دولتها اجازه یکجانبهگرایی مخرب را به آمریکا ندهند
سیاسی
بزرگنمایی:
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، تحریم وزیر امور خارجه کشورمان را «تعرض بی سابقه» به نهاد دیپلماسی بین المللی توصیف کرد.
به گزارش تبسم مهر سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، تحریم وزیر امور خارجه کشورمان را «تعرض بی سابقه» به نهاد دیپلماسی بین المللی توصیف کرد و درباره تبعات اقدام متخلفانه و یکجانبه گرایی آمریکا هشدار داد.
اسماعیل بقایی با ارسال نامه ای به سفرا و نمایندگان دائم کشورها نزد سازمان ملل با اشاره به قواعد بین المللی ناظر بر مصونیت وزرای امور خارجه و احترام به کارکرد دیپلماسی به عنوان ابزار گفتگو و تعامل حرفه ای بین دولت ها، اقدام آمریکا در تحریم محمدجواد ظریف را تاییدکننده موضع دیرپای جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم صداقت و ریاکاری دولت آمریکا در ادعاهایشان برای گفتگو و مذاکره دانست و تاکید کرد که دولت آمریکا، مسئول تبعات این اقدام نامشروع و غیرقانونی خواهد بود.
بقایی، کارکرد موثر دیپلماسی چندجانبه را لازمه حراست از صلح و امنیت بین المللی توصیف کرد و سیاست قلدرمآبانه و یکجانبه گرایانه آمریکا را مخل همکاری بین دولت ها و حاکمیت قانون در سطح بین المللی برشمرد.
وی در بخش دیگری از این نامه که عصر سه شنبه (به وقت محلی) منتشر شد توسل آمریکا به اقدامات یکجانبه قهری علیه وزیر خارجه یک دولت عضو سازمان ملل متحد را ضربه ای به دیپلماسی بین المللی و نقض اصول و قواعد حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل دانست و آن را مغایر با تعهدات دولت آمریکا طبق معاهده مقر 1947 فیمابین این کشور و سازمان ملل متحد اعلام کرد.
در نامه بقایی با اشاره به مسئولیت همه دولت های عضو سازمان ملل برای پاسداشت حقوق بین الملل، نهاد دیپلماسی و اصول منشور ملل متحد آمده است: نباید اجازه داد یکجانبه گرایی غیرمسئولانه و مخرب آمریکا، حاکمیت قانون در سطح بین المللی را به قهقرا برده و نهاد دیپلماسی را که امروزه بیش از هر زمانی برای برون رفت از تنش ها و منازعات پیچیده بین المللی به آن نیاز است، در معرض آسیب و تخریب قرار دهد.
در نامه نمایندگی جمهوری اسلامی ایران خطاب به سفرای کشورهای عضو سازمان ملل با اشاره به خدمات ارزنده محمدجواد ظریف به صلح جهانی از طریق مشارکت و همکاری اثرگذار، حرفه ای و صادقانه با سایر کشورهاآمده است یکجانبه گرایی آمریکا به چنان سطحی از افراط رسیده است که انتظار دارند وزرای امور خارجه سایر کشورها در مواجهه با زیاده خواهی های آمریکا از دنبال کردن منافع ملی کشورهای متبوع خود دست بکشند.