بزرگنمایی:
خطیب نماز جمعه تهران گفت: برای برگزاری انتخابات باشکوه باید همه قانونمدار باشیم از این رو قانون شکنی و تحقیر قانون در شأن مسئولان نیست.
به گزارش تبسم مهر آیتالله سید احمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه امروز تهران که در دانشگاه تهران برگزار شد به اهمیت راهپمایی اربعین حسینی پرداخت و گفت: راهپیمایی اربعین در این روزها موجب شده است که جهان اسلام عطر اهل بیت را پیدا کند که از مصادیق شعائر الهی است.
وی افزود: کسانی که در این راهپیمایی حضور پیدا کردند در دلشان عشق به خدای حسین(ع) را دارند و از رهگذر این راهپیمایی این عشق را دنبال میکنند؛ این راهپیمایی در کل جهان بی نظیر است.
خطیب نماز جمعه تهران اظهار داشت: بیش از 20 میلیون نفر مسیر بیش از 80 کیلومتری را پیاده طی می کنند و مدیریت کاملا مردمی برای مراسم حاکم است و شعار همه آنها «لبیک یا حسین» است.
آیت الله خاتمی با بیان اینکه راهپیمایی اربعین از مصادیق تعظیم شعائر الهی است، اظهار داشت: این راهپیمایی باشکوه علاوه بر تعظیم شعائر الهی چهار عنوان قرآنی دیگر نیز دارد. اول آنکه، این راهپیمایی بیعت با امام حسین(ع) است. بیعت با امام حسین(ع) بیعت با رسول خدا است. بیعت با رسول خدا طبق قرآن، بیعت با خداوند است.
وی گفت: دوم آنکه با راهپیمایی اربعین، گامهایی برای به خشم درآوردن دشمن برداشته می شود. در عراق انواع و اقسام شیطنت ها را به کار گرفتند تا راهپیمایی بزرگ برگزار نشود اما اگر از آسمان تیر و سنگ هم ببارد عاشقان امام حسین به راهپیمایی می روند.
خطیب نماز جمعه تهران اظهارداشت: جلوه سوم این راهپیمایی در «تولّی و تبرّی» است که تولّی به معنای دوست داشتن دوستان خدا و تبرّی به معنای دشمن داشتن دشمنان خداوند است.
آیتالله خاتمی گفت: این راهپیمایی تنها راهپیمایی شیعیان نیست، بلکه راهپیمایی بینالمللی جهان اسلام است؛ محبت امام حسین(ع) اختصاص به شیعیان ندارد بلکه یک هنجار بینالمللی است.
وی تاکید کرد: راهپیمایی اربعین محل تجمع الهیون این عالم است، مسیحیان یهودیان و اهل تسنن در این راهپیمایی شرکت می کنند.
خطیب نماز جمعه تهران در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری، یادآور شد: رهبر معظم انقلاب فرمایشات بسیار ارزشمندی با نخبگان داشتند، تحلیل این کلمات فرصت زیادی می خواهد. چون نگران هستم حق سخن را ادا نکنم فقط به سه موضوع مورد نیاز روز می پردازم.
آیت الله خاتمی در مورد مسائل داخلی کشور، گفت: اسفند امسال یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و اولین انتخابات میان دوره ای دوره پنجمین مجلس خبرگان رهبری برگزار می شود. مسئله مهمی است و طبیعی است که حال و هوای انتخاباتی و شور و نشاط انتخاباتی آغاز شده باشد.
وی با بیان اینکه انتخابات جشن سیاسی است، تاکید کرد: چهل سال قبل طاغوتی ها و قبل از آن هم اجازه نمی دادند که چنین انتخاباتی برگزار شود. کسانی که قرار بود نماینده مجلس شوند از سوی دولت انتخاب میشدند، اسامی آنها به شاه داده میشد و هر کسی را که شاه صلاح می دانست نماینده میشد.
خطیب نماز جمعه تهران اضافه کرد: اما با برکت پیروزی انقلاب این جشن اتفاق افتاد و در 40 سال اخیر نزدیک به 40 بار ملت ایران پای صندوق های رای حاضر شدند.
آیتالله خاتمی گفت: هر کس که دلداده این انقلاب است باید تلاش کند تا مردم حضوری با شکوه پای صندوقهای رای داشته باشند؛ اینجا جای اهداف سیاسی و حزبی نیست. اینجا جای عزت و آبروی نظام است.
وی تصریح کرد: برای برگزاری انتخابات باشکوه باید همه قانونمدار باشیم، مجریان کاندیداها و مردم باید قانونمداری باشند. قانون شکنی و تحقیر قانون در شأن مسئولان نیست. ما اولین کشور نیستیم که انتخابات برگزار میکنیم، آخرین کشور هم نیستیم. همه جای دنیا انتخابات برگزار می شود.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه مردم سالاری این نیست که بی حساب و کتاب هرکسی وارد انتخابات شود، تاکید کرد: مردم به قانون اساسی رای دادند و قانون اساسی گفته است که شورای نگهبان ناظر انتخابات است. طبق اصل 99 قانون اساسی وظیفه شورای نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری است.
آیت الله خاتمی گفت: طبق اصل 98، تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است. شورای نگهبان هم گفته است این نظارت، نظارت استصوابی است.
وی اظهار داشت: بنابراین، این سخن که بگوییم مردم خودشان خوب میفهمند و بگذارید رای بدهند و باید رای مردم را تمکین کرد به معنای آن نیست که نظارتی وجود نداشته باشد و هر کسی از راه رسید، بتواند در انتخابات شرکت کند.
خطیب نماز جمعه تهران با یادآوری اینکه نظارت استصوابی چیز جدیدی نیست، گفت: در انتخابات اول شورای نگهبان نبود اما امام خمینی (ره) هیئتی را تعیین کرد که آن هیئت نظارت استصوابی را اعمال کرد که مسعود رجوی خبیث را رد کردند، بنابراین اینکه میگویند نظارت استصوابی چیز جدیدی است، اشتباه است. در زمان امام نظارت استصوابی به آن هیئت داده شد و قانون الان این نظارت را به شورای نگهبان داده است.
آیت الله خاتمی تصریح کرد: از رفتارهای ناپسند در آستانه انتخابات دو قطبی کردن جامعه است، دو قطبی کردنی که با آن رای بیاورند را من به وضوح میبینم و میشنوم که برخی اظهارات اقدامات و ابلاغات، بوی دو قطبی کردن جامعه را می دهد. همه می فهمند، ما هم می فهمیم. این کار را انجام ندهید اگر واقعاً مصلحت کشور و جناح خود را می خواهید، بدانید دو قطبی کردن جامعه به مصلحت جامعه اسلامی نیست.
وی همچنین با اشاره به اغتشاشات در عراق، گفت: دو هفته گذشته اغتشاشاتی در عراق رخ داد که 100 نفر در این اغتشاشات کشته و بیش از صدها نفر در این اغتشاشات مجروح شدند. بسیار خبر تلخی برای ما بود چون کشوری که تازه از شر دیکتاتورها خلاص شده است، این بلا سرش می آید.
خطیب موقت نماز جمعه تهران افزود: خواسته معترضین به تعبیر نخست وزیر عراق خواسته حق بود، آنها به دنبال اصلاح خدمات اداری بودند و نسبت به بیکاری و قطعی مکرر برق و آب غیر بهداشتی اعتراض داشتند که مسئولان قول دادند در کوتاه مدت و درازمدت این مشکلات را حل کنند بنابراین اصل این اعتراضات ریشه به جایی داشت.
آیت الله خاتمی تصریح کرد: بیتردید دشمنان مردم عراق در این اتفاقات موج سواری کردند و در این زمان این اعتراضات انجام شد و ادامه یافت که آنها چهار هدف را دنبال می کردند. اول اینکه مردم را بترسانند که در راهپیمایی اربعین حضور نیابند، که به فضل خدا ناکام ماندند و از همه جای دنیا به سمت کربلا حرکت کردند.
وی گفت: از ایران نیز چهار برابر سال گذشته مردم در مراسم اربعین حضور یافتند و بیش از 3 میلیون نفر در مراسم اربعین شرکت کردند.
خطیب نماز جمعه تهران، ایجاد تفرقه میان دو ملت ایران و عراق را از اهداف دشمنان خواند و تاکید کرد: مقام معظم رهبری تاکید کردند که دشمنان به دنبال ایجاد تفرقه بین ملت ایران و عراق هستند اما نتوانستند و موفق نیز نخواهد شد.
آیت الله خاتمی اظهار داشت: دشمنان از پیوند خوردن ملت عراق با محور مقاومت نگران هستند و علاوه بر این به دنبال انتقام گرفتن از برخی مسئولان عراقی هستند که قاطعانه در برابر رژیم صهیونیستی ایستاده اند و در مقابل خواستههای نامشروع آمریکا ایستادند.
وی با اشاره به اینکه این اغتشاشات سه ضلع اساسی داشت، گفت: ضلع اول آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی هستند. رژیم صهیونیستی معترضین را انقلابیون عراق خواند، ضلع دوم رژیمهای مرتجع عرب به خصوص عربستان بود که 72 درصد از پیامهای توییتری از سوی عربستان بود و این کشور بنای آدم شدن ندارد و میخواهد در همه جای دنیا بلوا و آشوب برپا کند. در کشور خودشان هم مثل مرغ نجاستخوار لذت شان کشتن مردم یمن است.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: سومین ضلع این اغتشاشات پس ماندههای حزب بعث و سی ان ان، بی بی سی و شبکه العربیه است.
آیت الله خاتمی در بخش دیگری از سخنرانی خود در خطبه های نماز جمعه در مورد لشکر کشی ترکیه به شمال سوریه، گفت: اقدام ترکیه به معنای تجاوز به یک کشور مستقل است. موضع نظام جمهوری اسلامی موضع نصیحت کردن است. جمهموری اسلامی خواستار توقف این عملیات و خروج نظامیان از خاک سوریه است.
وی با بیان اینکه یک نصیحت هم به دولت ترکیه دارم، افزود: عربستان به عنوان نوکر آمریکا، حرف آمریکا را شنید و در باتلاق افتاده است. یک هفتهای قصد داشتند که کار یمن را تمام کنند اما بعد از هفت سال همچنان رزمنده های یمنی هستند که حرف آخر را میزنند.
خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: ترکیه مواظب باشد که در دام آمریکا نیافتند. بلافاصله بعد از اینکه آمریکا نیروهای خود را از شمال سوریه میبرد ترکیه نیروهای خود را جایگزین میکند و مواظب باشید که باتلاق جدید برای خود ایجاد نکنید.