خط مشی کشور در حوزه سیلابها و محیط زیست در 10 سال آینده مشخص شد
بزرگنمایی:
رئیس کارگروه محیط زیست هیأت ویژه گزارش ملی سیلابها گفت: گزارش تهیه شده از سیلاب های اخیر، خط مشی کشور در حوزه سیلابها و محیط زیست را در ۱۰ سال آینده مشخص کرد.
به گزارش تبسم مهر غلامرضا مکنون در نشست خبری هیات ویژه گزارش ملی سیلاب که امروز در ساختمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: گزارش نهایی از سیلابهای اخیر در کشور، منجر به مشخص شدن خط مشی کشور در حوزه سیلابها و محیط زیست در 10 سال آینده شد.
رئیس کارگروه محیط زیست هیأت ویژه گزارش ملی سیلابها ضمن تاکید بر اینکه این گزارش کاملا علمی و بیطرفانه تهیه شده است، افزود: ما در این کارگروه عوامل محیطی پیشگیری از بروز سیل را بررسی کردیم و این نتیجه حاصل شد که تالابها و محیط زیست میتوانند نقش موثری در پیشگیری از وقوع سیل ایفا کنند.
مکنون با بیان اینکه تالابها در جذب آب و همچنین حفظ آب موثر هستند، عنوان کرد: اگر در استان گلستان 3 تالاب مهم این استان حفظ می شد، می توانست در جذب و حفظ آب همانند مخازن سد عمل کنند و آبها را ذخیره کنند.
رئیس کارگروه محیط زیست هیأت ویژه گزارش ملی سیلابها در ادامه بر حفظ تالاب ها در کشور تاکید کرد و گفت: در حال حاضر بسیاری از تالابها در کشور خشک شده و به مرکز تولید گرد و غبار تبدیل شده اند. ما در فروردین 96 یک میلیون و 128 هکتار تالاب داشتیم و این میزان امروزه به 566 هزار تالاب رسیده است و 30 درصد گرد و غبارهای کشور از این محلها تولید میشود.
مکنون با اشاره به یکی از پرسش های رئیس جمهور درباره سیلاب اخیر که به این هیات ارسال شد، گفت: سوال رئیس جمهور این بود که آیا محیط زیست میتواند به کنترل سیل کمک کند که ما در پاسخ به این سوال ثابت کردیم اگر محیط زیست را حفظ کنیم، حتما نقش مهمی در کنترل سیل خواهد داشت و بسیاری از خسارت ها و هزینه ها را کاهش خواهد داد.