آخرین مطالب

اینجا کسی پاسخگو نیست! علمی و دانشگاهی

اینجا کسی پاسخگو نیست!

  بزرگنمایی:
حدود سه هفته از مطرح شدن ادعاهای دانشجوی قلابی دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی و به دنبال آن طرح پدیده "فروش صندلی" در دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌گذرد اما همچنان ابعادی از این ماجرا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و مسئولان آموزش پزشکی به جای شفاف‌سازی و بیان دلایل وقوع این تخلف و سرانجام متخلفان، همچنان سیاست سکوت را بر شفاف‌سازی ترجیح داده و حاضر به پاسخگویی به رسانه‌ها و افکار عمومی نیستند!

به گزارش تبسم مهر اوایل شروع سال تحصیلی جدید انتشار خبری با عنوان "دستگیری دانشجوی قلابی" درمحافل رسانه‌ای، از یک تخلف بزرگ در دانشگاه‌های علوم پزشکی پرده برداشت. ماجرا از این قرار بود که دختر 23 ساله‌ای بدون طی مراحل قانونی پذیرش توانسته بود با دور زدن بیش از 637 هزار داوطلب متقاضی رشته‌های علوم پزشکی که شبانه‌روز خود را با کابوس کنکور سپری کرده بودند، به مدت یکسال(دوترم) در کلاس‌های درس رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حاضر شود و به عنوان دانشجوی نخبه و برتر علاوه بر تحصیل در رشته دندانپزشکی به تبلیغ برخی موسسات کنکور در برنامه‌های صدا و سیما هم بپردازد!

بعد از انتشار این خبر مسئولانی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و وزارت بهداشت واکنش نشان داده و اعلام کردند این فرد هیچ ارتباط سیستماتیکی با دانشگاه نداشته و فقط با سوء استفاده از سهل‌انگاری پرسنل در محیط دانشگاه تردد می‌کرده است! در همین راستا "محسن دالبند" رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مصاحبه با سایت دانشگاه(و نه رسانه‌ها) علاوه بر اینکه هرگونه رابطه‌ دانشجوی قلابی اعم از رابطه آموزشی و مشابه آن را با دانشکده دندانپزشکی را تکذیب کرد، اعلام کرد که فروش صندلی در دانشکده دندانپزشکی کذب محض است!

اما موضوع به این اظهارنظرها ختم نشد و فرد دانشجونما با انتشار ویدیویی در صفحه اینستاگرام خود از رواج پدیده‌ای با نام"فروش صندلی" در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد.

فرد متهم به تقلب با تاکید بر اینکه "نباید فکر کنید که در دانشگاه امتیاز صندلی خرید و فروش نمی‌شود چرا که مقامات و مسئولین دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی از چندین نفر چندین میلیارد پول بابت امتیاز صندلی دریافت کرده‌اند"، گفت: "مسئولان دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی برای اینکه به شکلی از خود در برابر فروش امتیاز صندلی دفاع کنند با اخراج من تلاش کردند سرپوشی بر این موضوع گذاشته شود تا من قربانی این قضیه باشم".

وی در ادامه تاکید کرد:" من می‌دانم از مهر امسال دانشجویانی با عنوان دانشجوی انتقالی از کشورهای دیگر وارد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خواهند شد و در کلاس‌های آموزش می‌نشینند. در حالی که بسیاری از این افراد حتی یک سفر خارجی نداشته و پاسپورت آنها حتی یک مهر خروج از کشور را ندارد اما باید دید چگونه با این عنوان در دانشگاه تحصیل می‌کنند. من اسامی همه اینها را دارم و این پرونده سازی‌هایی که برای نشان دادن انتقالی بودن عنوان می‌شود را می‌توانم آشکار کنم".

این متهم به تقلب دانشگاهی مدعی شد: "حداقل 20 تا 30 نفر از مهر امسال با عنوان دانشجوی انتقالی وارد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌شوند و از این افراد هر ترم 50 میلیون هزینه دریافت می‌شود. این مبلغ در دوره تحصیلی رشته دندانپزشکی که حدوداً 12 تا 13 ترم به طول می‌کشد به مبلغ 600 تا 700 میلیون می‌رسد. من همه اطلاعات خود را در صورت نیاز به مردم نشان خواهم داد و اثبات می‌کنم که واقعا چه اتفاقاتی در دانشگاه می‌افتد".

بعد از انتشار اخبار مربوط به فروش با قیمت نجومی صندلی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادعای مطرح شده مبنی بر فروش صندلی به برخی افراد با عنوان دانشجویان انتقالی خارج از کشور را رد کرد و به خبرگزاری ایسنا گفت: "جذب این دانشجویان سازوکار و روند خاص خود را دارد. بعد از طی مراحل قانونی در وزارت بهداشت، نامه‌ای برای حضور این دانشجویان در دانشگاه‌ها صادر می‌شود، بنابراین خارج از این چارچوب هیچ دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یا هر دانشگاه دیگری نمی‌تواند حضور داشته باشد یا امتیاز صندلی خریداری کند. اگر کسی اسامی این افراد را اعلام کند من همان روز استعفا خواهم داد".

وی در ادامه تاکید کرد: " تاکنون هیچ مورد تخلفی در این زمینه به حوزه معاونت آموزشی گزارش نشده است. دانشگاه از طریق آزمون سراسری کنکور که سازمان سنجش کشور برگزار می‌کند دانشجویان پزشکی را جذب می‌کند. دانشگاه نیز بعد از ثبت‌نام، دانشجو را برای صدور شماره و کارت دانشجویی به معاونت آموزشی و دانشجویی دانشکده معرفی می‌کند.

به گفته ضیایی،‌" بعد از آنکه همه مراحل قانونی جذب دانشجو بعد از کنکور سراسری طی شد مجدداً تمام این مراحل برای حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها از سوی وزارت بهداشت چک می‌شود. علاوه بر این دانشجویان پذیرفته شده در سال دوم آموزش علوم پزشکی، در آزمون علوم پایه وزارت بهداشت شرکت می‌کنند. در واقع  دانشجویان ورودی دانشگاه علوم پزشکی بعد از ورود به دانشگاه چهار مرتبه دیگر نیز در آزمون‌های وزارت بهداشت شرکت می‌کنند، بطوریکه بعد از آزمون علوم پایه مجدداً آزمون دیگری از آنها گرفته می‌شود و قبل از فارغ‌التحصیلی نیز در آزمون جامع شرکت می‌کنند و در نهایت آزمون دیگری برای اخذ شماره نظام پزشکی از دانشجویان پزشکی گرفته می‌شود و مراحل پذیرش‌شان مجدداً چک می‌شود".

پدیده فروش صندلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی در حالی از سوی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تکذیب شد که دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت با تایید این پدیده در حساب توئیتری خود نوشت: "سه ماه قبل پس از مقابله با اخلال گران در حوزه دارو، دستور برخورد با جریان‌های فساد در کنکور پزشکی و فروش صندلی دانشگاه را هم صادر کردم. عوامل قدرت و فساد در هر سطح و جایگاه بدانند ما تا آخر این راه خواهیم رفت".

در همین رابطه دکتر کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت آماری از تخلفات مرتبط با فروش صندلی در دانشگاه‌های زیر مجموعه وزارت بهداشت ارائه داد و گفت: "در پی گزارش‌هایی مبنی بر بروز برخی تخلفات در مسیر انتقال دانشجویان به داخل و پیگیری معاونت آموزشی وزارت بهداشت، چند ماه قبل، با دستور وزیر بهداشت، معاونت آموزشی با  همکاری مرکز حراست وزارت متبوع، بررسی جوانب موضوع، احصاء و شناسایی موارد تخلف و متخلفین احتمالی و آسیب های موجود در فرآیند انتقال و پذیرش که زمینه ساز بروز تخلف می تواند باشد را در دستور کار خود قرارداد و با مجوز دستگاه قضایی و همکاری ضابطین قضایی و بازجویی از مظنونین، تاکنون 211 نفر افراد در حال انتقال یا پذیرفته شده که با عناوین مختلف از جمله ارایه مدارک دیپلم متوسطه و پیش دانشگاهی جعلی، جعل مدارک ورود و خروج از کشور، جابجایی در ترتیب و ترتب پذیرش و ... با همکاری حداقل 5 مدرسه و دبیرستان متخلف، یک آژانس مسافرتی متخلف، واسطه ها و متخلفین دیگری که با این افراد همراهی داشته‌اند، شناسایی شده و ضمن توقف روند پذیرش یا ادامه تحصیل آن ها، جهت برخورد قانونی به دستگاه قضایی معرفی شده اند".

وی در ادامه اظهار داشت: "در این رابطه تا امروز، حداقل 5 نفر کار چاق کن خارج از مجموعه وزارت بهداشت و 38 نفر از همین دانشجویان که به نوعی به دلالی و واسطه گری در این رابطه مشغول بودند و همچنین 3 نفر از کارکنان متخلف وزارت بهداشت، یک آژانس مسافرتی و 5 مدرسه و دبیرستان متخلف، شناسایی شده‌اند که همگی جهت برخورد قانونی، تحویل مراجع قضایی شدند".

وی در ادامه گفت:" هیچ دانشگاهی حق دریافت وجه بابت پذیرش افراد معرفی شده از سوی وزارت بهداشت که شرایط انتقال به داخل را داشته و موافقت کمیسیون را اخذ کرده اند و تقدم در پذیرش آنها را نداشته، همچنین افرادی که به نوعی به اعمال نظر و یا دلالی در پذیرش دانشجویان واحد شرایط در برخی دانشگاه ها بپردازند، شناسایی شده و مطابق مقررات تحت پیگرد قانونی و قضایی قرار خواهند گرفت و این موارد هم از زمره مصادیق صندلی فروشی قلمداد خواهد شد". 

اظهارنظرهایی در خصوص فروش صندلی در وزارت بهداشت در حالی به یکی از موضوعات جنجالی در آموزش پزشکی تبدیل شده است که مسئولان معاونت آموزشی وزارت بهداشت تنها به صدور بیانیه‌ای اکتفا کرده و از ارائه پاسخ‌های شفاف و دقیق در این زمینه خودداری می‌کنند و دکتر لاریجانی که از سال 1393  در راس این معاونت قرار دارد نیز تنها به برگزاری یک یا دونشست خبری در سال بسنده می‌کند و در موارد خاص که جریانی در حوزه آموزش پزشکی رخ می‌دهد و کمیت و یا کیفیت این نوع آموزش را تحت الشعاع قرار می‌دهد، از گفتگو با رسانه‌ها خودداری کرده و صرفاً به بیانیه‌ای اکتفا می‌کند! در حالیکه در چنین شرایطی پاسخگویی مسئول مستقیم می‌تواند در کاهش بار روانی اتفاق رخداده موثر باشد و از بروز شایعات و اخبار نادرست جلوگیری کند.

دکتر جهانپور در گفت‌وگویی دیگر به تشریح آخرین وضعیت پیگیری‌های پرونده دانشجوی قلابی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پرداخت گفت: "براساس بررسی‌های انجام شده هویت این دانشجو کاملا جعلی بوده و هیچ گونه ارتباط ارگانی با دانشگاه تحت عنوان دانشجو نداشته است و سابقه آموزشی، علمی و دانشجویی نیز ندارد و  در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از فردی که با هویت قلابی به عنوان دانشجو وارد شده بود به قوه قضاییه شکایت کرده است. امیدواریم در بررسی‌هایی که در آینده انجام خواهد شد در خلال این پرونده موضوع ارتباط این فرد با سایر افرادی که در این چهره‌سازی و وانمایی کاذب نقش داشتند، مشخص شود."

به گفته وی، "در واقع شکایت اولیه دانشگاه علیه فرد متخلف موجب تحویل این فرد به نیروی انتظامی شد و دانشگاه مجدداً برای روشن شدن موضوع به قوه قضاییه شکایت کرده است و دانشگاه بیشتر از این صلاحیت پیگیری متخلف ندارد و این امر بر عهده سایر نهادها است."

مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت گفت:" تاکنون محرز نشده است که دانشجوی قلابی ارتباط خاصی با افراد و بدنه دانشگاه برقرار کرده باشد جز اینکه این فرد با روپوش سفید در برخی از مکان‌های دانشگاه و حتی سر کلاس‌ها حاضر شده است."

این اظهارنظرها در حالی از سوی وزارت بهداشت مطرح شد که سخنگوی قوه قضاییه در آخرین اظهارنظر خود درباره دستگیری 211 دانشجوی متخلف علوم پزشکی گفت: "بنده مکرر تاکید کردم که همه کسانی که مصاحبه و اطلاع رسانی می‌کنند در گفته‌هایشان دقت داشته باشند؛ الان بر سر موضوعاتی که بر اساس بی‌دقتی اعلام شده صحبت می‌کنیم. اول مسئولین وزارت بهداشت گفتند متخلفین را به قوه قضاییه معرفی کردیم، بعد گفتند معرفی خواهیم کرد و بعد گفتند جلوی ورود آنان را گرفته‌ایم. مسئولین وزارت بهداشت حرف‌های متناقضی زدند. به ما گزارشی ارائه نشده است. ما اطلاع دقیقی نداریم. بدیهی است وقتی اسامی را اعلام کنند پیگیری می‌کنیم".

به گزارش ایسنا، اگر چه پدیده دانشجوی قلابی و همچنین فروش صندلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی طی روزهای اخیر به عنوان یکی از پر بحث‌ترین اخبار حوزه دانشگاهی نگرانی خانواده‌ها به خصوص متقاضیان ورود به این رشته‌های پرطرفدار پزشکی را به همراه داشته است! اما متولیان اصلی آموزش پزشکی به جای شفاف‌سازی و موشکافی دقیق این موضوع برای افکار عمومی، طبق رویه معمول و عادت مألوف، سیاست سکوت را در پیش گرفته و به جز انتشار یک بیانیه کلی که البته در آن تخلف در جذب دانشجویان انتقالی از خارج را تایید کرده بودند، حاضر به شفاف‌سازی و تشریح جزئیات این پدیده به رسانه‌ها و افکار عمومی نشدند و هنوز با گذشت حدود دو هفته، ابعاد این موضوع در هاله‌ای از ابهام مانده است و این در حالی است که اگر چنین فسادی در سیستم آموزشی هر کشوری اتفاق می‌افتاد استعفای مسئولین مرتبط اولین واکنش به منظور جلب اعتماد افکار عمومی به شمار می‌رفت. بنابراین افکار عمومی به خصوص جامعه دانشگاهی خواستار روشن‌تر شدن ابعاد این دو تخلف هستند و سئوالاتی از قبیل اینکه بالاخره وضعیت دانشجوی متخلف به کجا رسید؟ و آیا این تخلف از نظر حقوق پیگیری می‌شود؟ چه فرد یا افرادی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در موضوع دانشجوی قلابی متخلف شناخته شدند؟ چرا باید پدیده‌ای به نام فروش امتیاز صندلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی آن هم در تاب‌ترین رشته‌ها اتفاق بیفتد؟ چرا در مورد شیوه‌های تخلف 211 دانشجویی که مدعی انتقال از خارج شده بودند شفاف‌سازی نشده‌است؟ تکلیف این متخلفان به کجا رسید؟


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند