بزرگنمایی:
سرپرست کلینیک سلامت جنسی پژوهشگاه ابنسینا گفت: در خصوص مشکلات جنسی، باید از انجام خوددرمانی و مشاوره با افراد غیرمتخصص و به کاربردن روشهای غیرعلمی برای درمان، جدا خودداری کرد.
به گزارش تبسم مهر هاله ملکی با بیان این که وجود مشکلاتی در عملکرد طبیعی جنسی موضوعی شناخته شده است، گفت: در این زمینه پس از تحقیقات متعدد در سراسر دنیا تقسیم بندیهایی برای مدیریت بهتر انجام شده است . در حوزه اختلال عملکرد جنسی مردان دو مشکل اختلال نعوظ و انزال زودرس از شایعترین مشکلات هستند.
وی افزود: اختلال نعوظ که در زبان انگلیسی به آن Erectile Dysfunction گفته می شود یعنی فرد به میزان کافی دارای نعوظ نیست که باعث می شود روابط زناشویی وی با همسرش دچار اختلال شود . نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که این مشکل باید برای حدود شش ماه پایدار بوده و در زندگی فرد ایجاد ناراحتی و مشکل کرده باشد. البته در طول زندگی ممکن هست هر مردی در برخی زمانها دچار درجاتی از این اختلال شده باشد و در صورت کوتاه بودن دوره نباید دچار نگرانی باشند.
ملکی درباره روش تشخیص این بیماری گفت: پس از مراجعه فرد به پزشک متخصص ، درمانگر با گرفتن شرح حال دقیق از شرایط جسمی و روحی، بیماریها، مصرف دارو و ... و همچنین درصورت لزوم معاینه فیزیکی ، با توجه به شرایط تستهای تشخیصی از جمله آزمایش خون، انواع خاصی از تصویر برداری و غیره را درخواست میکند.
سرپرست کلینیک سلامت جنسی پژوهشگاه ابنسینا با اشاره به این که درمان اختلال نعوظ با توجه به علت ایجاد کننده متغیر است گفت:مثلا اگر فرد دچار کاهش هورمونهای جنسی باشد پس از بررسیهای دقیق تر ، نسبت به تجویز داروهای لازم اقدام می شود. گاهی اصلاح شرایط روحی فرد درمان موثر برای این مشکل است. اما نکته ای که باید حتما مورد توجه باشد آن است که در خصوص مشکلات جنسی، باید از انجام خوددرمانی و مشاوره با افراد غیرمتخصص و به کاربردن روشهای غیرعلمی برای درمان جدا خودداری کرد.
وی ادامه داد: با توجه به پیشرفتها و تحقیقات زیادی که در زمینه روشهای تشخیصی و درمانی در این زمینه انجام شده است ، امروزه این اختلال به خوبی مدیریت میشود. از روشهای قدیمی مثل مصرف هورمون ها با تجویز پزشک تا روشهایی که هنوز به طور قطع در این زمینه نتیجه آن به اثبات نرسیده است مانند استفاده از PRP در درمان اختلال نعوظ کاربرد دارند.
به گفته سرپرست کلینیک سلامت جنسی پژوهشگاه ابنسینا، یکی از علل شایع ابتلا به اختلال نعوظ، وجود مشکلات قلبی عروقی، فشارخون و دیابت است. از آنجایی که با داشتن تغذیه سالم، توجه به ورزش منظم و روزانه و مراجعه دورهای به پزشک احتمال بروز این مشکلات کم میشود بنابراین میزان این اختلال نیز خود به خود کاهش می یابد. از طرفی علل روحی و روانی در ایجاد این اختلال کاملا شناخته شده است؛ بنابراین توجه به سلامت روان برای داشتن عملکرد درست جنسی ضروری است.