توسعه روابط بین الملل بهترین راه دانشگاهها برای حل مشکلات است
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
رئیس دانشگاه تهران توسعه روابط بین المللی را بهترین استراتژی دانشگاه های کشور برای حرکت در جهت توسعه و حل مشکلات کشور عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار تبسم مهر، محمود نیلی احمدی آبادی در نشست روسای دانشگاههای متولی کارگروه همکاریهای علمی بینالمللی، با سفرای کشورهای هدف با محوریت همکاریهای علمی، بینالمللی و چالشها و راه های برونرفت که امروز در ساختمان مرکزی وزارت علوم برگزار شد، به اهمیت توسعه فعالیتهای بینالمللی دانشگاهها تاکید کرد و گفت: بینالمللی شدن یکی از بهترین استراتژیهای دانشگاههای ایران به شمار میرود و با توجه به اینکه در حال حاضر دانشگاههای کشور در موقعیت در حال رشد و توسعه قرار دارند، بنابراین لازم است در عرصه بینالمللی فعالیتهای رو به رشدی را انجام بدهند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاههای ایران از نظر رشد علمی در موقعیت خوبی قرار دارند، اظهار کرد: خوشبختانه اقدامات و برنامههای خوبی در جهت توسعه فعالیتهای علمی، آموزشی از جمله برگزاری دورههای مشترک، انجام پروژههای مشترک و تبادل استاد و دانشجو با کشورهای دیگر شروع شده است. به طوری که در حال حاضر ما در رنکینگهای بینالمللی رتبه قابل قبولی را به دست آوردهایم اما لازم است این نوع فعالیتهای جهانی افزایش پیدا کند.
نیلی با تاکید بر اینکه در حال حاضر انجام پژوهشهای صرف بسیار پرهزینه است، خاطرنشان کرد: با توجه به هزینه بالای پژوهشها لازم است ارتباطات جهانی دانشگاهها تقویت شود همچنان که ما در حال حاضر در دانشگاه تهران، دانشجویانی از کشورهای مختلف جذب کردیم و پروژههای خوب علمی با دانشگاههای دنیا از جمله فرانسه را شروع کردهایم اما باید این نکته را نیز مورد توجه قرار داد که ارتباطات بینالمللی در شرایط امروز برای دانشگاههای داخل بسیار پرهزینه است و ما در مواردی نظیر ویزا، اقامت، سفر و تبادل استاد و دانشجو با مشکلاتی مواجه هستیم.
رئیس دانشگاه تهران همچنین تاکید کرد: دانش مرز مشخصی ندارد. ویژگی علم و دانش این است که فراتر از مرزهای جغرافیایی به گردش دربیاید. بنابراین ما نمیتوانیم توسعه علمی را به یک کشور یا محدوده جغرافیایی خاصی محدود کنیم به همین جهت ناگزیر به همکاریهای بینالمللی در عرصه علم و دانش هستیم. بنابراین باید ملزومات آن نیز به منظور حرکت در راستای توسعه فراهم شود.
نیلی تاکید کرد: در حال حاضر ظرفیت خوبی برای تبادل تجربیات افکار و اندیشهها و همچنین مسائل علمی بین روسای دانشگاههای کشور با دانشگاههای خارجی وجود دارد و این امکان از طریق برگزاری کنفرانس بین این روسا صورت میگیرد اما لازم است زمینههای برقراری این نوع ارتباطات با رفع چالشهای فعلی نظیر تامین اعتبار، رفع مشکلات اقامت دائم، ویزا و انتقال پول فراهم شود.