بزرگنمایی:
رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش از تصمیم برای ارزیابی و سطحبندی مدارسی که تحت عنوان مدارس هوشمند در کشور فعالیت میکنند از ابتدای مهرماه امسال خبر داد.
مهدی شرفی در گفتگو با تبسم مهر، تصمیم برای هوشمند سازی مدارس و اجرای طرح شبکه ملی مدارس را یکی از الزامات مرتبط با شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و گفت: تفاهمنامهای که بهتازگی با وزارت ارتباطات منعقدشده در راستای بسترسازی برای اتصالمدارس به شبکه ملی اطلاعات عملیاتی میشود.
وی بابیان اینکه هماکنون نیز ما در حال استفاده از این شبکه هستیم و بهصورت همزمان مدارس هم به شبکه ملی متصل هستند و هم از اینترنت استفاده میکنند، ادامه داد: بسیاری از سامانهها و خدمات بر بستر شبکه ملی مدارس بهصورت یکپارچه و متمرکز انجام میشود و دورترین روستاها و مدارس عشایری نیز از سامانههای مربوط به ثبتنام اینترنتی و دورههای ضمن خدمت استفاده میکنند.
شرفی گفت: اما وقتی بحث شبکه ملی اطلاعات مطرح میشود منظور این است که یک شبکه اختصاصی داشته باشیم تا بتواند ارتباط مستقیم با پهنای باند قوی برای تمامی مدارس فراهم کند تا حتی مدارس محروم که توان پرداخت شارژ ماهانه اینترنت را ندارند نیز بهصورت رایگان بتوانند از این بستر استفاده کنند.
رئیس فناوری اطلاعات وزارت آموزشوپرورش اضافه کرد: طبق ماده 69 قانون برنامه ششمتوسعه وزارت ارتباطات مکلف شده که این بستر را برای کل مدارس شهرهای زیر ٢٠ هزار خانوار، حاشیه شهرهای بزرگ و روستاها فراهم کند و این زیرساخت برای مناطق برخوردار هم استفاده میشود.
وی بابیان اینکه هماکنون ٨٠ درصد مدارس به شبکه ملی مدارس متصل هستند، خاطرنشان کرد: ٢٢ درصد کلاسهای درس در کل کشور هوشمند هستند اما ما به دنبال تعریف استاندارد و شیوهنامهای برای شاخصهای هوشمندی مدارس هستیم.
شرفی با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از مدارس، دارای تابلوی هوشمند هستند اماتنها یک کلاس هوشمند دارند، گفت: صرف داشتن یک کلاس هوشمند، مدرسه هوشمنداطلاق نمیشود. چراکه مدرسه هوشمند در بالاترین سطح به مدرسهای میگویند که بتواندکل فرآیندهای آموزشی و اداری برای تمام دانش آموزان را بهصورت الکترونیکی فراهم کند.
وی در تعریف کلاس هوشمند نیز گفت: کلاس هوشمند کلاسی است که تجهیزاتسختافزاری مثل ویدئو پروژکتور، برد هوشمند و لپتاپ داشته باشد که دانش آموزان بتواند در زمان تحصیل یک سری محتوای الکترونیکی را ببیند و یک سری کارها را بهصورت الکترونیکی انجام دهند.
رئیس فناوری اطلاعات وزارت آموزشوپرورش ادامه داد: ما در این شیوهنامه، یک چیزی شبیهنشان ستاره گذاشتیم و از اول مهرماه مدارس را ارزیابی میکنیم. به این معنی که اگر مدرسهای مدعی شد که هوشمند است کارشناس ارزیاب مطابق استانداردها و شاخصهای مدنظر این شیوهنامه، ارزیابی خواهد کرد که این مدرسه چند ستاره است.
شرفی با اشاره به اینکه درجه هوشمندی مدارس در دست تعیین استانداردهای لازم است، گفت: برای مثال مدرسه که در فرآیند ارزیابی نشان درجه یک را میگیرد یعنی تمام هوشمند است و یا اینکه درجه 5 است، چون یک کلاس هوشمند دارد. در این ارزیابی تعداد محتوایالکترونیک که این مدارس تولید میکنند نیز در درجه سطحبندی تأثیرگذار است.
وی گفت: بهاینترتیب زمانی که خانوادهها میخواهند از مدرسهای استفاده کنند اطلاع کاملیاز سطح هوشمندی آن مدرسه خواهند داشت و اگر قرار باشد برای مدرسهای غیردولتی یا هیئتامنایی هزینهای بابت هوشمندی پرداخت شود باید بر اساس درجه ارزیابی مدنظر باشد.