آخرین مطالب

اعلام حدود فعالیت‌ها در خدمات آنلاین آزمایشگاهی اجتماعی

اعلام حدود فعالیت‌ها در خدمات آنلاین آزمایشگاهی

  بزرگنمایی:
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، ضمن تشریح حدود فعالیت شرکت‌های استارتاپی در حوزه ارائه خدمات پزشکی، به اصل حفظ محرمانگی اسرار بیماران تاکید کرد و گفت: مدیریت آزمایشگاه‌های پزشکی حق به اشتراک گذاشتن اسرار بیمار در فضاهای ناامن و با افرادی که قانون و ضوابط، آنها را تائید نمی‌کند را ندارند.

به گزارش تبسم مهر دکتر سیامک سمیعی ، در خصوص فعالیت شرکت‌های استارتاپی مثل آزمایشگاه آنلاین و کسب و کارهای نوپای دیگر در حوزه ارائه خدمات آزمایشگاهی پزشکی، افزود: فضا برای فعالیت استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپا در حوزه سلامت و بخصوص در بخش آزمایشگاه پزشکی فراهم است و نیازهای متعدد و متنوعی در این خصوص وجود دارد. سیاست وزارت بهداشت نیز حمایت قاطع از مشارکت آنها در پاسخ به نیازهای واقعی نظام سلامت است.

وی ادامه داد: آزمایشگاه آنلاین و شرکت‌های مشابه از آنجا که یک موسسه پزشکی نیستند، بر اساس قانون و مقررات نمی‌توانند در بسیاری از امور پزشکی و مرتبط با سلامت، که انجام آنها نیازمند مجوز خاص است، فعالیت کنند و تاکنون هیچ مجوز مستقلی به آنها داده نشده است تا بتوانند در امور تشخیصی و درمانی مداخله داشته باشند. این قبیل شرکت‌ها تنها می‌توانند در ارتباط شفاف و قانونی با آزمایشگاه‌های پزشکی و زیر نظر مسئول فنی آزمایشگاه فعالیت‌هایی نظیر معرفی و اطلاع‌رسانی و ایجاد دسترسی به خدمات آزمایشگاهی از طریق مکانیسم‌ها و فعالیت‌های تبلیغاتی داشته باشند. بنابراین اجازه مداخله در فرآیندهای تشخیصی و درمانی نظیر فرستادن نمونه‌بردار برای نمونه‌گیری در خارج از آزمایشگاه مجاز را ندارند.

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت افزود: در صورت عقد قرارداد بین چنین شرکت‌هایی با آزمایشگاه‌های پزشکی، این شرکت‌ها تنها مجاز به برقراری ارتباط بین متقاضی انجام آزمایش و آزمایشگاه می‌باشند. بدیهی است که متقاضی انجام آزمایش در همه حال مختار به انتخاب آزمایشگاه مورد نظر خود است. هم اکنون تعدادی از آزمایشگاه‌های کشور به طور مستقیم در سطح فضای مجازی خود را در معرض دید و انتخاب متقاضیان انجام آزمایش قرار می‌دهند که این اقدام نوعی فعالیت تبلیغاتی محسوب می‌شود و باید مطابق قانون، مجوز سازمان نظام پزشکی را دریافت کرده باشد.

وی با اشاره به اینکه قرارداد بین شرکت‌های استارتاپی و آزمایشگاه پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیست، تصریح کرد: در صورتیکه متقاضی انجام آزمایش از طریق چنین شرکت‌هایی با آزمایشگاه موردنظر خود ارتباط برقرار کند، کلیه فرآیندهای مربوط به چرخه انجام آزمایش نظیر پذیرش نسخه آزمایش، اعزام نمونه‌بردار و نمونه‌گیری به محل مورد نظر متقاضی انجام آزمایش و ارسال گزارش آزمایش به او یا پزشک معالجش باید توسط خود آزمایشگاه و زیر نظر مسئول فنی آن انجام شود.

وی با اشاره به به ضرورت حفظ محرمانگی داده‌ها و اطلاعات بیماران و یا متقاضیان انجام آزمایش، گفت: مطابق آئین‌نامه تاسیس و مدیریت آزمایشگاه‌های پزشکی، مسئول آزمایشگاه ملزم به اتخاذ روش‌های متناسب و موثر بوده و حق به اشتراک گذاشتن آنها در فضاهای ناامن و با افرادی که قانون و ضوابط آنها را تائید نمی‌کند را ندارد.

سمیعی در پایان موضوع بسیار مهم دیگری که در فعالیت‌های تبلیغی در ارتباط با خدمات آزمایشگاهی مطرح است را پیشگیری از تشویق به آزمایش‌های غیرضروری و ایجاد تقاضای القایی دانست و تاکید کرد: معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها، در جهت حفاظت مالی از منابع مالی سلامت و مردم، در ارزیابی‌های نظارتی خود ملزم به کسب اطمینان از عدم اقدام و یا مشارکت آزمایشگاه و ذی‌نفعان آنها در انحرافات و تخلفاتی که به منابع مالی سازمان‌های بیمه‌گر و جیب مردم آسیب وارد می‌کند، هستند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند