بزرگنمایی:
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق معتقد است آنچه در روزهای گذشته در بازار ارز و طلا رخ داده حاصل جو روانی مثبت شکل گرفته در جامعه است و نمیتوان برای آن دلایل اقتصادی قطعی پیدا کرد.
به گزارش تبسم مهر سید حمید حسینی اظهار کرد: همانطور که پیش از این سابقه داشته، وقتی در جامعه چند خبر امیدوارکننده منتشر میشود این موضوع به کاهش نرخ ارز در بازار ختم شده و برای چند روز روند نرخها کاهشی میشود.
به گفته وی، در طول روزهای گذشته بحثهایی که درباره احتمال مذاکرات سیاسی و بهبود اوضاع اقتصادی مطرح شده، اصلیترین دلایل برای شکلگیری جو روانی مثبت در بازار بوده است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق در پاسخ به این پرسش که نرخ ارز تا کجا و چه زمانی کاهشی خواهد ماند؟ تاکید کرد: اگر بنا باشد نرخها به شکل قطعی کاهش یابند باید در اقتصاد یک تغییرات اساسی ببینیم، اما آنچه که در روزهای گذشته رخ داده، بیشتر حاصل یک جو روانی مثبت است.
حسینی اضافه کرد: در کنار جو روانی وقتی که نخستین سیگنالها از بازار برای آغاز روند کاهشی دیده میشود، بسیاری از مردم عادی نیز که بخشی از سرمایه خود را تبدیل به ارز یا طلا کردهاند، به بازار هجوم میآورند تا از ضرر بیشتر جلوگیری کنند. از اینرو بخشی از دلیل کاهش نرخها در روزهای گذشته نیز فروشنده شدن مردم بوده است.
وی با بیان اینکه با وجود بهبود روند بازگشت ارزهای صادراتی، آمارهای دو ماه گذشته رشد صادرات را نشان نمیدهد، توضیح داد: از زمانی که نرخ بازار آزاد با سامانه نیما به هم نزدیک شد، صادرکنندگان برای بازگشت ارزشان بیش از گذشته تشویق شدند زیرا دیگر ابهامهایی که درباره چگونگی قیمتگذاری ارز وجود داشت، در شرایط فعلی دیده نمیشود.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق خاطرنشان کرد: با این وجود با توجه به مشکلاتی که در حوزه صادرات وجود دارد و محدودیتهایی که اقتصاد ایران با آنها روبهروست، آمارهای چند هفته گذشته رشد صادرات را نشان نمیدهد و در صورت تداوم کاهشیشدن نرخ ارز، این موضوع نیز که در ماههای قبل جنبه مشوق صادرات را داشت تاثیر کمتری خواهد داشت.
در چند هفته اخیر نرخ ارز و طلا در بازار نزولی شده و در هفته جاری نیز این روند ادامه پیدا کرده؛ به طوریکه دلار وارد کانال 10 هزار تومان و سکه وارد کانال سه میلیون تومان شده است.