آخرین مطالب

تأخیر رسانه ها در افشای اسناد مربوط به قتل خاشقچی فرهنگی و هنری

تأخیر رسانه ها در افشای اسناد مربوط به قتل خاشقچی

  بزرگنمایی:
پنجمین نشست جهانی خبر تحت تأثیر قتل جمال خاشقچی در حالی برگزار شد که اهالی رسانه در ترکیه اذعان داشتند اسناد مربوط به این قتل وجود دارد، اما هنوز نمی توانند آن را افشا کنند.

به گزارش تبسم مهر سال جاری میلادی، پنجمین دور از نشست جهانی خبر (Global News Forum) که در شهر استانبول برگزار شد،. این نشست را اتحادیه رادیو و تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه برگزار کرد و هدف این نشست هم پرداختن به مهم ترین اخباری است که در طی یک سال گذشته در جهان به وقوع پیوست. در نشست امسال هم برگزارکنندگان موضوع قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار عربستانی را در دستور کار خود قرار دادند. البته حمله تروریستی به دو مسجد شهر«کرایستچرچ»‌ نیوزلند، اخبار جعلی (فیک نیوز)، تکنولوژی 5G و اصول اخلاقی خبر هم از جمله موضوعاتی بود که مورد توجه نشست جهانی خبر قرار گرفت. شعار نشست امسال «اعتماد و حقیقت در خبر» بود و میزبانی آن را شبکه دولتی «تی آر تی» ترکیه بود، در مراسم امسال 120 نفر از اصحاب رسانه از 35 کشور حضور داشتند.

در نشست امسال ابراهیم ارن معاون مدیر کل شبکه «تی آر تی» با اشاره به دو قطبی شدن در رسانه ها گفت: متاسفانه در دنیا شاهد دو قطبی های فراورانی هستیم عناوینی مانند شرق- غرب از جمله از نماد این دو قطبی ها است اما نه فقط در دنیا بلکه در رسانه ها نیز شاهد چنین مساله ای هستیم. باید فراموش نکنیم روزنامه نگاری فقط با دستگاه های چاپ روزنامه به سرانجام نمی رسد بلکه این حرفه به واسطه انسان ها به سرانجام می رسد. گاهی با خود می گویم ما به عنوان افراد رسانه ای آیا توانسته ایم دربهبود شرایط جامعه جهانی تاثیر گزار باید یا اینکه موجب تشدید دو قطبی جهان شده ایم. 

وی  با اشاره به اینکه در 20 الی30 سال اخیر شاهد اخبار کذب زیادی در رسانه های جهانی بوده ایم افزود: ما به عنوان اصحاب رسانه موظف هستیم که اخباری را انعکاس دهیم که کاملا درست باشد. برای هر خبرنگاری مهم ترین وظیفه این است که در مقابل هر گونه اخبار کذب تلاش کند حقیقت هارا بازتاب دهد.

جواد متقی دبیر کل اتحادیه رادیو تلویزیونی آسیا پاسیفیک نیز  با اشاره به این که رسانه ها در شرایط کنونی از پتانسیل بالایی برخوردار هستند گفت: امروزه مخاطبان تصمیم گیرنده هستند که چه برنامه ای را در تلویزیون تماشا کنند مخاطبان برنامه هایی را دوست دارند تماشا کنند مخاطبان می خواهند اخباری ببیند که قابل اعتماد  باشد ما در مقابل مخاطبان مسولیت داریمزیرا ما زبان مردم هستیم.

همان طور که اشاره شد قتل جمال خاشقچی یکی از محورهای بحث در نشست امسال بود، در همین رابطه سلیم آتالای، مدیر خبری و برنامه‌های شبکه تی‌.آر.تی ورلد در حاشیه این مراسم با انتقاد از آشکار نشدن ابهامات پرونده جمال قاشقچی عنوان کرد: باید ابهامات جنایت قاشقچی آشکار شود. ما به عنوان شبکه «تی آر تی» از همان ابتدای افشا شدن این جنایت سعی کردیم معتبرترین و درسترین اخبار را در این خصوص انعکاس دهیم و در این خصوص هنوز هم عهده دار مسولیت سنگینی هستیم زیرا این حق مخاطبان است که از همه زوایای این مساله به صورت کامل و معتبر باخبر شوند.

وی در ادامه گفت: اما هنور سوالات بی پاسخ زیادی در این خصوص داریم اینکه دستور اجرای چنین قتلی را چه کسی داده است. چه کسی و چگونه مورد اجرا درآورده است. و روند پس از جنایت چگونه بوده است. از جمله این سوالات است زیرا مساله قاشقچی یک مساله ای بین المللی و سیاسی است.

یکی از بحث های محوری که در نشست امسال در مورد قتل خاشقچی مطرح شد این بود که اسناد گوناگونی در مورد جزئیات این قتل به دست رسیده است با این حال به علت روشن نشدن برخی ابهامات، افشای این اسناد با تأخیر همراه شده است.

مدیر بخش دیجیتال شبکه «تی آر تی» در این نشست با اشاره به تفاوت رسانه های دیجیتال با رسانه های سنتی عنوان کرد: کاربران شبکه های اجتماعی فعال از مخاطبان تلویزیون هستند. این کاربران اخباری که دریافت می کنند با سرعت زمانی کمتری می توانند مورد استفاده و  اشتراک بگذارند برای همین باید برای خبرنگاران نتها توجه به اینکه چه چیزی را می خواهند پوشش دهند نباشد بلکه به چه شیوه بیانی می خواهند بازتاب دهند هم باید مهم باشد.

وی در ادامه افزود: مساله قتل قاشقچی همانند یک فیلم مورد پیگیری از سوی مخاطبان قرار گرفت. و تمامی اخبار داغ این مساله با سرعت کمی مورد انتشار در شبکه های اجتماعی توسط کاربران قرار می گرفت. این موضوع نشان داد که چقدر مسولیت یک روزنامه نگار وخبرنگار سنگین است. در نتیجه خبرنگاران باید مخاطبان شبکه های اجتماعی را در نظر گرفته وبه شیوه گفتاری شان دقت بیشتری کنند زیرا با عنوان مباحثی ممکن است اخبار به شیوه دیگری در شبکه های اجتماعی هدایت شود.

یادآور می شود پنجمین نشست جهانی خبر از 29 تا 31 ماه جولای برگزار شد و اولین نشست این مجموعه در سال 2013 در شهر سئول کره جنوبی بود، نشست های بعدی هم در ژاپن، سنگاپور، ویتنام طی 5 سال برگزار شد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند