بزرگنمایی:
معاون امور اراضی جهاد کشاورزی مازندران به ایجاد سامانه تلفنی ۱۳۱ اشاره کرد و گفت: گزارشهای مردمی توسط ستاد استان اخذ شده و در سریعترین زمان از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها جلوگیری میشود.
به گزارش تبسم مهر استان مازندران با توجه به وجود جاذبههای تفریحی و گردشگری همواره مورد توجه گردشگران از سراسر کشور بوده است که از فاصلههای دور یا نزدیک بهجز ایام تعطیل حتی به پایان هفته دلخوش هستند بتوانند در این استان سرسبز آب و هوا عوض کنند.
همین موضوع موجب شد طی سالهای اخیر شاهد ساخت و ساز برجها، آسمانخراشها و خانههای ویلایی در حاشیهجنگلها، مناطق ییلاقی و حتی در دل شالیزارها باشیم.
بهدلیل مسائل مختلف از جمله بیتوجهی یا کمتوجهی مسؤولان و یا پرداخت مبالغ ناچیز به دهیاریها و شوراهای روستاها چهرههای روستاها از حالت روستا خارج شده و دیگر اثری از خانههای روستایی نیست.

این خانههای ویلایی تنها برای چند ماه از سال استفاده میشود و برای باقی سال تقریبا بلااستفاده است و نکته جالب این بوده کشاورزی که زمین پدری خود را به فروش رسانده از سرزمین پدری خود مهاجرت کرده و یا حالت خوشبینانه نگهبان ویلای خوشنشینها میشوند.
در حال حاضر برخی روستاهای 50 خانوار شمال دارای 700 ویلا هستند که ساکن آنها به 20 خانوار در روز هم نمیرسد و یا اکثرا خالی از سکنه هستند.
در چنین شرایطی حتی خوشنشینها برای ویلای خود و ایجاد جاده دسترسی اقدام به جنگلتراشی میکنند؛ ویلاهایی که قرار است در سال برای چند روز درشان باز باشد و از آن طرف روستاییانی که در شهرها دربه در شدند و حتی از داشتن زمین و خانه محروم شدند.

در شرایطی یکی پس از دیگری شاهد قد کشیدن آسمان خراشها در دل جنگلها و شالیزارها و باغهای شمال هستیم که شاید برای استراحت چند روزه آنان باشد روستاییان از خانه پدری خود به شهرها مهاجرت کردند.
این سوژه در سامانه فارس من با عنوان «تغییر کاربری شالیزارها و جنگلهای شمال به ویلا» ثبت شده و خبرنگار خبرگزاری فارس مازندران این موضوع را از سید حجتالله هادیان معاون امور اراضی جهادکشاورزی مازندران پیگیری کرده است.
معاون امور اراضی جهاد کشاورزی مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: تغییر کاربری اراضی زراغی و باغی در زمینه صیانت از امنیت غذایی کشور با توجه به اهمیت در قالب قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی مصوب سال 74 و اصلاحیه در سال 85 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.

سیدحجتالله هادیان افزود: در زمینه اجرای این قانون، ماموران جهاد کشاورزی با شناسایی و پیشگیری از تغییر کاربریهای غیرمجاز اقداماتی با هماهنگی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی برای برخورد ساختوساز غیرمجاز و تفکیکهای غیرقانونی به عمل میآورند.
وی به ایجاد سامانه تلفنی 131 اشاره کرد و گفت: گزارشهای مردمی توسط ستاد استان اخذ و بعد از ابلاغ به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانهای مازندران توسط گشتهای حفظ کاربری اراضی کشاورزی وارد عمل شده و در سریعترین زمان از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها جلوگیری میکنند.
معاون امور اراضی جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: با توجه به شرایط جغرافیایی و هجمه تغییر کاربریهای غیرمجاز هجوم جمعیت از سایر استانها و تمایل به ساختو ساز در خارج از محدودههای قانونی روستاها و شهرها بدون تردید مقابله با پدیده تغییرکاربری نیازمند اراده و عزم عمومی و اهتمام همه دستگاههای ذیمدخل و حمایتهای اعتباری و نیروی فنی و کارشناسی است تا از این پدیده شوم که موجب از بین رفتن میراث نسل آینده میشود جلوگیری به عمل آید.
هادیان تصریح کرد: این اهتمام عمومی شامل نهادهایی از جمله شهرداران، بخشداران، دهیاران و مسؤولان جهاد کشاورزی است تا ساختوسازهای مسکونی را به محدوده طرح هادی روستاها و محدوده قانونی شهرها هدایت کنند و مصوبات قانونی مربوطه را اخذ کرده و نسبت به صدور پروانههای ساختمانی اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: چنانچه افرادی که اقدام به تغییر کاربری در محدوده قانونی و خارج از آن کنند هر یک از متولیان امر به سهم خود از این اقدامات غیرقانونی در سریعترین زمان جلوگیری کنند.
معاون امور اراضی جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: این پدیده با عنوان خانه دوم شامل افراد بومی و غیربومی است که در شهر خانه دارند و در اراضی کشاورزی روستاها خارج از طرح هادی نسبت به خریداری و تملیک اقدام کرده و به صورت غیرمجار مبادرت به ساختوساز میکنند.
هادیان اظهار کرد: براساس ماده چهار قانون مجازات استفادهکنندگان غیرمجاز از آب، برق، گاز و تلفن مصوب 19 تیر ماه سال گذشته دستگاههای خدماترسان به واحدهای غیرمجاز که قبل از تصویب این قانون بنا شدهاند انشعابات غیردائم برقرار میکنند تا مدیریتهای جهاد کشاورزی در مهلت زمانی سه ساله بعد از لازم الاجرا شدن قانون نسبت به تعیین تکلیف بناهای غیرمجاز اقدام کنند.
وی گفت: انشعابات غیرمجاز بعد از تصویب این قانون وجاهتی ندارد و همانند گذشته دستگاههای خدماترسان آب، برق، گاز و تلفن مراجع صدور پروانه باید برابر ماده 8 قانون اصلاح حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها نظریه کمیسیون تبصره یک ماده یک سازمان جهاد کشاورزی مازندران را اخذ کرده و پس از موافقت مرجع مذکور مبادرت به اعطای امتیاز مربوطه اقدام کنند.
این سوژه در سامانه فارس من با عنوان «تغییر کاربری شالیزارها و جنگلهای شمال به ویلا» ثبت شده و خبرنگار خبرگزاری فارس مازندران این موضوع پیگیری کرده است.