اتوبوسهای اربعین پاسخگوی زائران است؟
اقتصادی
بزرگنمایی:
با وجود افزایش ۵۰ درصدی تعداد زائران ایرانی اربعین امسال نسبت به سال گذشته به نظر میرسد تعداد ناوگان جاده ای (اتوبوس) بیشتر نشده است. البته معاون سازمان راهداری و حملونقل جادهای معتقد است اتخاذ سیاستهایی مانند اعمال ممنوعیت فعالیت اتوبوسهای دربستی در خاک عراق، راهاندازی پایانههای معین در مرز مهران و امثال آن سبب میشود که ظرفیت کمی و عملکردی این ناوگان تا بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش تبسم مهر برآوردها نشان میدهد امسال سه میلیون زائر ایرانی در مراسم اربعین حسینی حضور پیدا خواهند کرد که تقریبا حدود 50 درصد بیشتر از تعداد زائران ایرانی در سال گذشته است اما 8200 دستگاه اتوبوسی که برای خدمات رسانی به زوار در نظر گرفته شده تغییر چندانی نکرده است. حالا این سوال در اذهان ایجاد شده که آیا امسال این تعداد ناوگان ثابت میتواند به زائران اربعین که جمعیتشان 50 درصد بیشتر از پارسال شده است، خدمترسانی کند؟
مهران قربانی- معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای – اظهار کرد: در سال گذشته حدود دو میلیون نفر زائر برای شرکت در مراسم اربعین از پتانسیلهای مختلف بخش حملونقل ریلی، جادهای و هوایی استفاده کردند و امسال به نظر میرسد که این تعداد زوار ایرانی به حدود سه میلیون نفر برسد.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش نیافتن تعداد ناوگان اتوبوس نسبت به پارسال آیا مشکلی برای خدمترسانی به زائران اربعین به وجود نمیآید؟ گفت: گرچه تعداد ناوگان 12 هزار دستگاه اتوبوسی کشور نسبت به سال گذشته تغییری نکرده و تقریبا تعداد اتوبوسهای در اختیار سفرهای اربعین نیز در حدود 8000 دستگاه اتوبوس است اما سیاستهایی اعمال کردهایم که بتوانیم این کسری را جبران کنیم.
معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: در اربعین سال گذشته حدود 2000 دستگاه اتوبوس به صورت کامل در عراق حضور داشتند و همین مسأله مشکلاتی را به وجود آورده بود اما امسال طرح اتوبوسهای دربستی اربعین را ممنوع کردیم و حداکثر حدود 400 دستگاه اتوبوس مجوز حضور در عراق را میگیرند که در این زمینه تعداد ناوگان اتوبوسی حاضر در مرزها نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش خواهد یافت.
قربانی گفت: یکی دیگر از راهکارها در راستای افزایش ظرفیت ناوگان اتوبوسی تعریف پایانههای معین کرمانشاه، همدان و اندیمشک برای مرز مهران است که این مسئله سبب میشود ظرفیت عملکردی این ناوگان تا 50 درصد افزایش یابد؛ چرا که در گذشته مسیرها طولانیتر بود و اتوبوسها مجبور بودند مسیرهای چند روزه را بپیمایند تا زائران را به مقاصدشان برسانند اما امسال با این شرایط اتوبوسها مسیرهای کوتاهتری را سیر کرده و روزانه میتوانند حداقل چهار تا پنج بار سرویس رفت و برگشت را انجام داده و به زوار بیشتری خدماترسانی کنند.