بزرگنمایی:
معاون سازمان حمایت گفت: قیمت گوشت قرمز همواره تابع قیمت دام زنده بوده و بررسی روند تغییرات قیمت دام زنده و گوشت موید همین مطلب است.
به گزارش تبسم مهر وبه نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ داود موسوی با اشاره به اینکه میزان استحصال لاشه در دام سنگین در حدود 50 درصد وزن دام است، گفت: علاوه بر آن ضایعات و استخوان، خس گیری حدود 15 درصد از وزن لاشه است که بر این اساس و با توجه به نوع دام، میزان گوشت حاصل از کشتار دام سنگین میانگین حدود 42 درصد وزن دام زنده خواهد بود.
وی تصریح کرد: در همین راستا هزینههای حمل ونقل، کشتار، ضرایب و درصدهای سود عمده و خرده فروشی، افت نیز به قیمت گوشت قابل عرضه اضافه خواهد شد و مقایسه قیمت دام زنده درب دامداری بدون توجه به تاثیر موارد ذکر شده، با قیمت مصرف کننده گوشت درب واحد صنفی و اعلام فروش بیش از سه برابری قیمت گوشت نسبت به دام زنده، مقایسه غلط و کاملا غیرکارشناسی است.
معاون نظارت بر کالاهای مصرفی و شبکههای توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اضافه کرد: برخلاف مصاحبههای مطبوعاتی اخیر و بر اساس اطلاعات موجود قیمت این محصول در سامانه قیمت این سازمان، متوسط کشوری قیمت دام زنده سنگین در تاریخ 15 مرداد ماه سال جاری معادل هرکیلو 34 هزار و 520 تومان است که با فرض وزن یک راس دام زنده سنگین حدود 500 کیلوگرم، میزان گوشت حاصله به صورت تقریبی 215 کیلوگرم بوده که بر اساس موارد مذکور، قیمت گوشت مخلوط حاصله درکشتارگاه در حدود 80 هزار تومان خواهد بودکه پس از کسر درآمد حاصل از آلایش باید هزینههای کشتار، حمل تا محل توزیع، درصد ضرایب سود عمده فروشی وخرده فروشی، افت و ضایعات را به قیمت مذکور اضافه کرد تا قیمت گوشت قرمز مخلوط درب واحد صنفی احصاء شود.
موسوی گفت: در تاریخ مذکور، میانگین کشوری قیمت مصرف کننده هرکیلو گرم گوشت مخلوط گوساله در سامانه این سازمان معادل 85,500 تومان به ازای هر کیلوگرم ثبت شده که با لحاظ موارد گفته شده و قیمت دام زنده دارای تناسب منطقی است.
وی افزود: گوشت قرمز بصورت تفکیکی (فیله، راسته، مغز ران، ران، سردست وقلوگاه) در بازار بر اساس شرایط کیفی هر قسمت، با قیمتهای متفاوتی عرضه میشود.
معاون نظارت بر کالاهای مصرفی و شبکههای توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تصریح کرد: با توجه به اینکه به دلیل روند افزایشی قیمت گوشت قرمز در ماههای گذشته، رصد و پایش قیمت این کالا در بازار به طور ویژه در دستور کار قرار داشته و نمیتوان برای گوشت قیمت مشخصی تعیین کرد و چنانچه موضوع مذکور مصداق داشت قطعاً در گزارشهای تنظیمی، مورد توجه و اهتمام ویژه این سازمان قرار میگرفت.