آخرین مطالب

معرفی آثار برتر نخستین دوره جایزه ادبی «شهید سیدعلی اندرزگو» فرهنگی و هنری

معرفی آثار برتر نخستین دوره جایزه ادبی «شهید سیدعلی اندرزگو»

  بزرگنمایی:
برگزیدگان نخستین دوره جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو طی آئینی با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی معرفی شدند.

به گزارش خبرنگارتبسم مهر مراسم اهدای جایزه و تقدیر از آثار چاپ شده ادبی  با درون مایه بیان حقیقت و روشنگری با عنوان جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو عصر امروز سوم شهریور همزمان با روز شهادت علی اندرزگو در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

سیدصادق رضایی دبیر این جشنواره در ابتدای این برنامه گفت. جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو پس از سه سال کار کارشناسی برگزار شد و 5 عنوان کتاب را به عنوان آثار برگزیده معرفی می کند.

وی افزود: مقابله علمی  با گروههایی که حوادث انقلاب را غیرواقعی جلوه می دهند و جای خادم خائن را با یکدیگر عوض می کنند و خاندان پهلوی را به عنوان ناجی معرفی می کنند نیازمند برنامه ای هدفمند است. با کارشناسان و همراهی پژوهشگران تاریخ معاصر و ناشران در سه سال اخیر توانستیم این همایش را برای مقابله با تحریف تاریخ معاصر و شناسایی آثار در بخش های «قصه و رمان کودک»، «رمان و داستان بزرگسان» و «تاریخ شفاهی» برگزار کنیم.

رضایی در پایان این پرسش را مطرح کرد که آیا اساسا عملکرد 50 ساله پدر و پسر پهلوی قابل تطهیر است یا خیر و تا چند سال می توان تاریخ سازی کرد. به لطف خداوند و با حضور جوانان پرشور مجموعه کتابهایی در هر سه بخش یاد شده مورد داوری قرار گرفت. مقابله ما با تحریف تاریخ پهلوی امری جدی است.

حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی دیگر سخنران این آئین بود.

وی با بیان اینکه جنگ امروز جنگ روایت ها است، گفت: مردم شریف و با کرامت ما کمتر با تصویر دقیق از سابقه نه چندان دور ایران آشنا شده اند؛ روزگاری که برای آنکه شخصی نفر اول مملکت بشود واسطه نزد سفیر بریتانیا می فرستاد و قول می داد که دیگر رادیوبرلین گوش ندهد تا بتواند شخص اول مملکت باشد.

حجت الاسلام قمی ادامه داد: وضعیت پاسداری از آب و خاک نیز بسیار وحشتناک بود. آنها حتی خاک میهن را حفظ نکردند که از دست دادن بحرین نمونه ای از آن است تا چه رسد به شریعت و دینداری را. اکنون برخی مستندسازان و تاریخ نگاران با ساخت مستندهایی، دروغ را به خورد مخاطبان می دهد. در جلسه ای که با رهبر معظم انقلاب داشتیم ایشان تاکید کردند تا از همه دعوت شود تا این خباثت آشکار و حقایق روایت شود.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: معتقدم نویسندگان باید نذر کنند که با موضوع روشنگری درباره تاریخ معاصر ایران اثری بنویسند. مگر می‌شود که از رشادت افرادی مثل اندرزگو گفت اما از جنایت پهلوی صحبت نکرد. از آن خیانتی که به فرهنگ، خاک و استقلال این کشور شده است باید نوشت. هنر اگر چنین وقایعی را به تصویر نکشد و روایت نکند مانا نخواهد بود. این جشنواره دعوت همگانی است و امیدوارم به نهضتی بزرگ و همگانی برای روایت زلال و حقیقی از تاریخ معاصر ایران تبدیل شود.

سپس علیرضا مختارپور دبیر نهاد کتابخانه های کشور در سخانی گفت: طی 4 دهه اخیر دیدگاهای معارضی درباره انقلاب اسلامی صحبت کرده اند و با اهمال برخی مسئولان فرهنگی متاسفانه هنوز جای آثار تاریخی که در شأن انقلاب اسلامی باشد برای جوانان خالی است.

وی ادامه داد: این جایزه بنام شهید سیدعلی اندرزگو نامگذاری شده است و این مهمترین ویژگی این جایزه ادبی است. زیرا بنام کسی نامگذاری شده که ثابت کرد که می توان قناعت پیشه کرد اما به مبارزه با طاغوت پراخت.

مختارپور در پایان سخنانش شعری از مهدی جهاندار برای حاضران خواند که در مطلع آن آمده «سلاحش را زمین نگذاشت، تا جان داشت ایمان داشت/ نه چون شیخ ریاکاری که، تا نان داشت ایمان داشت».

حجت الاسلام سید محمود اندرزگو فرزند شهید اندرزگو نیز در این برنامه گفت: نقاط عطفی در زندگی شهید اندرزگو وجود دارد و همچنین کرامت های زیادی از ایشان نقل شده است اما از نظر من مهمترین کرامت ایشان این بود که افراد بی ایمان و اوباش را به اسلام حذب می کرد. او تحولات روحی بسیاری در افراد و اطرافیان خود ایجاد می کرد و بی وضو هرگز اسلحه به دست نمی گرفت. توصیه من به نویسندگان این است که بی وضو قلم بدست نگیرند تا بتوانند اعتقادات خود را در آثارشان نمایان کنند.

در ادامه این آئین داوران بخش داستان کودک و نوجوان کتاب های باغ خرمالو نوشته هادی حکیمیان از انتشارات شهرستان ادب و کتاب دو روایت از یک عکس نوشته ابراهیم حسن بیگی از انتشارات سوره مهر را به عنوان آثار برگزیده این بخش معرفی کردند.

حسن احمدی سرداور این بخش گفت: متاسفانه در حوزه ادبیات انقلاب در گروه کودک و نوجوان اتفاق بدیعی رخ نداده است و آثار منتشر شده برای مخاطبان راضی کننده نبود.

وی پیشنهاد کرد که از دوره بعدی بخش های کودک و نوجوان این جایزه از یکدیگر تفکیک شوند تا بتوان به صورت عادلانه تری آثار را داوری کرد.

در بخش روایت تاریخ و تاریخ شفاهی، داوران جلد ششم یادداشت های یک روزنامه نگار نوشته موسی حقانی از انتشارات مطالعات تاریخ معاصر را به عنوان اثر برتر معرفی کردند.

حجت الاسلام سعید فخرزاده نماینده هیئت داوران بخش تاریخ شفاهی تلاش های تاریخ نگاری برای رسیدن به نقطه مطلوب را ناکافی دانست و گفت: امیدواریم جایزه شهید سیدعلی اندرزگو ما را در رسیدن به اهدافمان یاری کند.

در ادامه داوران در بخش رمان و داستان بزرگسال، کتابهای عاشقی به سبک ونگوک نوشته محمدرضا شرفی خبوشان از انتشارات شهرستان ادب و کتاب اوسنه ی گوهرشاد نوشته سعید تشکری از انتشارات به نشر را به عنوان آثار برتر این بخش معرفی کردند.

ساسان ناطق سرداور این بخش گفت: داستان انقلاب وقتی خودش را نشان می دهد که در راستای داستان ایرانی حرکت کند و روایت انقلاب باید روایت انسان ایرانی و امیدآفرین باشد.

به برگزیدگان جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو علاوه بر لوح تقدیر، تندیس جایزه، سفر به عتبات عالیات به اتفاق همسر و خرید 2 هزار نسخه از آثارشان توسط نهادهای فرهنگی، 10 میلیون تومان جایزه نقدی نیز تعلق گرفت.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند