بزرگنمایی:
کسب پنج مدال طلا، نقره و برنز در رقابتهای کاراته وان توکیو توسط کاراته کاهای کشورمان باعث شد تا مدعیان ایرانی کسب سهمیه المپیک جایگاه خود را در صدر تثبیت کنند.
به گزارش تبسم مهر طلا، دو نقره و دو برنز بود. سارا بهمن یار در وزن 50- کیلوگرم به نشان طلا دست پیدا کرد. ذبیح الله پورشیب و صالح اباذری نقره گرفتند. مجید حسن نیا و بهمن عسگری هم روی سکوی سوم ایستاده و برنز گرفتند.
عملکرد ملی پوشان کاراته در این دوره از رقابتها و در اوزان مختلف جای نقد و بررسی دارد. کادر فنی تیم ملی در حالی که برنامه تمرینات را برای مسابقات روسیه آغاز کرده اند می بایست با تشکیل جلسه ای نسبت به واکاوی بروز برخی نتایج اقدام کند. اینکه از چهار نماینده ما در وزن 67- کیلوگرم هیچکدام توفیقی کسب نمی کنند، خود جای سئوال دارد و یا اینکه در بخش بانوان تنها یک نفر به مدال می رسد، خود جای سئوال دارد. از کارشناسان و اهالی فن نیز انتظار می رود در سالی که منتهی به المپیک است، بخش فنی به کادر فنی تیم ملی کمک کنند.
در همین مسابقات آسیابری یکی از بهترین نفرات تیم ایران بود که عملکرد فوق العاده به نمایش گذاشت و اگر مسابقات در ژاپن نبود، بدون شک روی سکوی قهرمانی بود. برتری او برابر «بوسا»ی ایتالیایی مهمترین پیروزی او بود که یکی از رقبای عسگری را از دور مسابقات خارج کرد.
همانطور که در بالا ذکر شده کاراته کاهای بیش از 70 کشور در این رقابتها حضور داشتند و تیم کشورمان به لحاظ تعداد نفرات بعد از ژاپن میزبان که با 112 شرکت کننده بیشترین نماینده را داشت، اسپانیا و فرانسه با 25، ایتالیا با 23 و اسلواکی با 20 کاراته کا، ششمین کشور بود و البته در بخش نتایج به عنوان دومین کشور موفق به لحاظ تعداد و کیفیت مدالها معرفی شد.
با نگاهی به وضعیت سایر کشورهای مدعی مانند ترکیه، آذربایجان، فرانسه، ایتالیا، آلمان و ..... مشخص می شود که ایران وضعیت مطلوبی در رنکینگ فدراسیون جهانی دارد. در مقایسه عملکردی با همین رقبا نیز کاراته کاهای کشورمان نتایج بهتری در همین تاتامی توکیو کسب کرده اند. فرانسه مدعی تنها یک برنز کسب کرد و ترکیه به همراه آذربایجان هر کدام یک نقره و یک برنز کسب کردند.
ضمن اینکه نتایج تیم ملی کشورمان در 5 مرحله کاراته وان و یک مرحله سریA که با مدالهای متعدد و رنکارنگ بهترین نتایج همراه بوده نیز گواه این مدعاست که این تیم به خوبی مسیر کسب سهمیه را دنبال می کند. البته نباید غافل شد که کادر فنی باید مراقب باشند که مشکلات تکواندو در ریو 2016 گریبان این تیم را نگیرد.
فدراسیون جهانی برای ورود بهترین ها به بازیهای المپیک فرمول سخت و پیچیده ای را طراحی کرده است که تمامی مدعیان حضور در تاتامی 2020 توکیو می بایست با حضور در هریک از این تورنمنت ها امتیازات لازم را برای کسب سهمیه از طریق سیستم رنکینگ بدست آورد. تا همینجای کار طبق اطلاعات ثب شده روی سایت رسمی فدراسیون جهانی سه نماینده ایران در منطقه سبز کسب سهمیه قرار دارند و یک نماینده دیگر کشورمان نیز به آن نزدیک است.
اما نکته مهم دیگر در تیم ملی کاراته حضور نفرات جوانی چون اباذری، قراری زاده، کریمی، میرزایی و .... می باشد. اینکه این نفرات دائم به مسابقات اعزام می شوند و بعضا نتایج خوبی هم کسب می کنند، باید نقطه قوت تیم ملی و فدراسیون باشد تا نقطه ضعف آن، این جوانان چه زمانی باید کسب تجربه کنند؟ مگر نه اینکه تیم ملی کاراته باید بعد از المپیک هم به کار خود ادامه دهد! مگر می شود این جوانان را تا سال آینده نادیده بگیریم. اگر به همین نفرات اضافه کنیم کاراته کاهایی پون باربد صداقت، مجید نیکو همت و .... به این نتیجه خواهیم رسید که این تیم پشتوانه های خوبی دارد و باید با حضور در این رقابتها تجربه کسب کنند و مهیای حضور در ترکیب ثابت تیم ملی شوند.
امید می رود جامعه کاراته با نگاه به المپیک به عنوان یک میدان پراهمیت به مجموعه تیم ملی کمک کنند تا این تیم مدعی با رفع نقاظ ضعف، راه خود را با قدرت بیشتر دنبال کند تا کاراته در اولین و شاید آخرین المپیک خود افتخاری را ثبت کند.