آنچه باید درباره عفونت سینوسی بدانیم؟
اجتماعی
بزرگنمایی:
با آغاز فصل پاییز موارد ابتلا به عفونت سینوسی همچون آنفلوآنزا شیوع پیدا میکند.
به گزارش تبسم مهر عفونت سینوس که با آبریزش بینی و گرفتگی گوشها همراه است بیشتر عامل ویروسی دارد اما در برخی مواقع باکتریها نیز در بروز آن نقش دارند.
دکتر «جسیکا گریسون» از دانشگاه آلاباما در این باره میگوید: زمانیکه افراد از فشار سینوس صحبت میکنند دچار احتقان بینی هستند. درصورتیکه احتقان دو طرفه باشد فرد دچار عفونت ویروسی با واکنش آلرژیک شده است. در این شرایط بیمار پس از اتمام دوره بیماری بهبود پیدا میکند.
همچنین در مواقعی که فشار سینوس یک طرفه باشد فرد دچارعفونت باکتریایی شده است. در این شرایط بیمار به مصرف آنتیبیوتیک توصیه میشود. هرچند باید در نظر داشت که مصرف بالای آنتیبیوتیک می تواند تاثیرات منفی بر سیستم ایمنی داشته باشد.
به گفته گریسون، داروهای ضد احتقان بینی همچون "افرین" کمک کننده است و استفاده از آن در شب توصیه میشود. هرچند استفاده مداوم از آن برای مدت سه تا چهار روز متوالی پیشنهاد نمیشود چون مصرف طولانی این دارو میتواند خطر احتقان مجدد را به دنبال داشته باشد.
همچنین استفاده از محلول نمکی شست و شوی بینی به پاکسازی مجرای بینی کمک میکند. با این حال باید توجه داشت که در چند روز نخست بروز عفونت، این روش به دلیل تورم بینی اثربخشی لازم را ندارد.
به گزارش سایت تخصصی هلثدی نیوز، همچنین برخی شواهد حاکی از آن است که مصرف برخی انواع سبزیجات همچون بروکلی، کولارد (نوعی کلم)، کلم برگ و گل کلم به پیشگیری از عفونتهای ویروسی کمک میکند.