بزرگنمایی:
مدرس حوزه علمیه قم گفت: امام خمینی (ره) ملت را پشتوانه اصلی نظام می دانستند، گفت: ایشان به حکومت بدون پشتوانه مردم باور نداشتند و تاکید می کردند "میزان رای ملت است".
«محسن غرویان» روز سه شنبه در گفت و گو با تبسم مهر مهمترین میراث حضرت امام خمینی (ره) را سرنگونی نظام ستمشاهی و برپایی نظام اسلامی و حاکمیت دین اسلام برشمرد و افزود: امام (ره) ظلم ناپذیر بودند و شر استکبار و استعمار از سر ما برداشتند و برای مردم ایران، استقلال و احساس عزت را به ارمغان آوردند.
وی افزود: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ملت را همه کاره، صاحب اصلی کشور، پشتوانه اصلی نظام و حاکمیت دولت میدانستند. این موضوع محوری اندیشه امام (ره) بود. ایشان به حکومت بدون پشتوانه مردم باور نداشتند و میفرمودند "میزان رأی ملت است" که معنایی وسیع و گستردهای دارد که باید تحلیل شود.
مدرس حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: در اندیشه امام (ره) مردم مشروعیت بخش حاکمیت هستند. در سالگرد ارتحال حضرت امام (ره) خوب است متفکرین و اندیشمندان و فقها به این مباحث بپردازند.
غرویان عنصر مرکزی اندیشه امام را پایبندی به قانون دانست و اظهار داشت: حضرت امام (ره) در بحثی فرمودند؛ آقایی میگوید قانون را قبول ندارم ور در ادامه پاسخ دادند، قانون شما را قبول ندارد! این موضوع نشان میدهد در اندیشه امام (ره) قانون فوق همه عناصر است. بنابراین قانون اساسی به عنوان میثاق ملی، اصل است و در همه اختیارات و جزییات باید آنرا مبنا قرار داد. اگر چه از منظر فلاسفه و حقوقدانان پایبندی به قانون موجب نظم اجتماعی میشود.
وی درباره ای نکه در اندیشه امام (ره) چه آسیبی نظام اسلامی را تهدید میکند، گفت: یکی از آسیبها حاکم شدن تحجر اندیشه در زیربنا است که موجب فسادهای روبنایی خواهد شد. امام (ره) به لحاظ نظری با اندیشه متحجرانه مخالف بودند.
مدرس فلسفه اسلامی حوزه علمیه قم یادآور شد: آسیبهای دیگر چون رعایت نکردن عدالت، تبعیض، فاصله طبقاتی، قطع ارتباط نزدیک مسئولان با مردم و تشریفات در سطح روبنایی میتواند به نظام اسلامی صدمه بزند.