بزرگنمایی:
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی به انتقاد از میانگین پایین اشتغال ایجاد شده در شرکت های دانش بنیان در این استان پرداخت و گفت: بیش از ۳۲۰ شرکت دانش بنیان این استان تنها در حدود ۸۳۰ اشتغال ایجاد کردند که رقم بسیار پایینی است.
به گزارش تبسم مهر منطقه سمنان، دکتر سیدحسن حسینی شاهرودی در جلسه شورای اداری و توسعه اقتصادی، دانش بنیان و رونق تولید اظهار کرد: حجم گردش مالی در این بیش از320 شرکت در استان در حدود 190 میلیارد و میزان فروش سالانه محصولات این وحدهای دانش بنیان تنها 100 میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه البته شرکت های دانش بنیان موفقی هم در استان هستند که به تولید و صادرات محصولات خود هم می پردازند ادامه داد: ضریب نفوذ شرکت های دانش بنیان در کشور 5.6 و در استان سمنان 8.2 درصد است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ظرفیت بالای نیروی انسانی در استان افزود: این آمار در شأن استانی که نرخ جمعیت دانشجویی در آن سه برابر نرم کشوری است و افزون بر 2000 عضو رسمی هیات علمی دارد؛ نیست.
حسینی شاهرودی با بیان اینکه هنوز شرکت های دانش بنیان نتوانستند نقش جدی در اقتصاد استان داشته باشند اضافه کرد: خروجی شرکت های دانش بنیان در استان متناسب با جایگاه مهم این بخش نیست.
وی بر ضرورت توجه بیشتر به این بخش در استان تاکید کرد و پیشنهاد داد: کارگروه مستقل و ویژه فناوری در مرکز استان با حضور معاونت استانداری، روسای پارک های علم و فناوری و مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط تشکیل و از صندوق نوآوری استان حمایت بیشتری شود.
نماینده شاهرود و میامی به سرمایه اولیه اندک این صندوق اشاره و اظهار کرد: انتظار می رود معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور کمک بیشتری به این صندوق داشته باشد تا شاهد شکل گیری شرکت های دانش بنیان جدی تر و افزایش تولیدات و صادرات این شرکت ها باشیم.
حسینی شاهرودی از حذف قوانین دست و پاگیر به عنوان راه دیگری برای فعال سازی و حمایت بیشتر از شرکت های دانش بنیان نام برد و گفت: حذف و یا کمتر کردن شوراهای مختلف، کمیته های متعدد، بخش نامه های مختلف، قوانین دست و پاگیر و گاه متضاد و .... می تواند بخشی از موانع پیش روی این شرکت ها را بردارد.
وی بر لزوم تسهیل و سرعت بخشی در اعطای مجوز به شرکتهای دانشبنیانتاکید کرد و گفت: روند اعطای مجوز و امور مربوط به این حوزه ها بسیار طولانی است.
حسینی بر لزوم کمک بیشتر به فعالان این بخش به ویژه در زمینه بازاریابی و حضور در نمایشگاه های خارجی تاکید کرد و افزود: یک دانشجو یا نخبه و فناور نمی تواند به طور همزمان هم خلاق و آفرینش گر و هم تولیدکننده و فروشنده و یا دانشجو و پژوهشگر باشد.
این نماینده در خاتمه تصریح کرد: با وجود برخی موانع و مشکلات در این بخش، افق و چشم انداز بسیار روشن و درخشانی در پیش پای شرکت های دانش بنیان و فعالان حوزه های علمی و فناوری است.
اتفاقات دقیقه 90" رای اعتماد به مونسان را کاهش داد
وی با اشاره به بودجه بالای شرکت های دولتی در کشور گفت: شرکت های دولتی بدون اینکه خروجی قابل توجی داشته باشند سالانه بیش از 800 هزار میلیارد تومان از بودجه کشور را می بلعند این در حالی است که اگر تنها 10 درصد این مبلغ در حوزه شرکت های دانش بنیان هزینه شود شاهد تحولات اساسی در حوزه های علمی و فناوری و متعاقب آن اقتصاد و اشتغال کشور خواهیم بود.
این نماینده اصولگرا با ابراز خرسندی از رای بالای نمایندگان به دو وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم گفت: انتظار می رفت که دکتر مونسان نیز همچون وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش رای بالایی از نمایندگان مردم بگیرد.
حسینی شاهرودی با آنچه "اتفاقات دقیقه 90" می خواند به عنوان عامل موثر در رای کمتر به اولین وزیر میراث فرهنگی نام برد و خاطرنشان کرد: اگر این اتفاقات دقیقه90 نبود بی شک دکتر مونسان هم رای بسیار بالایی از مجلس می گرفت.
وی تصریح کرد: پیش بینی می شد که هر دو وزیر پیشنهادی دکتر روحانی با رای بالایی به کابینه دوازدهم اضافه شوند البته پیش بینی نمی کردیم حاجی میرزایی چنین رای بالایی بیاورد اما پیش بینی می شد وزیر فعلی میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی رای بیشتری بگیرد.