بزرگنمایی:
سنندج - معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: عملیات مکانیکی و بیومکانیکی آبخیزداری کردستان با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریالی در مساحت ۴۱۸ هکتار آغاز شد.
به گزارش خبرنگار تبسم مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، سردار مهرجو اظهار داشت: امسال برای اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در این استان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی 319 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.
وی افزود: طرحهای مکانیکی و بیومکانیکی آبخیزداری کردستان با تاکید بر مدیریت ریسک سیلاب و اشتغال با اعتباری بالغ بر 250 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی در 24 زیر حوزه آبخیز به مساحت 418 هکتار، آغاز شده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان ادامه داد: سال گذشته با عنایت رهبر معظم انقلاب از محل صندوق توسعه ملی مبلغ 200 میلیون دلار برای اجرای آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص کشور اختصاص یافت که سهم استان کردستان جهت پروژههای آبخیزداری 118 میلیارد ریال بود.
مهرجو یادآور شد: این میزان در مقایسه با سال قبل 110 درصد افزایش دارد که نشان دهنده توجه ویژه مسئولان و اهمیت آبخیزداری به عنوان راه حل موثر برای پیشگیری از مخاطرات طبیعی و حفاظت از آب و خاک است.
وی بیان کرد: فعالیت های آبخیزداری در حال اجرا در کردستان، شامل اقداماتی از جمله عملیات خاکی به حجم 53 هزار و 230 متر مکعب، عملیات مکانیکی شامل سازه ها و بندهای اصلاحی و کنترل سیلاب به حجم 111 هزار و 370 مترمکعب و عملیات بیومکانیکی شامل بانکت بندی به مساحت 122 هکتار است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به اهداف مهم این طرحها، گفت: ایجاد اشتغال موقت در جوامع محلی و جلب مشارکت بهرهبرداران منابع طبیعی، مهار سیلاب، کنترل و مقابله با فرسایش و هدر رفت خاک، مقابله با انتقال رسوب به مخازن و افزایش عمر مفید سدها، افزایش ذخایر آبی از طریق کاهش تبخیر و نفوذ دادن آب به سفره های زیرزمینی با هدف توسعه کشاورزی پایدار، ایجاد فرصتی در طبیعت به منظور توسعه و استقرار پوشش گیاهی از اهداف کلان این طرحها است.
مهرجو افزود: پروژه های آبخیزداری با رویکرد مدیریت ریسک سیلاب با ایجاد زیرساخت های لازم و اقدامات پیشگیرانه موجب افزایش زمان تمرکز، سازگاری و مهار سیلاب به جای مقابله با آن و کنترل رواناب و هرزاب 75 الی 100 متر معکب در هکتار، کنترل فرسایش 10 تا 15 متر مکعب در هر هکتار، افزایش تولید علوفه 100 تا 150 کیلوگرم در هکتار و کاهش 70 الی 75 درصدی خسارت سیل در حوضههایی که آبخیزداری اجرا شده، نسبت به حوضههای فاقد عملیات آبخیزداری، سندی از عملکرد درست و مناسب این قبیل پروژه های اجرایی سطح استان در افزایش بهره وری از رواناب و هدایت آن به سفره های آب زیرزمینی و در نهایت تولید آب است.
وی اظهار داشت: با شروع این عملیات برای 195 نفر به مدت هشت ماه در 22 کارگاه ایجاد اشتغال موقت شده است که به لحاظ ایجاد درآمد در زندگی جوامع محلی بسیار ارزشمند و حایز اهمیت است.