بزرگنمایی:
مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران از راه اندازی خط ریلی تهران-استانبول در آیندهای نهچندان دور خبر داد و گفت: مذاکرات در حال انجام است و با توجه به استقبال دو کشور، به نتیجه و اتمام رسیدن این پروژه به این بستگی دارد که مجری طرح، اعتبارات و جوانب مختلف آن را نهایی کند.
به گزارش تبسم مره حوزه ریلی یکی از مهمترین زیربخشهای توسعه حمل و نقل بینالمللی است و در همین راستا خط ریلی تهران-وان و تهران-آنکارا در سال جاری به بهرهبرداری رسید و به گفته مسئولان ریلی و بر اساس آمارهای موجود از آژانسهای مسافری و گردشگری، در همین مدت کوتاه استقبال مناسبی از آن شد.
سعید رسولی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در این باره در گفتوگو با ایسنا گفت: توسعه حمل و نقل بین المللی چه در حوزه باری و چه در حوزه مسافری جزو اولویتهای راهآهن است و در همین راستا راهاندازی قطار تهران-وان و تهران-آنکارا مورد موافقت قرار گرفت و در حال انجام است که استقبال خوبی از آن شده است.
وی افزود: برای راهاندازی خط ریلی تهران-استانبول نیز در حال مذاکره هستیم و از قبل و سالهای دور نیز تقاضا برای آن وجود داشته است. بنابراین طرح این موضوع را انجام داده و همکاران من در حوزه مسافری با راه آهن ترکیه در حال گفتوگو، مذاکره و رایزنی هستند.
رسولی ادامه داد: مهمترین مسالهای که وجود دارد این است که شرکتی که می خواهد این کار را انجام دهد، باید نیاز سنجی کند و ببیند که تا چه حد ظرفیت جا به جایی مسافر در این خط ریلی وجود دارد، چقدر از آن استقبال خواهد شد؟ و اساسا مسافر در این مسیر وجود دارد که ارزش سرمایهگذاری هنگفت اینچنینی را نیاز داشته باشد؟
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بر اساس بررسیهای صورت گرفته استقبال خوبی از قطار تهران استانبول خواهد شد و صرفه اقتصادی خوبی برای سرمایهگذار آن وجود خواهد داشت، گفت: در ارتباط با ترکیه توسعه قطارهای گردشگری را نیز در پروتکل به امضاء رسیده توسط طرفین گنجاندهایم و همکاران ما در حال کار کارشناسی روی آن هستند و از سوی دیگر نیز وزارت گردشگری ترکیه و راه آهن این کشور علاقه مندی خودشان را نشان دادهاند و امیدواریم تا اینگونه سیرها نیز بین دو کشور رونق بگیرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه بازه زمانی درنظر گرفته شده برای احداث و راهاندازی قطار تهران - استانبول چقدر است و آینده آن را چگونه میبینید؟ اظهار کرد: قطعا توسعه خطوط ریلی بین ایران و ترکیه و حتی کشورهای مختلف دیگر آینده خوبی دارد اما نمیتوان از هم اکنون برای راهاندازی و بهرهبرداری از قطار تهران - استانبول زمانی را مشخص کرد و باید منتظر شروع عملیات اجرایی آن باشیم.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی پیشتر نیز در نشست خبری اعلام کرده بود که در صورت تقاضای مازاد بر قطارهایی که درحال حاضر به مقصد ترکیه وجود دارد، ظرفیت جا به جایی مسافر در این دو خط ریلی به ترکیه افزایش خواهد یافت.