آخرین مطالب

نگاهی به نشست‌های ادبی در کافه‌ها فرهنگی و هنری

نگاهی به نشست‌های ادبی در کافه‌ها

  بزرگنمایی:
پوران کاوه درحالی از این‌که بعضی گردهمایی‌های ادبی فقط شعرخوانی است و بازدهی ندارد می‌گوید که معتقد است کافه‌ها برای کسانی که عاشق ادبیات هستند و علاقه دارند که در این محیط‌ها باشند، هم فال است و هم تماشا.

به گزارش تبسم مهر این شاعر در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت برگزاری جلسه‌های ادبی در مکان‌هایی مثل کافه‌ها اظهار کرد: من تا کنون در نشست‌هایی که در کافه‌ها برگزار می‌شود، شرکت نکرده‌ام اما از آن‌جایی که محدودیت‌های زیادی وجود دارد و خصوصا جوانان ما هیچ تفریح و جای مناسبی برای نشست، تبادل نظر و صحبت با هم ندارند، جلسات ادبی کافه‌ها می‌تواند برای کسانی که عاشق ادبیات هستند و علاقه دارند که در این محیط‌ها باشند، هم فال باشد و هم تماشا.

او با بیان این‌که جوانان در جلسه‌های ادبی کافه‌ها هم می‌توانند از گفت‌وگوها بهره ببرند و هم این‌که می‌توانند در آن فضا تفریحی هم داشته باشند، گفت: اما اگر فکر می‌کنیم می‌خواهیم به معیار و اصولی در این مجامع برسیم، احتمالش خیلی ضعیف است. 

کاوه سپس درباره چگونگی تشخیص جلسات ادبی مفید در میان انجمن‌ها و نشست‌های ادبی فراوانی که برگزار می‌شود، بیان کرد: من چون در همه کانون‌های ادبی شرکت نکرده‌ام، نمی‌توانم دقیق قضاوت کنم. اما بعضی کانون‌ها که از قدیم بوده، همان‌هایی که ما جوان بودیم و در آن‌ها شرکت می‌کردیم، بازدهی خوبی داشتند. آشنایی، تبادل‌نظر و شنیدن حرف‌ها، شعرها، داستان‌ها و ترجمه‌های دیگران بازدهی خیلی خوبی داشت. حتی از روی ترجمه‌ها می‌فهمیدیم که در آن‌ طرف دنیا چه می‌گذرد و از خط‌مشی و فرهنگ‌شان مطلع می‌شدیم.

او با اشاره به شک‌آمیز بودن تعدد جلسه‌ها و نشست‌های ادبی گفت: امروزه کانون‌ها و جلساتی که برگزار می‌شوند، گروه‌بندی شده‌اند، افرادی که شرکت می‌کنند از دوستان و گروه‌های برگزارکننده هستند و هدف اصلی که رسیدن به آن خط‌مشی و معیارهای خوب ادبی‌ است در آن‌ها دیده نمی‌شود و این شک‌آمیز است که این همه نشست و گردهمایی چه حرفی برای گفتن دارند.

شاعر مجموعه «از تماشای تو برمی‌گردم» همچنین گفت که بعضی از گردهمایی‌های ادبی فقط شعرخوانی است و ادامه داد: فردی صدا زده می‌شود، شعرش را می‌خواند، برایش دست می‌زنند و تمام می‌شود و خروجی و بازدهی ندارد؛ این است که فکر نمی‌کنم این نشست‌ها چیزی به آدم اضافه کند، مگر این‌که منتقدان متخصص آثار را نقد کنند و نظر بدهند. در این صورت این نشست‌ها نتیجه‌بخش خواهد بود، در غیر این صورت فکر نمی‌کنم برای کسانی که در آن‌ها شرکت می‌کنند، نتیجه‌ای داشته باشند.

پوران کاوه که معتقد است سخت‌گیری‌ها در برگزاری جلسات ادبی کمتر شده، اظهار کرد: این‌طور که من در سایت‌های مختلف می‌بینم، فضا به نسبت قبل آزادتر شده؛ یعنی برگزاری این مجامع آزادتر و سخت‌گیری کمتر شده است. بیشتر در فرهنگسراها و تالارهایی که مربوط به موسسات دولتی‌ است، جلسات ادبی برگزار می‌شود. خوشحالم که می‌بینم محدودیت و سخت‌گیری کمتر شده، شاید باز شدن محیط به رشد فکری جوانان‌مان کمک کند و آینده فرهنگی بهتری را رقم بزند. 

این شاعر در پایان درباره  آثار مثبت و منفی فضای مجازی بر روند برگزاری نشست‌های انجمن‌ها و جلسه‌های ادبی گفت: فضای مجازی از نظر خبررسانی و اطلاع‌رسانی خیلی خوب است. امیدوارم همه در این فضا راه درست را انتخاب و از مطالب خوب استفاده کنند. همچنین مطالبی را هم که می‌گذارند مفید، صادقانه و دارای بازدهی باشد. اما دیده می‌شود که بعضی هر چه را دل‌شان می‌خواهد منتشر می‌کنند و بعضی نوشته‌ها را تقطیع و به عنوان شعر منتشر می‌کنند. اگر این طور پیش برویم از هزاران شاعر هم در هر سال و ماه متجاوز می‌شود، چون اسم هر مطلب و دل‌نوشته‌ای را شعر می‌گذارند و بدون این‌که کنترلی شود، آن را در دنیای مجازی توزیع می‌کنند. همچنین افرادی که در حوزه فرهنگ و هنر هستند نباید روی مسائل غیراخلاقی مانور بدهند و چیزهایی را عرضه کنند که شایسته نیست.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند