بزرگنمایی:
پژوهشگران دریافتند ارائه تصویر منفی از افراد چاق در اجتماع و رسانه های عمومی سبب ایجاد واکنش روانی غیرارادی در آنها شده که این موضوع سبب میل بیشتراین افراد به خوردن و اضافه وزن بیشتر می شود.
به گزارش تبسم مهر در بسیاری از فرهنگ ها عبارت "عقل سالم در بدن سالم است"، یک باور عمومی بوده و ساختار بدنی سالم و موزون، یک ارزش محسوب می شود. در این میان افراد چاق و دارای اضافه وزن همواره از سوی افکار عمومی سرزنش شده و رسانه ها نیز عموماً در تبلیغات خود تصویری منفی از اضافه وزن ترسیم می کنند. پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند که این موضوع سبب افزایش بیشتر وزن در افراد چاق می شود.
بر اساس پژوهش های انجام شده، پژوهشگران دریافتند افراد چاق در رسانه های عمومی عمدتاً با صفاتی مانند تنبل، سست اراده و بی مصرف معرفی می شوند که این مساله می تواند از نظر روانی منجر به پرخوری بیشتر این افراد شده و باعث اضافه وزن بیشتر آنها شود.
در همین زمینه «جفری هانگر»، استاد دانشگاه کالیفرنیا، می گوید: «پژوهش های ما نشان می دهد که سرزنش کردن افراد چاق به واسطه اضافه وزن سبب ظهور واکنش های غیرارادی در آنها می شود که یکی از مهمترین این واکنش ها، افزایش بیشتر وزن در این افراد است.»
یافته های این پژوهش همچنین نشان می دهد که در کمپ های کاهش وزن و مراکزی که به افراد چاق برای بازگشت به تناسب بدنی ایده آل کمک می کنند، به هیچ عنوان نباید از عبارات منفی و تصویرسازی هایی که اضافه وزن را سرزنش کرده و به عنوان یک ضدارزش معرفی می کند، استفاده کرد. در کل هر نوع جبهه گیری منفی در این مورد، نتیجه عکس در برخواهد داشت.
پژوهشگران این تحقیق به بررسی و مطالعه رفتارهای گروهی از زنان پرداختند که دارای اضافه وزن بودند. در این مطالعات مشخص شد گروهی از زنان چاق که به آنها مجلات و نوشته هائی مبتنی بر سرزنش چاقی و تمسخر این عارضه ارائه شده بود، در مقایسه با سایر افرادی که مطالب بیطرفانه غیرمنفی درباره این عارضه را مطالعه کردند، میل بیشتری به خوردن میان وعده ها و مواد غذائی پرکالری داشتند.
هانگر در توضیح این مساله تاکید کرد: «این موضوع بسیار ساده است. دریافت اطلاعات منفی درباره اضافه وزن و سرزنش و تمسخر آن سبب برهم خوردن برنامه عادی تغذیه افراد چاق شده و آنها را به پرخوری بیشتر وادار می کند.»