نگاه ایران به دسترسی آزاد به اطلاعات میتواند در یونسکو الگو شود
بزرگنمایی:
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که نگاه جمهوری اسلامی ایران به شاخصهای دسترسی آزاد به اطلاعات میتواند در مجمع عمومی یا شورای اجرائی یونسکو به عنوان یک الگو پیشنهاد شود.
به گزارش تبسم مهر جلسه کمیته ملی اطلاعات برای همه با حضور سعیدرضا عاملی در محل کمیسیون ملی یونسکو در ایران برگزار شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این دیدار با اشاره به برنامه کمیته ملی اطلاعات و ارتباطات برای همه خاطرنشان کرد: ظرفیت بسیار زیادی در این برنامه وجود دارد که می تواند به حضور بین المللی و تقویت توسعه و پیشرفت کشور و تأمین عدالت اطلاعاتی کمک کند.
عاملی ادامه داد: با توجه به بنیان شفافیت اطلاعات که در این برنامه در نظر گرفته شده است، ظرفیتهای بزرگی را میتوان فعال کرد و با ایجاد زیرساختهای دیجیتال برای محتوای عمومی که ذینفع آن مردم هستند، جلوی انحصار اطلاعاتی را گرفت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: متأسفانه نهادهای بینالمللی بسیاری سندهای عمومی را بر مبنای فرهنگ لیبرال تنظیم میکنند و ملاحظات خاص فرهنگی سایر ملل را مورد توجه قرار نمیدهند.
عاملی تاکید کرد: در مورد موضوع دسترسی آزاد به اطلاعات، مصوبه مجلس داریم و کمیته اجرائی آن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر است که بر اساس یک مطالعه انجام شده، شاخص های دسترسی آزاد به اطلاعات در سه گروه شاخص های عمومی، اختصاصی و تخصصی تدوین شده است.
وی یادآور شد: شاخصهای عمومی مشترک بینِ ملل وجود دارد و شاخصهای اختصاصی ناظر بر اختصاصات فرهنگی و ارزشی جمهوری اسلامی ایران است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران اظهار داشت: این نگاه به شاخصهای دسترسی آزاد به اطلاعات که مدل تولید جمهوری اسلامی ایران است، میتواند در مجمع عمومی یا شورای اجرائی یونسکو به عنوان یک الگو پیشنهاد شود.
وی افزود: آن چیزی که در حوزه فعالیتهای یونسکو ایجاد ظرفیت میکند، سیاستهایی است که ظرفیت برای همه ملتها و فرهنگها فراهم کند و استقلال سیاسی و فرهنگی جوامع را مورد احترام قرار دهد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اولویت ششم سند اطلاعات برای همه روی مبحث Multilingualism تأکید دارد که در آن هرکسی با هر نوع زبانی باید بتواند از موقعیت های موجود دسترسی به اطلاعات استفاده کند.
به گفته عاملی، زبان فارسی با توجه به اینکه دارای جامعه مشترکی است میتواند از این اولویت بهرهبرداری کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حوزه هایی چون سواد اطلاعاتی، سواد تحلیلی، سواد حقوقی، سواد مهارتی و... همگی مواردی هستند که در کنار مبحث سواد رسانه ای و اینترنتی مورد توجه است.