بزرگنمایی:
محمود واعظی در نشست خبری همایش «دین و عقلانیت در ادیان» گفت: حدود ۲۱۷ مقاله از قشرهای مختلف دریافت شده است و ما تاکنون از همه ادیان حتی از سیک های هند و یا بودایی ها نیز مقاله داشته ایم.
به گزارش تبسم مهر همایش بین المللی امام رضا(ع) و گفتگوی ادیان، توسط آستان قدس رضوی و مشارکت نهادها و مراکز مختلف کشور برگزار خواهد شد. این همایش چندین پیش نشست با موضوعات مختلف را در بردارد که یکی از آنها با موضوع «دین و عقلانیت در ادیان از منظر امام رضا(ع)» در روز دوشنبه 19 آذرماه در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
محمود واعظی، رئیس مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی، عسکری یزدی، رئیس دانشکده معارف دانشگاه تهران و تنی چند از همکاران این همایش، امروز 17 آذرماه، طی یک نشست خبری جزئیات پیش نشست «دین و عقلانیت در ادیان از منظر امام رضا(ع)» را تشریح کردند.
در ابتدای این نشست خبری عسکری یزدی رئیس دانشکده معارف دانشگاه تهران گفت: مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی که وابسته به دانشکده معارف است، از تمامی کشورهای مخاطب اعضای هیئت علمی را جذب کرده تا بتواند ارتباط گسترده ای برای دفاع از مبانی انقلاب در سطح بین الملل داشته باشد.
وی ادامه داد: دنیای امروز نیازمند اندیشه های امام رضا است و باید با دیگر ادیان وارد گفتگو شویم، همانطور که سیره آن حضرت بوده است.
محمود واعظی رئیس مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی و عضو شورای علمی و برنامه ریزی همایش گفت: یکی از مباحثی که نیاز به بحث جدی دارد، عرصه گفتگوست. آستان قدس رضوی این عرصه را مد نظر دارد و برنامه ریزی هایی از دو سال قبل صورت داده و درصدد است همایش بین المللی امام رضا و گفتگوی ادیان را دهم و یازدهم بهمن ماه در مشهد برگزار کند.
وی ادامه داد: از 13 کشور خارجی از جمله فرانسه، تانزانیا، افغانستان، پاکستان، سوریه، فلسطین، مالزی، فلسطین و... تاکنون مقاله رسیده است و بعضی از این کشورها در این همایش مشارکت مستقیم داشته اند.
وی افزود: دبیرخانه این همایش 9 پیش نشست تخصصی را قبل از همایش ترتیب داده است که این پیش نشست ها در اصفهان، یزد، ارومیه، قم برگزار شده و یا برگزار خواهد شد. مثلا پیش نشست محبت و خانواده در ادیان از دیدگاه امام رضا در ارومیه برگزار خواهد شد و یا ششم دی ماه پیش نشست جایگاه گفتگو از منظر امام رضا در یزد برگزار می شود.
واعظی گفت: در بیروت و در دهلی نو هم این پیش نشست ها برگزار شده است. دو پیش نشست دیگر نیز در مالزی و اندونزی با حضور 32 دانشگاه از سطح اندونزی اواخر دی ماه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: ما بیش از هر زمانی به سیره امام رضا در حوزه گفتگو نیازمندیم. حضرت با زندیق ها و یهودی ها و... می نشستند و گفتگو می کردند. ما با برادران دینی خودمان هم گفتگو نمی کنیم. برخی در عربستان کتاب می نویسند و از حرام بودن گفتگو با دیگر ادیان و مذاهب سخن می گویند که این از فرهنگ قرآنی دور است. پیامبر حرف زدن با مشرکین را به رسمیت می شناسد. در سطح عام، همه طبقات اجتماعی و شهروندان باید فرهنگ گفتگو را فرابگیرند.
وی افزود: تا الان حدود 217 مقاله از قشرهای مختلف دریافت شده است و ما تاکنون از همه ادیان حتی از سیک های هند و یا بودایی ها نیز مقاله داشته ایم. این همایش چهار محور عمده را پیگری می کند که عبارتند از «دین و عقلانیت در ادیان از منظر امام رضا»، «نقش گفتگو در زندگی مسالمت آمیز ادیان بر اساس آموزه های رضوی»، «محبت و عدالت در ادیان بر اساس آموزه های رضوی»، اصل خدامحوری در ادیان بر اساس آموزه های رضوی».
محمود واعظی گفت: ما در روز دوشنبه محور اول را در دانشگاه تهران در دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری خواهیم داشت که اردشیر خورشیدیان، رئیس انجمن موبدان تهران، مارنرسای بنیامین از کلیسای شرق آشوری ایران، حمامی لاله زار خاخام اعظم جامعه کلیمیان و شخصیت هایی از اهل سنت سخنرانی خواهند کرد.
وی ادامه داد: مجید معارف، منصور پهلوان، مفتونی، امیدی، بی آزار شیرازی، عسکری یزدی و... نیز در این پیش نشست سخنرانی خواهند کرد.
وی افزود: طرح دوم ما استفاده از وبینار به جای سمینار است. سمینار حساسیت های خاص خود را از سوی برخی کشورها دارد و به راحتی اجازه حضور افراد در ایران داده نمی شود. لذا وبینارهایی در حال برگزاری است که با بسیاری از صاحبان ادیان از جمله از لندن، رم و کشورهای اروپایی از این طریق ارتباط گرفته شود. محدویت هایی که نظام سلطه برای جمهوری اسلامی ایجاد کرده این گونه فعالیت ها را ایجاب کرده است.
محمود واعظی گفت: اجازه همگرایی در بسیاری از کشورها به ما داده نمی شود و کشورها زیر فشار دشمن هستند. همگرا شدن با جمهوری اسلامی در دنیا یک جرم است. بعضی از موضوعات ما در دنیا واقعاً مغفول است ما سرمایه ای مثل امام رضا داریم و باید در مورد آن کار کنیم لذا موضوع این همایش نیز موضوع جدیدی است.
وی در پایان گفت: اصل همگرایی برای ما موضوعیت دارد و فضای امروز جهانی می طلبد که ما بیش از پیش به فضای همگرایی نزدیک شویم.