم کاندیدا شده‌ بودم. آن‌ها گفتند اطلاع نداشته‌اند. چگونه ممکن بود که اطلاع نداشته باشند؟

 

او تصریح کرد: از سویی به من گفتند که اعتراض شما به حق است و صلاحیت شما تائید می‌شود، اما در نهایت صلاحیت بنده تائید نشد و من طی نامه‌ای سرگشاده به آقای جنتی بیان کردم که در روز قیامت جلو او را خواهم گرفت. مگر شورای نگهبان به دنبال دفاع از حقوق ملت نیست؟ این‌ها مشکلات امروز ماست.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند