صعود قیمت مرغ در بین کالاهای اساسی
اقتصادی
بزرگنمایی:
جدیدترین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد که از بین ۹ کالای اساسی که تغییرات قیمت آنها منتشر شده، قیمت شش کالای اساسی در تیرماه امسال نسبت به اردیبهشتماه سال جاری کاهش داشته، اما قیمت گوشت مرغ با افزایش بیش از ۱۰ درصدی در تیرماه سال ۱۳۹۸ نسبت به ماه قبل از آن، بیشترین افزایش قیمت را به خود اختصاص داده است.
به گزارش تبسم مهر در این آمار تغییرات قیمت 9 کالای اساسی منتشر شده که طبق آن قیمت شش کالای اساسی در تیر ماه امسال نسبت به ماه قبل از آن کاهش یافته است.
بر این اساس، شکر سفید و شکر بسته 900 گرمی بیشترین کاهش را به خود اختصاص دادند و قیمت آنها به ترتیب 19.2 و 16.3 درصد در تیر ماه نسبت به اردیبهش ماه امسال کاهش یافته است. قیمت هر کیلوگرم شکر سفید و هر بسته شکر 900 گرمی از 6428 و 6804 در خردادماه امسال به 5196 و 5693 تومان در تیر ماه امسال رسیده است.
همچنین در تیرماه جاری قیمت برنج پاکستانی باسماتی درجه یک، برنج تایلندی و برنج طارم اعلا به ترتیب 2.5، 0.1 و 0.1 نسبت به خردادماه امسال کاهش یافته است. اما قیمت برنج هاشمی درجه یک با افزایش 0.2 درصدی در تیر ماه امسال نسبت به ماه قبل از آن به 23 هزار و 266 تومان رسیده است.
در این میان قیمت گوساله و گوسفندی نیز با کاهش 1.3 و افزایش 0.5 درصدی در تیر ماه امسال نسبت به خردادماه به ترتیب به 87 هزار و 263 و 96 هزار و 752 تومان رسیده است. اما قیمت گوشت مرغ که بیشترین افزایش قیمت را در تیرماه نسبت به ماه قبل از آن داشته، از 11 هزار و 510 به 12 هزار و 738 تومان رسیده که نشان دهنده افزایش 10.7 درصدی قیمت این محصول است.
همچنین این آمار نشان میدهد که قیمت هر 9 کالای اساسی که تاکنون منتشر شده، در تیر ماه امسال نسبت به ماه مشابه در سال گذشته بین 21 تا 105 درصد افزایش داشته است، به طوریکه کمترین و بیشترین افزایش قیمت به ترتیب مربوط به برنج پاکستانی باسماتی درجه یک و گوشت گوسفندی با 21.9 و 104.9 درصد است.