بزرگنمایی:
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: درست است که جمهوری اسلامی در حوزه فرهنگ و نشر کارهایی را انجام داده و به لحاظ کمیت آمار بالایی را اعلام کرده است، اما باید این جریان را با شاخص کیفی هم سنجید.
به گزارش تبسم مهر بر اساس خبر رسیده، میثم نیلی در نشست «دستاوردهای فرهنگی انقلاب در حوزه نشر» که در محل فروشگاه «کتاب اندیشه» برگزار شد، با اشاره به دهه چهارم انقلاب اسلامی گفت: ما وارد دوره نوجوانی و نزدیک به بلوغ یک نظام مبتنی بر ولایت الله شدهایم. از سال 57 که به واقع از دوره طاغوت به دوره ولایت الله مهاجرت کردیم، چهار دهه میگذرد. در طی این 40 سال شاهد پیشرفتها بودهایم و امیدواریم باز هم شاهدشان باشیم.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی افزود: به زعم من مهمترین نعمتی که خداوند میتواند به ملتی عطا کند، این است که آنان را از محبت و حاکمیت خودش برخوردار کند؛ همچنان که خداوند بعد از چند قرن به ملت ایران حاکمیت الله را داد تا بلکه مقدمهساز حاکمیت جهانی اسلام باشد.
اعداد و ارقام میتواند تودهنی به مخالفان نظام ما باشد
او در ادامه گفت: در واقع خداوند امثال امام خمینی(ره) و امام خامنهای و بقیه بزرگان را به ملت ایران هبه کرده است و ملت ایران شایسته داشتن این بزرگان هستند؛ اما مطمئناً در قبال این موهبت الهی و نظام اسلامی نیز مأموریت و وظیفهای خواهند داشت؛ این مأموریت مقدمهچینی برای حاکمیت جهانی اسلام و ظهور حضرت ولی عصر(عج) است.
نیلی با بیان روایتی از دوران حضرت موسی(ع) و قوم بنیاسرائیل بیان کرد: قوم بنیاسرائیل رهبر خودشان را رها کردند و به قولی اشک پیغمبرشان را درآوردند؛ این موضوع را درباره ملت ما هم باید مطرح کرد. درست است ملت ما چنین کاری نکردند؛ اما آیا کسانی به دنبال چنین اقداماتی در مورد انقلاب اسلامی نبودهاند؟
این فعال حوزه نشر تأکید کرد: درست است که جمهوری اسلامی در حوزه فرهنگ و نشر کارهایی انجام داده و به لحاظ کمیت آمار بالایی را اعلام کرده است، اما باید این جریان را با شاخص کیفی هم سنجید.
به گفته مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، جای شک نیست که پس از انقلاب، در بسیاری موارد رشد انکارناپذیری داشتهایم؛ چهبسا در حوزه کمّی نشر و تولید کتاب به کمیت 50برابری رسیدهایم. نهتنها آمار بازار نشر، بلکه آمار سایر فعالیتها نیز همین گونه است. اینها میتواند به قول معروف تودهنی به مخالفان نظام ما باشد، اما اصل ماجرا فقط این آمارها نیست.
جمهوری اسلامی، پله حداقلی برای حرکت نهایی اسلام است
نیلی در ادامه بیان کرد: نباید با شاخصهای آماری دنیای مدرن، آثار دوره انقلاب اسلامی را سنجید. در اصل باید حاصل فعالیت خودمان را با شاخصهای اسلام محمدی بسنجیم. اینها ابزاری برای بهرخکشیدن ماحصل انقلاب و قیاس انقلاب با طاغوت است.
او سپس اظهار کرد: توفیقات فرهنگی نظام و حاکمیت اسلامی ما در دستان باکفایت کسانی است که از معدن فرهنگ و حکمت برخوردارند. الان هم به جریانی داده شده است که باید از آن بهره ببریم.
نیلی در خصوص ارزیابی شاخصهای فرهنگی کلان نیز گفت: باید دید آیا علاقهمندی به اولیای خدا و تبری از طاغوت کمتر یا بیشتر شده. باید دید فهم ملت ما از دایره مفاهیم قرآن و شهادتطلبی و نفرت از آمریکا و اسرائیل و... چگونه قابل سنجش است. این معیارها را با شاخصهای متداول نمیتوان سنجید و چهبسا این وجدان عمومی است که قابلیت پاسخ به این سؤالات را دارد.
او در عین حال با اشاره به نواقص و کمکاریهایی که در حوزه مدیریتی کشور وجود دارد، بیان کرد: همه میدانیم که شاهد اتفاقات خوب فرهنگی و رواج موفقیت این حوزه در دوره انقلاب اسلامی هستیم؛ حتی اگر ساختار مدیریتی کشور دچار ضعفهایی بوده باشد.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در تحلیل دستاوردهای انقلاب بیان کرد: یکی تحلیل حداقلی است و اینکه مثلا جمهوری اسلامی، پله حداقلی برای حرکت نهایی اسلام است. اما در تحلیل حداکثری سراغ این سنجش میرویم که آیا همگی برای جلوانداختن حرکت انقلاب تلاش کردهایم و آیا همه ابوذر و سلمان هستند؟ خیر. درواقع قرار هم نیست که همه ملت اینگونه باشند.
کاری که در تولید نوشتافزار موسوم به ایرانیاسلامی انجام گرفته، مایه سربلندی است
او با این حال در تحلیل حداکثری شاخصها به شهید خلیلیها و حججیها اشاره کرد و گفت: نگاه اسلامی نباید محدود باشد؛ بلکه جریان انقلاب باید آرمانخواهی خودش را حفظ کند. چنانکه رهبر معظم انقلاب در عین اینکه خوشبینترین شخص به انقلاب هستند؛ اما منتقدترین شخصیت به مسائل کشور نیز هستند، پس باید آرمانخواهی را دنبال کرد.
نیلی با برشمردن برخی از اقدامات فرهنگی که به گفته او از اقدامات آتشبهاختیار است، توضیح داد: کاری که دوستان بدون هیچ کمکی در حرکت به سمت نوشتافزار موسوم به ایرانیاسلامی انجام میدهند، مایه سربلندی است؛ به طوری که نزدیک به 15درصد بازار نوشتافزار را گرفتهاند و این درصد قابل توجهی است.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در ادامه گفت: برای موفقیت باید از کمکخواهی صرف از دستگاههای رسمی مدیریتی عبور کنیم. امکانات و پولی را که تأمینش وظیفه آنها است باید گرفت، اما نیروهای خودجوش مردمی باید دستبهکار شوند و به این پول و کمیتها تکیه نکنند.
نیلی در اینباره با اشاره به طرح فصلی وزارت ارشاد و کمک حدود دومیلیاردی به فروشگاههای کتاب اضافه کرد: این طرحها برای این است که مردم کتاب بخرند و در عین حال نظارتی هم بر نحوه اجرا نیست، اما مردم با برخی از کارهای خودجوش توانستهاند موفقیت چشمگیری کسب کنند.
میثم نیلی در این رابطه گفت: در سال 93 امثال محسن حججی در نجفآباد دست به ترویج کتاب «من زندهام» میزنند که منتج به حدود یکمیلیارد و 650 میلیون تومان گردش مالی شد؛ چیزی در حدود هفتمیلیارد تومان امروز. این از جمله مواردی بود که بچههای انقلابی بهصورت خودجوش انجام دادند.