بزرگنمایی:
مدیر کل شیلات استان کرمانشاه از برنامهریزی برای افزایش تولیدات شیلاتی استان از ۲۰ هزار تن فعلی به ۳۱ هزار تن ظرف سه سال آینده خبر داد.
به گزارش تبسم مره سیدفرزاد افضلی امروز(سوم شهریور) در نشست خبری با اشاره به برنامه ریزی برای رسیدن تولیدات شیلاتی استان به 31 هزار تن ظرف سه سال آینده، اظهار کرد: براساس این برنامه اشتغال ایجاد شده در بخش شیلات استان نیز از 3548 نفر فعلی به 4615 نفر خواهد رسید.
افضلی اضافه کرد: برای تحقق برنامه سه ساله شیلات استان به نزدیک 50 میلیارد تومان اعتبار و 167 میلیارد تومان تسهیلات نیاز است.
برنامه ریزی برای توسعه فعالیت های آبزی پروری در سدهای غیر شرب استان
افضلی در ادامه از برنامه ریزی برای توسعه فعالیت های آبزی پروری در سدهای غیر شرب استان خبر داد و افزود: در حال حاضر در تعدادی از سدهای استان کار آبزی پروری انجام می شود که امسال هم برای انجام کار در سد زمکان دالاهو برنامه ریزی شده است، ضمن اینکه آبزی پروری در سد شرفشاه سومار نیز دنبال می شود.
مدیر کل شیلات استان کرمانشاه ادامه داد: همچنین در تلاشیم تا آبزی پروری را به صورت موقت در سدهایی که در آینده کاربری شرب پیدا خواهند کرد، مثل سد آزادی و سلیمانشاه را داشته باشیم.
مدیر کل شیلات استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه باید به فکر ایجاد مرکز تکثیر بچه ماهی گرمابی در استان باشیم، گفت: با افزایش تولید ماهیان گرمابی وارد کردن حجم بالای بچه ماهی از دیگر استان ها کار سخت و هزینه بری خواهد بود که این مهم ضرورت راه اندازی مرکز تکثیر بچه ماهی گرمابی را در استان ضروری می کند.
چرا باید محصولات شیلاتی استان کرمانشاه به اسم دیگر استان ها به خارج از کشور صادر شود؟
افضلی در ادامه با اشاره به ضرورت احداث سکوی صادرات آبزیان در مرز و در شهرستان قصرشیرین افزود: با ایجاد یک بارانداز صادراتی در مرز رسمی قصرشیرین می توان از ظرفیت های مرزی برای ارز آوری بهره مند شد.
وی با طرح این پرسش که چرا باید محصولات شیلاتی استان کرمانشاه به اسم دیگر استان ها به خارج از کشور صادر شود، گفت: در حال حاضر استان کرمانشاه سالانه بیش از 20 هزار تن تولیدات شیلاتی دارد که قرار است این تولیدات تا پایان امسال به 25 هزار تن برسد و نیمی از این تولیدات به استان های همجوار و کشور عراق صادر می شود که این مهم ضرورت راه اندازی یک سکوی صادراتی آبزیان در استان را نشان می دهد.
افضلی با اشاره به در دست اجرا بودن راه اندازی سکوی صادرات آبزیان در شهرستان قصرشیرین، افزود: موافقت های اولیه راه اندازی این سکوی صادراتی در کارگروه رفع موانع تولید و توسعه صادرات اخذ شده است.
افضلی با بیان اینکه تخصیص اراضی مورد نیاز این سکوی صادراتی مصوب شده، گفت: سرمایه گذارانی را هم برای ایجاد این سکوی صادراتی معرفی کرده ایم.
مدیر کل شیلات استان کرمانشاه راه اندازی این سکوی صادراتی را نیازمند ایجاد سوله ها و سردخانه های صفر درجه و زیر صفر درجه عنوان کرد.
راه اندازی بازار بزرگ آبزیان را در کرمانشاه دنبال می کنیم
وی از برنامهریزی برای راه اندازی بازار بزرگ آبزیان همچون بازارهای استان های شمالی در کرمانشاه خبر داد.
افضلی با اشاره به ضرورت ورود به حوزه فرآوری و صنایع تبدیلی محصولات شیلاتی گفت: توجه به افزایش تولید باید در کنار توجه به بازاریابی و توسعه صادرات باشد.
وی در ادامه اشاره ای هم به اقدامات انجام گرفته در استان در راستای ارتقای سرانه مصرف آبزیان داشت و افزود: سرانه مصرف آبزیان در استان کرمانشاه از 250 گرم در سال 73 به 9.5 کیلوگرم در پایان سال گذشته رسیده که اتفاق در خور توجهی است.
افضلی سپس میزان تولیدات شیلاتی استان کرمانشاه در سال گذشته را 20 هزار و 105 تن اعلام کرد و افزود: سال گذشته 4280 تن انواع ماهیان گرمابی، 12 هزار و 650 تن انواع ماهیان سردابی، دو هزارتن تولید ماهی در آب های طبیعی و نیمه طبیعی، 100 تن ماهی در پروژه های پرورش ماهی در قفس، 50 تن انواع ماهیان خاویاری، 25 تن میگوی آب شیرین و 3.5 میلیون قطعه ماهیان زینتی در استان کرمانشاه تولید شد.