بزرگنمایی:
تنها داور بانوی المپیکی تنیس روی میز میگوید تا بازیهای المپیک باید در مسابقات مختلف بینالمللی شرکت کند اما اسپانسر خاصی ندارد و به خاطر مسائل اقتصادی به سختی سفر میکند.
به گزارش تبسم مهر سیمین رضایی تنها سرداور بینالمللی ایران است که از 13 سال پیش داوری را آغاز و به تدریج مدارج مختلف داوری را کسب کرد تا اینکه توانست مدرک بلوبج، بالاترین مدرک داوری بینالمللی را دریافت کند. رضایی در ادامه سهمیه حضور در المپیک 2020 توکیو را به دست آورد و نامش به عنوان تنها بانوی داور تنیس روی میز ایران در بازیهای المپیک ثبت شد. او که به گفته خود تا المپیک باید در مسابقات مختلفی حاضر شود با چالش مسائل اقتصادی رو به رو است، چرا که حق الزحمه داوران ایران قابل توجه نیست و وضعیت ارز نیز باعث شده تا مشکلاتی را برای سفرهایش داشته باشد در نتیجه کمکهای کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش به این داور میتواند باعث پیشرفت بیشتر او و افتخار آفرینی برای ایران باشد.
سیمین رضایی، تنها سرداور بینالمللی ایران به دعوت فدراسیون جهانی از او برای سرداوری چند مسابقه در ماههای آینده اشاره کرد و گفت: از طرف فدراسیون جهانی تنیس روی میز آبان به مسابقات بین المللی نوجوانان و جوانان عمان دعوت شدم که در کادر سرداوری مسابقات حضور دارم علاوه بر این آذر هم به عنوان سرداور به مسابقات بینالمللی آمریکای شمالی دعوت شدم. تقریبا 14روز پیش هم سرداور مسابقات قهرمانی آسیا نوجوانان و جوانان و داور قهرمانی آسیا بزرگسالان بودم و قضاوتهای خوبی انجام دادم که مهمترین آن فینال تیمی بزرگسالان مردان چین و کره جنوبی بود که با قهرمانی چین به پایان رسید.
او با بیان اینکه حضور در عرصههای بینالمللی نشاندهنده سطح خوب داوری ایران است، بیان کرد: این موضوع نشان میدهد که جایگاه ما پایینتر از داوران و سرداوران دیگر نیست و اگر اطلاعاتمان را به روز کنیم و تواناییهای خود را به فدراسیون جهانی نشان دهیم، اعتماد مسئولان را به دست میآوریم. البته باید دورههای مختلف داوری را طی کنیم. من هم با طی کردن این دورهها و به روز کردن اطلاعاتم توانستم اعتماد مسئولان جهانی را کسب کنم و با این کار پرچم کشورم و فدراسیون تنیس روی میز ایران را بالا بردم.
رضایی در این مورد افزود: آقای علی قارداشی(رئیس فدراسیون تنیس روی میز) در سالهای اخیر حمایتهای خوبی از بانوان و مردان داشته و از نیروهای فعال حمایت کرده است که نتیجه آن پیشرفتهایی است که به تازگی حاصل شد؛ اکنون آقای امیرحسین هدایی نفر پنجم امیدهای جهان شد و آقای نوید شمس هم به عضویت تیم آسیا درآمد و بورسیه چهار هزار دلاری دریافت کرد. در بخش داوری و سرداوری هم پیشرفت داشتیم و من برای بازیهای المپیک انتخاب شدم و تا آن زمان باید خودم را فعالتر نشان دهم. از کسب این سهمیه خوشحال هستم چرا که نشان دادم ایران هم نیروهای فعالی دارد که پا به پای بقیه جلو میروند. امیدوارم داوران دیگر هم این راه را ادامه بدهند.
امیدوارم از سوی مسئولان ورزش حمایت شوم
عضو کمیته قوانین و مقررات فدراسیون جهانی تنیس روی میز در ادامه بیان کرد: راحت به این جایگاه نرسیدم و موانع زیادی را پشت سر گذاشتم. داوران دیگر راه آسانی پیش رو ندارند اما اگر دنبال رسیدن به جایگاهی باشند حتما باید برای آن تلاش کنند. اکنون با توجه به وضعیت اقتصادیمان تهیه ارز و بلیت راحت نیست. با این حال نباید کنار کشید. همیشه امیدوار هستیم که از طرف کمیته ملیالمپیک و وزارت ورزش و جوانان حمایتهایی داشته باشیم. البته اگر اسپانسر پیدا کنیم راه بازتر میشود اما هنوز این خواسته محقق نشده است.
این داور بینالمللی در مورد وضعیت مالی داوران ایرانی گفت: حق الزحمه داوران در مسابقات داخلی زیاد نیست و نمیتوان به عنوان شغل و برای پیشبرد برنامه های آینده به آن نگاه کرد. داوران بیشتر برای علاقه خود این کار را ادامه میدهند. البته همین حق الزحمه کم هم بعد از مسابقات پرداخت میشود و بر خلاف فدراسیون قبلی، اکنون معوقه ای نداریم.
عضو کمیته فنی داوران کنفدراسیون آسیا در مورد وضعیت درآمدی خود بیان کرد: فقط داوری نمیکنم و در برخی از مسابقات داخلی هم سرداور هستم علاوه بر این کار تدریس هم انجام میدهم و مدرک مربیگری سطح یک بینالمللی را دارم و درآمدهایی که از این طریق کسب میکنم به پیشبرد اهداف ورزشیام کمک میکند. علاوه بر این در مسابقات بینالمللی که به عنوان سرداور دعوت میشوم. خود فدراسیون جهانی بخشی از هزینهها را پرداخت میکند و حق الزحمهای هم داریم که آن را برای سفرهای بعدی ذخیره میکنم. البته کار همکاران خارجی راحتتر است و میتوانند سفرهای بیشتری انجام بدهند در حالی که ما با توجه به شرایط اقتصادی این امکان را نداریم.
باور نمیکردند یک داور محجبه مدرک بینالمللی داشته باشد
رضایی به اولین تجربه قضاوت بینالمللی خود اشاره کرد و گفت: زمانی که کارم را شروع کردم داوری با حجاب چیز عجیبی بود و برای داوران دیگر غیرقابل باور بود که در حد آنها باشم، حتی در روز سوم اولین تجربه قضاوتم یکی از بازیکنان از من پرسید که آیا واقعا یک خانم از کشوری اسلامی میتواند مدرک بینالمللی کسب کند؟ همکارانم هم به تماشای قضاوتم میآمدند تا ببینند که کارم را بلد هستم یا نه، اما اکنون به جایی رسیدهام که آنها از من راهنمایی میگیرند.
رضایی در مورد استرس قضاوت در مسابقات بینالمللی بیان کرد: اولین باری که می خواستم در مسابقات بینالمللی قضاوت کنم چون از نظر بعد کاری بین ایران و سطح جهانی تفاوت وجود داشت، نمیدانستم که باید چه کاری را اول انجا بدهم و روال چگونه است اما به بقیه داوران نگاه کردم و خیلی سریع یاد گرفتم به گونهای که یکی از فینالهای همان مسابقات را به من دادند. استرس همیشه وجود دارد چون سالن مسابقات بزرگ و تعداد تماشاگران زیاد است و بیشتر بازیهای مهم پخش مستقیم تلویزیونی دارد اما باید بر آن غلبه کرد و اگر میخواهیم به جایی برسیم باید آن را پشت سر بگذاریم.
این داور بینالمللی در پایان از رسانهها به خاطر پوشش اخبار بانوان تشکر کرد و گفت: همین مصاحبهها نشان میدهد که خانمها هم فعال هستند و فقط جایشان در منزل نیست بلکه میتوانند پا به پای مردان به خوبی کار کنند