بزرگنمایی:
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ضوابط مربوط به ارائه خدمات کد دستوری موبایل را تصویب کرد. طبق این مصوبه، استفاده از کد دستوری برای مشترک رایگان و بدون هزینه خواهد بود.
به گزارش تبسم مهر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره 292 خود مقررات حاکم بر ارائه خدمات کد دستوری (ستاره مربع) را بررسی و تصویب کرد.
براساس الزامات این مصوبه، ارائه خدمات مبتنی بر کد دستوری (USSD) به خدمات دهندگان باید صرفا برای استعلام، اطلاع رسانی و تراکنش های مالی که منع قانونی نداشته باشد، مجاز است.
از این رو ارائه خدمات اختصاصی دارندگان پروانه خدمات ارتباطی به مشترکان خود از طریق کد دستوری بلامانع است و ارائه خدمات عمومی و دولت الکترونیک نیز از طریق کدهای دستوری با تایید رگولاتوری، مجاز خواهد بود.
در همین حال برای ارائه خدماتی که براساس قوانین و مقررات نیازمند مجوز هستند، اپراتور باید قبل از ارائه خدمات از طریق کد دستوری، از وجود مجوز اطمینان حاصل کند.
طبق این مصوبه، اپراتورهای خدمات ارتباطی باید نسبت به ثبت و انتشار فهرست کدهای دستوری، نوع و هزینه ارائه خدمات و مشخصات دقیق خدمات دهندگان مربوط، در وبسایت خود اطلاع رسانی انجام دهند.
استفاده از کد دستوری برای مشترکان رایگان و بدون هزینه است و در صورتی که ارائه سرویس مبتنی بر کد دستوری به مشترک هزینه داشته باشد، سرویس دهنده موظف است قبل از ارائه خدمات نسبت به اعلام هزینه به مشترک و اخذ تاییدیه وی اقدام کند.
از سوی دیگر، تامین امنیت ارتباط کد دستوری بر عهده دارنده مجوز ارائه خدمات است و دارنده پروانه موظف است نسبت به ارائه خدمات کد دستوری در شرایط بحران و اضطرار برای مراجع ذیربط مطابق دستورالعمل خدمات پیام انبوه اضطراری، اقدام کند.
در این مصوبه تخصیص کد دستوری برابر کد خدماتی سه رقمی اختصاص یافته بر اساس مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، تنها به بهره برداران کدهای مذکور مجاز است و اپراتورها موظف هستند تا نمونه قرارداد ارائه خدمات مبتنی بر کد دستوری به خدمات دهنده این سرویس را حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه به رگولاتوری ارائه و تاییدیه دریافت کنند.
در این مصوبه میزان اعمال جریمه برای دارندگان پروانه در صورت عدم اجرای این دستورالعمل تعیین شده است. به این ترتیب تخلف برای بار نخست مشمول تذکر و جریمه تا سقف 5 میلیارد تومان، تکرار تخلف برای بار دوم مشمول اخطار و جریمه از 5 تا 10 میلیارد تومان و تکرار سومین تخلف مشمول اخطار و جریمه از 10 تا 30 میلیارد تومان و یا تعلیق و کاهش مدت اعتبار و یا لغو پروانه فعالیت اپراتور خواهد بود.