قندخون بالا خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش می دهد
اجتماعی
بزرگنمایی:
طبق نتاج یک تحقیق جدید، قندخون بالا موجب افزایش ریسک ابتلا به سرطان لوزالمعده (پانکراس) می شود.
به گزارش تبسم مهر سرطان لوزالمعده موجب توقف عملکرد سلولهای سالم در لوزالمعده شده و به رشد بی رویه و غیرقابل کنترل آنها کمک میکند.
به گفته محققان، نرخ بقا و زنده ماندن 5 ساله افراد مبتلا به سرطان لوزالمعده تنها 9 درصد است چراکه تشخیص این بیماری بسیار دشوار است و غالباً زمانی مشخص میشود که بیماری در مراحل آخر بوده و از لوزالمعده به سایر بخشهای بدن گسترش یافته است.
«چئول یانگ پارک»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان سامسونگ کانگ باک سئول، در این باره میگوید: «دیابت یکی از فاکتورهای پرخطر اصلی ابتلاء به سرطان لوزالمعده است.»
وی در ادامه میافزاید: «یافته های ما نشان میدهد تعداد موارد ابتلاء به سرطان لوزالمعده با افزایش میزان گلوکز در حالت ناشتا، بیشتر میشود.»
محققان در این مطالعه، میزان وقوع سرطان لوزالمعده را براساس میزان قندخون در بیش از 25 میلیون بیمار در کره جنوبی بررسی کردند. آنها دریافتند با افزایش میزان قندخون، نرخ ابتلاء به سرطان لوزالمعده به شکل قابل توجهی، نه تنها در افراد دیابتی بلکه در افراد غیردیابتی، هم افزایش مییابد.
محققان توصیه میکنند تشخیص زودهنگام گلوکز بالا در چکاپ های سلامت و اصلاح سبک زندگی، راه حل مناسبی برای کاهش خطر ابتلاء به سرطان لوزالمعده است.