بزرگنمایی:
فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز جمعه اعلام کرد که دولت سوریه و نیروهای معارض برای اعتمادسازی باید به سمت تبادل گسترده زندانیان حرکت کنند.
به گزارش تبسم مهر وبه نقل از رویترز، «گیر پدرسون» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز جمعه اعلام کرد که دولت سوریه و نیروهای معارض سوری برای اعتمادسازی پیش از برگزاری نخستین دور گفتگوهای خود در ماه آینده، باید به سمت تبادل گسترده زندانیان حرکت کنند.
این در حالی است که سازمان ملل متحد دوشنبه گذشته از تشکیل یک کمیته قانون اساسی برای سوریه خبر داد.
مقامات سازمان ملل می گویند که برای اجرای اصلاحات سیاسی و برگزاری انتخابات جدید که هدف آن متحدسازی سوریه و پایان دادن به جنگ داخلی در این کشور است، تشکیل این کمیته یک اقدام مهم و اساسی است.
گیر پدرسون در مصاحبه ای با رویترز در حاشیه هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: «پس از هشت سال و نیم جنگ و مناقشه ما واقعاً خبرهای مثبتی داریم».
وی در ادامه افزود: «این یک جامعه به شدت متفرق و چندپاره است، فقدان اعتماد و اطمینان حاکم است، به ویژه میان دو طرف درگیر؛ همچنین میان سوریه و جامعه بین المللی بی اعتمادی وجود دارد. بنابراین امیدواریم که کمیته قانون اساسی نخستین گام در مسیر درست باشد».
طبق نامه ارسالی «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت مورخ پنج شنبه که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، کمیته قانون اساسی سوریه روز سی اُم اکتبر در ژنو با حمایت سازمان ملل تشکیل جلسه خواهد داد.
فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در خصوص اعتمادسازی میان طرفهای درگیر در این کشور گفت: «یک اقدامِ اعتمادساز مهم آزادسازی افراد ربوده شده و زندانیان است.. به نظر من تاکنون این اقدام در حد و اندازه ای نبوده که ما حقیقتاً برای ارسال یک پیام مناسب به آن نیاز داریم».
وی در ادامه افزود: «اگر ما این کار [تبادل زندانیان و ربوده شدگان] را در مقیاس گسترده انجام دهیم.. به همراه کمیته قانون اساسی و سایر جنبه های تغییر در سوریه، پیامی مهم مبنی بر اینکه یک شروع جدید برای سوریه ممکن است، ارسال خواهیم کرد».
گفتنی است که فرستاده های پیشین سازمان ملل در امور سوریه در متوقف سازی جنگ داخلی در این کشور شکست خوردند. پدرسون چهارمین فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه است که با تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه فعالیت خود را آغاز کرد؛ تلاشی نسبتاً ناچیز در مقایسه با تلاشهای «کوفی عنان» دبیرکل سابق سازمان ملل برای دستیابی به یک توافق صلح در کنفرانس بین المللی سال 2012.
گیر پدرسون تصدیق کرد که «بدبینی فراوانی» نسبت به این موضوع وجود دارد. وی در اینباره گفت: «پرسشها از این قبیل هستند که چرا باید این بار همه چیز متفاوت باشد! چرا این یک دور مذاکرات پوچ و بیهوده دیگر در ژنو نخواهد بود؟ اما... این نخستین باری است که ما واقعاً میان دو طرف یک توافق داریم».