بزرگنمایی:
سخنگوی سازمان انتقال خون، به تشریح دستاوردهای بین المللی ایران در حوزه انتقال خون پرداخت.
ببه گزارش تبسم مهر شیر حاجی بیگی، ، با عنوان این مطلب که ایران از سال 2007 به عنوان اولین کشور در منطقه به اهدای خون صد درصد داوطلبانه دست یافت، گفت: با شاخص اهدای خون 27 واحد به ازای هر 1000 نفر جمعیت، بیشترین اهدای خون در منطقه در اختیار ایران است.
وی با اشاره به این مطلب که ایران از نظر شیوع پایین عفونت ها در میان اهداکنندگان نیز رتبه نخست منطقه را دارد، افزود: ما با تولید داروهای مشتق از پلاسما با استفاده از پلاسمای داخلی در منطقه پیشرو هستیم.
حاجی بیگی ادامه داد: در سطح بین المللی سازمان انتقال خون ایران برای اولین بار در سال 1392 به عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در آموزش و پژوهش سلامت خون به مدت چهال سال برگزیده شد که در سال 1396 نیز به دلیل اجرای برنامه های متعهد شده مجددا تمدید گردید. در قالب این همکاری اهم دستاوردها شامل انتشار اولین گزارش از وضعیت سلامت و کفایت خون در منطقه مدیترانه شرقی با همکاری دفتر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در سال 2016 توسط سازمان جهانی بهداشت و مشارکت سازمان در تدوین استراتژی سلامت خون منطقه و...، است.
وی افزود: سازمان انتقال خون ایران چهار کنگره بین المللی، دو سمینار داخلی با همکاری مراکز بین المللی و دو اجلاس مدیریتی بین املللی در زمینه انتقال خون با شرکت بیش از 250 شرکت کننده و سخنران بین المللی برگزار نموده است. همچنین 20 کارگاه آموزشی بین المللی برای بیش از 180 تن از کارشناسان کشورهای منطقه برگزار نموده است.
حاجی بیگی گفت: در سطح منطقه ای پروژه شبکه سلامت خون بین کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) شامل فاز اول تنظیم پرسشنامه و ارسال آن به نمایندگان معرفی شده از کشورهای منطقه و جمع آوری اطلاعات، و فاز دو آن مشتمل بر بررسی، تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود و ارائه پیشنهادات موجود بود، اجرا شد و نتایج آن طی کتابی منتشر و در اختیار اعضا قرار گرفت. فاز سوم این پروژه، تشکیل یک شبکه اینترنتی الکترونیک با قابلیت دسترسی برای همه اعضا، جهت تبادل و به روز کردن اطلاعات مرتبط با انتقال خون بود نیز اجرا گردید.
وی با عنوان این مطلب که سازمان انتقال خون ایران در سال 1393 به عضویت انجمن انتقال خون آسیا در آمد، اظهار داشت: اجرای دو پروژه مشاوره ای فنی در زمینه تاسیس بانک خون استاندارد و بخش کنترل کیفی متمرکز به ترتیب برای انتقال خون افغانستان و سودان به درخواست منطقه ای سازمان جهانی بهداشت و با هزینه آن سازمان بین المللی، از دیگر فعالیت های انجام شده در منطقه است.
سخنگوی سازمان انتقال خون، گفت: 12 تفاهم نامه همکاری با کشورهای مختلف فرانسه، سودان، عراق، افغانستان، سازمان همکاری اقتصادی اکو، انجمن آسیایی طب انتقال خون و...، با هدف تبادل تجربیات در زمینه انتقال خون و کمک به کشورهای نیازمند در منطقه داشته است. از جمله آن برگزاری دو دوره آموزشی دیپلم مشترک انتقال خون با دانشگاه پاریس و مرکز ملی خدمات انتقال خون فرانسه و اعزام نمایندگان سازمان به فرانسه جهت دوره آموزشی کوتاه مدت در زمینه انتقال خون، اجرای کمک مشاوره ای و برگزاری دوره آموزشی کوتاه مدت و کارگاه های بین المللی بوده است.
وی ادامه داد: همچنین نمایندگان سازمان های بین المللی، وزرای بهداشت، روسا و کارشناسان انتقال خون کشورهای مختلف از سازمان انتقال خون ایران بازدیدهایی انجام دادند که نتیجه این فعالیت ها تثبیت جایگاه برتر و پیشرو سازمان نه تنها در منطقه امرو بلکه در قاره آسیا گردیده و موجب شده که سازمان انتقال خون، به عنوان قطب آموزشی و سیاستگزاری در زمینه انتقال خون در سطح بین المللی شناخته شود.